• جمعه / ۲۵ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1403032516812
  • خبرنگار : 71974

پژوهشکده سرطان معتمد به عضویت رسمی سازمان پیوند مغز استخوان اروپا درآمد

پژوهشکده سرطان معتمد به عضویت رسمی سازمان پیوند مغز استخوان اروپا درآمد

پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی رسما به عضویت سازمان پیوند مغز استخوان اروپا پذیرفته شد.

به گزارش ایسنا،‌ سازمان پیوند مغز استخوان اروپا European) Bone Marrow Transplant) ) یک سازمان علمی غیر انتفاعی در حوزه علوم پزشکی و بیومدیکال است که در سال ۱۹۷۴ میلادی تاسیس شده و بستری برای ثبت داده های بیماران به منظور انجام مطالعات و ارزیابی روندهای درمانی جدید ارائه می کند.

هدف اصلی این سازمان ایجاد ارتباط بین بیماران، پژوهشگران و پزشکان متخصص برای پیش بینی روند درمان های سلولی و مبتنی بر سلول های بنیادی در آینده می باشد. جامعه متخصصان در سازمان پیوند مغز استخوان اروپا (EBMT) بر نوآوری و تحقیق و توسعه در این زمینه ها برای نجات زندگی مبتلایان به بیماری های خونی و صعب العلاج متمرکز شده اند.

پژوهشکده سرطان معتمد به واسطه فعالیت ها و دستاوردهای درخشان استاد اردشیر قوام زاده – پدر  سلول درمانی و پیوند سلول های بنیادی ایران - و رئیس بورد آنکولوژی و هماتولوژی پژوهشکده سرطان معتمد که عضو افتخاری سازمان پیوند مغز استخوان اروپا نیز می باشد و همچنین تلاش های دکتر احمد فضیلت، عضو هیات علمی دپارتمان ژنتیک پژوهشکده به عضویت این سازمان پذیرفته شده است.

پیوند سلول های بنیادی تا حدود ۳۴ سال پیش در منطقه خاورمیانه کاملا ناشناخته بود و هنوز نیز در مناطقی از دنیا ناشناخته و مغفول مانده است. پیوند سلول های بنیادی با کوشش پیشگامانه تیم پژوهشی/درمانی استاد قوام زاده در ایران پایه گذاری شد و اولین پیوند مغز استخوان در اسفند سال ۱۳۶۹ توسط تیم استاد قوام زاده در بیمارستان شریعتی صورت گرفت.

 با بهره گیری از زیرساختی که توسط این تیم ایجاد شد تا امروز در حدود ۱۵ هزار پیوند انجام شده که حدود هفت هزار مورد از آن در بیمارستان شریعتی به ثبت رسیده است. نخستین کنگره EBMT در سال ۱۹۷۴ در سنت موریس سویس تشکیل شد و استاد قوام زاده برای اولین بار در سال ۱۹۸۹ در کنفرانس های این سازمان حضور پیدا کرد.

استاد قوام زاده در توضیح پیشینه EBMT و سابقه فعالیت خود در آن گفت: تعداد اعضاء EBMT در سال ۱۹۸۹ تنها هشت نفر بود و امسال که کنگره آن در گلاسکو انگلیس تشکیل شد بالغ بر شش هزار نفر شرکت کننده داشت و این رویداد به اندازه ای قابل توجه و گسترده شده که در مکان های محدود گذشته قابل برگزاری نیست و به صورت یک رویداد جهانی برگزار می شود.

رئیس انجمن ملی پیوند سلول های بنیادی ایران در بیان خاطرات خود از اولین اقدامات جهت توسعه این پیوند در کشور گفت:به منظور انتقال این دانش به ایران حدود دو سال در محلی که دوره تحصیل خود را در سوئیس سپری کرده بودم حضور یافتم و یک پرستار و دو تکنسین آزمایشگاه را هم به همراه برده بودم که بعدا همین افراد، تیم ایران در زمینه پیوند مغز استخوان نام گرفتند. از ابتدا با همین تیم به اتاق عمل رفتیم و شناخت قبلی که به واسطه تحصیل و حضورم در دانشگاه بازل سوییس وجود داشت، موجب ارجاع بیماران سوییسی به تیم ما جهت درمان و تسریع در یادگیری و پیشرفت تیم ما شد. در ابتدا تنها پیوند مغز استخوان انجام می شد که بعدا پیوند خون و پیوندهای دیگر نیز به آن افزوده شد.

قوام زاده خاطرنشان کرد: در سال ۱۹۸۹ مجددا به بازل سوئیس رفتم و پس از گذشت سه، چهار ماه آزمایشگاه به خوبی راه افتاد. من مدت زمان بیشتری در سوئیس ماندگار شدم اما تیم پیوند را جهت برنامه ریزی کارها در بیمارستان شریعتی و هماهنگی با بنده به ایران فرستادم. آغاز کار به این شکل رقم خورد که در ۱۴و ۱۵ اسفند ۱۳۶۹ سه بیمار مورد پیوند قرار گرفتند. سپس با شش تخت در بیمارستان شریعتی کار رو شروع کردیم و با توجه به اینکه در ایران مرکز دیگری وجود نداشت به سرعت به توسعه و ارتقاء کار احساس نیاز پیدا کردیم و از همین رو، در ساختمان مجاور نیز شروع به کار کردیم.

وی تصریح کرد: در سال ۱۹۹۹ به ساختمان جدید نقل مکان کرده که با ظرفیت ۵۰ تخت به یکی از بزرگترین مراکز پیوندهای مغز استخوان دنیا تبدیل شد، بدین ترتیب، مرکز ام دی اندرسون (M.D. Anderson)، ایران و سیاتل در امریکا در کنار هم به بزرگ ترین مراکز پیوندهای دنیا تبدیل شدند.

قوام زاده افزود: طی این سالها به قدری پیشرفت کار زیاد بود که ما حدود ۷۰ نوع بیماری مختلف را تحت عمل پیوند قرار دادیم. در سال ۲۰۱۰ در جامعه اروپا به پنج نفر برتر این حوزه جایزه دادند که بنده یکی از آنها بودم (به دلیل مرکزی که برپا شده بود و در آنجا مشغول به کار بودیم). سپس با توجه به پیشرفت کارها و مقالات مختلف اینجانب و تیم ما در سال ۲۰۱۲ تنها به یک نفر در مراسم سن دیگوی آمریکا جایزه اعطا شد که من بودم. وی با اشاره به انجام شش هزار و ۳۸۶ پیوند در بیمارستان شریعتی گفت: در پژوهشکده سرطان معتمد نیز در سه سال گذشته، فعالیت های پژوهشی و درمانی انواع مختلف سلول درمانی را با کسب مجوز کمیته اخلاق آغاز کرده ایم و درحال حاضر سلول های مزانشیمی و سلول های NK را تولید کرده و همچنین برای ویروس کووید و نیز بیماری AML و مالتیپل میلوما، سلول درمانی انجام شده که کاملا رضایت بخش بوده و پاسخ مثبت به درمان داده است.

رئیس بورد آنکولوژی و هماتولوژی پژوهشکده سرطان معتمد تصریح کرد: پژوهشکده سرطان معتمد قصد دارد در ادامه از این روش و فناوری های سلول درمانی و پیوند سلول های بنیادی برای درمان بیماران استفاده کند. همچنان که در دوران همه گیری کرونا نیز از سلول های مزانشیمی به منظور درمان کووید استفاده کردیم.

معتمد همچنین در تلاش است تا با تولید صنعتی سلول های مزانشیمی، NK و KAR-NK در مقیاس وسیع از انها برای درمان بیماران بهره برد. تلاش ها در این عرصه حدودا چهار سال است که آغاز شده و در تلاشیم طرح های مختلفی در این پژوهشکده برای توسعه سلول درمانی در کشور و در جهت درمان نوین بیماری های گفته شده و دیگر بیماریهای صعب العلاج نظیر سرطان اجرا شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha