به گزارش ایسنا، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل پس از آنکه مسکو ریاست دورهای شورای امنیت را بر عهده گرفت در یک کنفرانس خبری به گزارشها مبنی بر اینکه ایالات متحده، اسرائیل و اوکراین در حال مذاکره برای تحویل ۸ سامانه قدیمی دفاع هوایی پاتریوت اسرائیلی به کییف هستند، واکنش نشان داد.
نبنزیا هشدار داد: در صورتی که اسرائیل با طرح ادعایی تامین سیستمهای دفاع هوایی ساخت آمریکا به کییف پیش رود، باید آماده رویارویی با عواقب خاصی باشد.
وی تاکید کرد: چنین تحولی میتواند بر روابط بین اسرائیل و روسیه تأثیر بگذارد. من معتقدم که این بهطور قطع میتواند پیامدهای سیاسی خاصی داشته باشد. تسلیحات از سوی هر کسی که به اوکراین فرستاده شود، در نهایت مانند سایر سلاحهای غربی و آمریکایی نابود خواهد شد. این واضح است.
رژیم صهیونیستی در ماه آوریل اعلام کرد که قصد دارد آتشبارهای ضد هوایی خود، موسوم به M۹۰۱ PAC-۲ را که بیش از ۳۰ سال عمر دارند، بازنشسته و آنها را با سیستمهای دفاع هوایی پیشرفتهتر جایگزین کند اما به دلیل نگرانی از اینکه تنشهای فزاینده با حزبالله لبنان میتواند به یک جنگ همه جانبه تبدیل شود، هنوز از خدمت خارج نشدهاند.
روسیه بارها هشدار داده است که ارسال تسلیحات خارجی به کییف مانع از دستیابی مسکو به اهداف نظامیاش نمیشود و صرفاً جنگ را طولانی میکند و خطر رویارویی مستقیم روسیه و ناتو را افزایش میدهد.
بنابر گزارش خبرگزاری رویترز، نبنزیا همچنین به ادعای مکرر دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین و نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری پیشرو در آمریکا پاسخ داد که بارها گفته است اگر به کاخ سفید بازگردد طی ۲۴ ساعت به جنگ روسیه و اوکراین پایان خواهد داد.
وی در پاسخ به سوالی درباره این ادعای ترامپ تاکید کرد: او نمیتواند، چراکه بحران اوکراین یک روزه حل و فصل نمیشود.
نماینده روسیه در سازمان ملل تصریح کرد جنگ میتوانست در آوریل ۲۰۲۲ در استانبول پایان یابد، زمانی که روسیه و اوکراین به توافق بسیار نزدیک بودند. او در ادامه حامیان غربی کییف را مسئول به بنبست رسیدن توافق صلح در آوریل دانست که اوکراین را مجبور به ادامه جنگ با روسیه کردند.
وی به پیشنهاد صلح ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در ۱۴ ژوئن برای برقراری آتشبس فوری در اوکراین در صورت خروج نیروهای کییف از چهار منطقه الحاق شده به روسیه در ۲۰۲۲ و لغو برنامههای پیوستن کییف به ناتو اشاره کرد و گفت: اکنون زلنسکی (رئیس جمهور اوکراین) با طرح به اصطلاح صلح خود در حال دویدن است که البته یک طرح صلح نیست، بلکه یک شوخی است.
نبنزیا طرح صلح زلنسکی را «نشدنی» خواند و گفت او باید واقعبین باشد و آنچه را که از آوریل گذشته اتفاق افتاده است، در نظر بگیرد. او هشدار داد هر چه وضعیت برای اوکراین در میدان نبرد سختتر شود، دیپلماسی برای پایان دادن به جنگ دشوارتر خواهد شد.
کاخ ریاست جمهوری روسیه (کرملین) گفته است که هر طرح صلحی برای اوکراین که توسط دولت احتمالی ترامپ در آینده پیشنهاد شود، باید واقعیتهای میدانی را منعکس کند، اما پوتین همچنان برای گفتوگو آماده است.
انتهای پیام
نظرات