• جمعه / ۲۵ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۱:۰۳
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 1403032516712
  • منبع : نمایندگی کهگیلویه و بویراحمد

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان خبر داد

مطالعه ۱۱ سد در کهگیلویه و بویراحمد در حال انجام است

مطالعه ۱۱ سد در کهگیلویه و بویراحمد در حال انجام است

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: هم اکنون ۱۱ سد بزرگ با تجهیزات جدیدی همچون پهبادهای پیشرفته نقشه برداری در این استان در حال مطالعه هستند.

آرش مصلح در حاشیه جام رسانه‌ای امید استان کهگیلویه و بویراحمد در جمع خبرنگاران افزود:در استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۱ میلیارد متر مکعب بارش سالیانه و ۸.۵ میلیارد متر مکعب روان آب داریم که تا قبل از انقلاب اسلامی حتی یک متر کار در حوزه آب نداشته ایم و تمام پروژه ها مربوط به بعد از انقلاب اسلامی به خصوص سفر مقام معظم رهبری به این استان است.

وی اظهار کرد: هم اکنون در سطح استان سد در حال بهره برداری، ۹ شبکه آبیاری و زهکشی، پنج نیروگاه برق‌آبی، بیش از ۶۰ ایستگاه پایش آب و هوایی مربوط به شرکت آب منطقه ای برای کنترل سیلاب و همین طور ۶۱ پروژه در حال اجرا داریم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: اگر این پروژه ها به بهره برداری برسند، ۵۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان کهگیلویه و بویراحمد آبی خواهند شد و این اتفاق باعث گردش مالی سالیانه ۱۰ هزار میلیارد تومانی در استان می شود.

مصلح تصریح کرد: همچنین ۸۰ درصد جمعیت استان در شهرها و روستاها از نعمت آب شرب برخوردار شده اند.

وی ادامه داد: ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب برای مصارف صنایع استان اختصاص یافت و ۲۰۰ مگابایت به انرژی برق آبی استان افزوده خواهد شد و بدون تردید این دو جمله عامل توسعه استان خواهد بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: ما قدردان اقدامات تمام دولت های بعد از انقلاب هستیم اما نقش دولت سیزدهم در پروژه های آبی این استان بسیار متفاوت بوده است.

مصلح تاکید کرد: در استان کهگیلویه و بویراحمد از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون در حوزه آب منطقه ای سه هزار میلیارد تومان دریافت یا مصوب شده است.

وی اظهار کرد: در دولت سیزدهم در زمینه آب منطقه ای ۲۴۰ مناقصه انجام شده است. همین طور طرح تامین آب اراضی دهدشت غربی به وسعت ۵ هزار و ۵۵۵ هکتار، طرح آبرسانی از سد کوثر به شهرستان بهمئی برای تامین آب ۸۵ هزار نفر، طرح تامین آب شرب دهدشت، چرام، سوق، لنده و ۳۰۰ روستا از سد کوثر با جمعیت ۲۴۰ هزار نفر، طرح تامین آب شرب دیشموک و چاروسا از رودخانه گندم کار برای جمعیت ۷۶ هزار نفر، سد مخزنی تنگ سرخ برای تامین آب ۴۰۰ هزار نفر در شهرستان بویراحمد، آب چهار شهرک صنعتی، کارخانه ها، میدان گازی مختار، پنج هزار هکتار اراضی کشاورزی و گردشگری و محیط زیست و همین طور سد مخزنی سقاوه برای تامین آب کشاورزی و صنعت پروژه های شاخص شرکت آب منطقه ای هستند که اکنون در حال اجرا هستند و از پیشرفت خوبی نیز برخوردارند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: سد سرپری از سال ۱۳۹۰ تا سال گذشته ۲۴ درصد پیشرفت فیزیکی داشت اما در یک سال اخیر پیشرفت این سد به ۵۹ درصد رسیده است یعنی در یک سال به اندازه ۱۱ سال پیشرفت فیزیکی اتفاق افتاده است.

مصلح ادامه داد: همچنین پروژه آبرسانی از سد کوثر به شهر لیکک را با پیشرفت فیزیکی ۳۵ درصدی در ابتدای کار دولت تحویل گرفتیم و امروز به ۸۸ درصد پیشرفت رسیده و یکی از بزرگ ترین و پیچیده ترین پروژه های آبرسانی کشور را امسال رسما تقدیم مردم خواهیم کرد که هر کیلومتر لوله گذاری در طرح آبرسانی به لیکک ۲۵ میلیارد تومان هزینه اجرایی دارد. 

وی تصریح کرد: در بالای ارتفاعات سد کوثر یک توده سنگ داشتیم که ریزش‌های آن موجب بروز خطراتی می شد که در دولت سیزدهم بعد از سال‌ها از محل مدیریت بحران به این موضوع توجه شد و یکی از خطرناک‌ترین پروژه‌ها و عملیات‌های کشور در یک سال اخیر انجام شد و ۴۲ هزار متر مکعب سنگ آهک در بالای ارتفاعات این سد برداشته شد. 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۱۵۰۰ نفر نیروی انسانی و بیش از ۵۰۰ دستگاه ادوات سنگی در پروژه‌های آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد فعالند. 

مصلح افزود: طی این دو سال لایروبی ۱۰۰ کیلومتری کانال ها انجام شد، سطح زیر کشت اراضی کشاورزی دو برابر و تولید برق از پروژه‌های برق آبی از ۳۰ میلیون یورو در سال عبور کرد. 

به گزارش ایسنا، وی بیان کرد: هم اکنون ۱۱ سد بزرگ با تجهیزات جدیدی همچون پهبادهای پیشرفته نقشه برداری در حال مطالعه هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۳-۲۵ ۱۰:۵۹

کشاورزان منطقه امامزاده جعفر . سربیشه و بیدزرد و خربل که از پمپاژ اب پاکو سایت اول چه گناهی کرده اند که بعد از افتتاح ایستگاه و این همه هزینه بابت چه مشکلی آب گیر کشاورز نمی آید و زمین ها همه دبم کشت میشه .

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۲۵ ۱۳:۵۳

باسلام احترام درفکر احداث سدی جلوی تنگه راهمالی و ابگرمک باشید باانجام این امرمهم ۴۰۰ هکتار زمین تامین آب می شود تولید اشتغال‌ بوجود خواهد آمد بااحترام جوادی دهیار روستای راهمالی