• چهارشنبه / ۲۷ تیر ۱۴۰۳ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1403042717729
  • خبرنگار : 71610

ایجاد «مناطق حائل» طرح رژیم صهیونیستی برای تسلط بر نوار غزه

ایجاد «مناطق حائل» طرح رژیم صهیونیستی برای تسلط بر نوار غزه

ارتش رژیم صهیونیستی که پس از ۲۸۵ روز انواع جنایت، موفق به شکست مقاومت فلسطین نشده است، با تلاش برای گسترش طرح ایجاد مناطق حائل درصدد تسلط بر نوار غزه است تا مانع از هدف قرار گرفتن نظامیان و شهرک‌های منطقه «غلاف غزه» شود.

به گزارش ایسنا، روزنامه العربی الجدید در گزارشی در این باره نوشت: از زمان آغاز جنگ شدید رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، ارتش رژیم اشغالگر شروع به ایجاد مناطق حائل در شمال و شرق نوار مرزی با سرزمین‌های اشغال شده در سال ۱۹۴۸ کرده است تا بتواند کنترل اوضاع امنیتی در این مناطق را به دست بگیرد. در همین راستا، منطقه حائل در مرکز نوار غزه در امتداد محور «نتزاریم» گسترش یافته و شمال این باریکه را از مرکز و جنوب آن جدا کرده است.

اخیرا نیز فعالان و رسانه‌های مختلف اعلام کردند ارتش رژیم اشغالگر در حال ایجاد یک منطقه حائل در جنوبی‌ترین بخش نوار غزه در مجاورت مصر و در امتداد محور «فیلادلفیا» از گذرگاه «کرم ابوسالم» در شرق تا ساحل دریای مدیترانه در غرب این باریکه است.

ارتش رژیم صهیونیستی مناطق مسکونی در امتداد مرز غزه با مصر را ویران کرده است و به گفته منابع قبیله‌ای، مساحت منطقه حائل در برخی مناطق در مرز مشترک با مصر بین ۷۰۰ تا ۱۵۰۰ متر است، اما این مساحت در مرز غزه با سرزمین‌های اشغالی بیش از آن و بین ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ متر است.

در حال حاضر محور فیلادلفیا میان ۲ منطقه حائل قرار دارد؛ محور نخست سال‌ها پیش توسط ارتش مصر در منطقه رفح مصر در فاصله پنج کیلومتری مرز غزه ایجاد شد و محور دوم در سمت فلسطینی به فاصله تقریبا یک کیلومتری ایجاد شده است و این مسافت با توجه به شرایط کوچک‌تر و یا بزرگ‌تر می‌شود.

ایجاد «مناطق حائل» طرح رژیم صهیونیستی برای تسلط بر نوار غزه
محور نتزاریم

در همین راستا، «اسامه خالد» کارشناس نظامی و امنیتی به العربی الجدید گفت: این بدان معناست که اشغالگران اسرائیل کنترل بخشی از اراضی نوار غزه در مرز جنوبی با مصر و مناطق شرقی و شمالی مجاور مناطق اشغالی ۱۹۴۸ را حفظ می‌کنند و این حضور نظامی باعث محرومیت بسیاری از اهالی غزه از بازگشت به خانه‌ها و مناطق مسکونی خود می‌شود.

وی افزود: مناطق حائل، مناطق نظامی بسته‌ و ایزوله‌ای هستند که ساکنان از نزدیک شدن یا ورود به آن‌ها منع می‌شوند و در نتیجه تردد در آن تقریبا وجود ندارد. مقاومت فلسطین با وجود مناطق حائل قبلی توانست در استراتژی‌های خود برای اقدام نظامی به اقدامات خارق‌العاده‌ای دست بزند و درصدد جلوگیری از ایجاد مناطق حائل جدید برآید.

خالد ادامه داد: برنامه و اهداف امنیتی، نظامی و سیاسی اسرائیل، مبتنی بر جلوگیری از رسیدن مقاومت به سایت‌ها و مواضع اسرائیل در امتداد خط جداکننده اراضی اشغالی با نوار غزه و ممانعت از انجام عملیات نظارتی و شناسایی و کسب اطلاعات در مورد مکان آنها و شهرک‌های منطقه «غلاف غزه» است.

وی همچنین تصریح کرد: ارتش اسرائیل مناطق حائل در شمال و شرق را به عنوان بخشی از یک طرح یکپارچه برای جلوگیری از تکرار هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و دستیابی به کنترل امنیتی و نظامی بر نوار غزه می‌بیند.

این کارشناس نظامی و امنیتی در ادامه افزود: در واقع آنچه ارتش رژیم اشغالگر انجام می‌دهد ایجاد مناطق حائل جدید نیست، بلکه در چارچوب تکمیل «آماده‌سازی مهندسی» منطقه حائل موجود است که شامل شرقی‌ترین نقطه بیت حانون تا شرق رفح و شمال شرق بیت حانون تا شمال غربی بیت لاهیا و همچنین گسترده‌تر شدن محور نتزاریم در جهت‌های جنوب و شمال به منظور دستیابی به امنیت بیشتر برای نیروهای مستقر و تجهیزات مهندسی در محور فیلادلفیا می‌شود.

در همین راستا، «ابراهیم المدهون» نویسنده و تحلیلگر سیاسی در مصاحبه با العربی الجدید گفت مناطق حائل با هدف حفظ و تشدید تسلط رژیم صهیونیستی بر نوار غزه و کنترل هر چیزی است که وارد این باریکه شده و یا از آن خارج می‌شود.

وی افزود: گرایش جمعی در اسرائیل مبنی بر ضرورت رها کردن نوار غزه و تسلط بر آن وجود دارد، اما اختلاف‌نظر بر سر این است که آیا این حکومت نظامی باید جامع باشد یا مدیریت محدود و کنترل جزئی با همکاری نیروهای عربی یا فلسطینی.

ایجاد «مناطق حائل» طرح رژیم صهیونیستی برای تسلط بر نوار غزه
محور فیلادلفیا (صلاح الدین)

المدهون ادامه داد: اشغالگران اسرائیل غزه را جز با فشار نظامی ترک نمی‌کنند و تاکنون  فشار نظامی، فشار سیاسی و دیپلماتیک و فشار منطقه‌ای برای عقب‌نشینی اشغالگران از غزه کافی نبوده است، بنابراین هر روز بر حضور می‌افزاید و به همین دلیل شرط امتناع از خروج از نتزاریم و محور فیلادلفیا و همچنین عدم اعطای حق تردد به فلسطینی‌ها در نوار غزه را به مذاکره بازگرداند.

وی همچنین اضافه کرد: رژیم اشغالگر به ایجاد واقعیتی جدید در نوار غزه می‌پردازد که برتری، کنترل و توانایی حمله، دستگیری و هدف قرار دادن هر جنبنده‌ای را برای آن تضمین می‌کند. این رژیم همچنین برای جلوگیری از همه عملیات‌های امدادی و بازسازی و طولانی کردن رنج ملت فلسطین تلاش می‌کند.

این تحلیلگر سیاسی ادامه داد: با این وجود ضعف‌های اسرائیل در پرتو کاهش قدرت نظامی، کاهش مقبولیت بین‌المللی، وضعیت خشم و نارضایتی افکار عمومی جهانی و مشکلات داخلی همگی عواملی هستند که ممکن است به یکباره به مانند یک بمب منفجر شوند و منجر به خروج کامل آن از نوار غزه شود.

وی تصریح کرد: مقاومت کارت‌های خود را برای رویارویی فراتر از حالت آرامش و مراحل بعدی تنظیم می‌کند و اگر رژیم اشغالگر در مناطق حائل، منطقه مرکزی و محور فیلادلفیا در جنوب باقی بماند، مقاومت می‌تواند این محورها و مناطق مجاور را به مناطق مرگ برای آن تبدیل کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۷ ۱۵:۴۵

شورای امنیت یا حقوق بشر کجاست یا همشون طرفدار اسرائیل هست

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۷ ۱۶:۱۳

فلسطین پیروز هست این وعده هست و قبول داریم رژیم دروغی نابود