• چهارشنبه / ۲۷ تیر ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۲
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1403042717754
  • خبرنگار : 50123

بی‌سروسامانی بازار اجاره‌بها از کجا نشات می‌گیرد؟

بی‌سروسامانی بازار اجاره‌بها از کجا نشات می‌گیرد؟

ایسنا/چهارمحال و بختیاری فصل بهار و تابستان که از راه می‌رسد اوج مشکلات مستاجران هم آغاز می‌شود، خانه به دوشان یک ساله‌ای که برای یافتن خانه‌ای با اجاره‌بهای اندک از این مشاور املاک به آن مشاور املاک سرگردان هستند.

به گزارش ایسنا، زمانی که مهلت یک ساله مستاجران رو به پایان است مشکلات خانواده‌ها دو چندان می‌شود، سرگردانی‌ برای پیدا کردن خانه‌ تا اجاره‌های بالا و سرسام آور که در توان مستاجر نیست.

این روزها مالکان برای اینکه کمیسیونی از قراردادها به مشاوران املاک ندهند از طریق سایت‌های مختلف، منزل خود را با مشخصات و مبلغ اجاره‌بها در سایت بارگذاری می‌کنند و در نهایت پس از اینکه مستاجر شرایط را پذیرفت اقدام به نوشتن اجاره‌نامه می‌کنند.

قول‌نامه‌ای که در سامانه خودنویس تنطیم و هیچ حق کمیسیونی بابت آن اخذ نمی‌شود، یعنی مشاوران املاک دخالتی در کار ندارند.

سامانه خودنویس بر گرانی اجاره‌بها و بی سرو سامانی‌ها اثرگذار است

بهزاد امیدی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک شهرکرد در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: هر ساله براساس ارسال بخش‌نامه از سوی اتاق اصناف میزان افزایش اجاره‌بها مشخص و در نهایت به مشاوران املاک اعلام می‌شد، البته برخی به درصد افزایش یافته عمل و برخی با اندکی افزایش، اجاره‌بها را اعمال می‌کردند.

وی افزود: از زمانی که دستور داده شد اجاره‌نامه‌ها در سامانه خودنویس ثبت شوند، می‌توان گفت مسیر برای افراد فاقد مجوز مشاو املاک باز شده است، یعنی مالک و مستاجر به کافی‌نت مراجعه و قراردادی را تنظیم می‌کنند که مشاور املاک در این قضیه دخیل نیست.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک شهرکرد گفت: همه شرایط خودسرانه انجام و اگر مشکلی ایجاد شود مردم تبعات آن را پس می‌دهند، در حقیقت سامانه خودنویس بر گرانی اجاره‌بها و بی سرو سامانی آن اثرگذار است و مبلغی به صورت توافقی در نظر گرفته می‌شود.

امیدی بیان کرد: ادعایی کذب و واهی بین مردم رایج شده که مشاوران املاک به دلیل اخذ کمیسیون، اجاره‌بها و مستغلات را افزایش می‌دهند، در صورتی که هر چه اجاره‌بها کمتر باشد مشاور املاک راغب‌تر به نوشتن اجاره‌نامه خواهد بود.

وی تاکید کرد: برخی تصمیمات بدون در نظر گرفتن تبعات پس از آن، به صورت خودسرانه، بدون کارشناسی و بدون چارچوب گرفته می‌شود، اگر مشکلی میان مالک و مستاجر پیش آید این کار تنها موجب شلوغ شدن راهروهای دادگستری می‌شود، در حقیقت مشاور املاکی که متعامل بین مالک و مستاجر بوده و کارهایی را انجام می‌داد حذف شده است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک شهرکرد اضافه کرد: در گذشته میزان اجاره‌بها براساس منطقه مشخص می‌شد، اما اکنون از دست مشاور املاک خارج شده، یعنی به جای نظم بخشیدن به کار، بی‌قانونی حادث شده است.

امیدی بیان کرد: این قانون نیازمند بازنگری است و باید کارها به مشاور املاک بازگردانده و رصد شوند، یعنی طبق چارچوب و قوانین، اگر مشاور املاکی فراتر از قانون پیش رفت جریمه شود.

وی در مورد افزایش اجاره‌بهای منزل مسکونی و یا مغازه در شهرکرد، خاطرنشان کرد: دلیل افزایش اجاره‌بها در هر منطقه بانک‌ها، موسسات و فروشگاه‌های بزرگ هستند که باعث می‌شود ساکنان آن محله نیز به تبع از آن‌ها مبلغ اجاره‌بها را افزایش دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۷ ۱۴:۵۱

قیمت های مضحک خرید مسکن که نه با تورم رشد کرد و نه با دلار،فقط با قدرت مافیا رشد کرد،باعث شده که اجاره بها هم رشد کند.