• دوشنبه / ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۲:۱۰
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403051509863
  • خبرنگار : 50040

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان خبر داد

ظهور خوشه طلایی برنج در اراضی گیلان

ظهور خوشه طلایی برنج در اراضی گیلان

ایسنا/گیلان رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، از ظهور خوشه طلایی برنج در ۹۲ درصد اراضی شالیزاری استان معادل ۲۲۰ هزار هکتار خبر داد و گفت: ۲۰ درصد اراضی در مرحله رسیدگی هستند و دو درصد اراضی برداشت شده است.

صالح محمدی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه فصل برداشت برنج از شالیزارهای استان گیلان آغاز شده است، اظهار کرد: کشاورزان پس از ماه ها تلاش و کوشش شاهد به بار نشستن خوشه های طلایی برنج هستند.

وی از خوشه دهی ۹۲ درصد از شالیزارهای استان معادل ۲۲۰ هزار هکتار خبر داد و افزود: ۴۹ هزار هکتار از اراضی نیز در مرحله رسیدگی هستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده برای برداشت برنج هم در سطح مزرعه و هم در سطح کارخانجات استان، تصریح کرد: با هماهنگی های انجام شده با اتاق اصناف و تشکل های بخش کشاورزی، نرخ برداشت برنج با کمباین های اختصاصی مشخص شد.

محمدی با بیان اینکه کمباین ها در مزارع ایستاده برای هر ۲۰ کیسه برداشت یک کیسه دستمزد دریافت می کنند، گفت: این میزان در مزارع نیمه ورس(خوابیده) معادل یک کیسه به ازای هر ۱۸ کیسه است.

وی دستمزد برداشت برنج در مزارع کاملا خوابیده را یک به ۱۶ کیسه دانست و متذکر شد: نرخ ریالی دروگرها نیز برای هر هکتار دو میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تعیین شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه تراکتورهای دارای خرمنکوب به ازای استحصال هر ۲۵ کیسه شلتوک، یک کیسه دریافت می کنند، ادامه داد: اجرت بسته بندی کاه با بیلر نیز به ازای هر بسته ۲۰ کیلوگرمی، ۱۲ هزار تومان است.

وی با اشاره به فعالیت ۱۴۲۵ کارخانه شالیکوبی در استان گیلان، بیان کرد: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار استان، شالیکوبی های مدرن و کددار به ازای هر کیلوگرم تبدیل شلتوک به برنج سفید ۲۹۵۰ تومان و شالیکوبی های سنتی ۲۸۵۰ تومان دریافت می کنند که پس از آخرین کیسه گیری در شالیکوبی پرداخت خواهد شد.

محمدی از تجهیز، نوسازی و اصلاح ساختار ۷۵۰ کارخانه شالیکوبی در استان خبر داد و اضافه کرد: نوسازی و تجهیز شالیکوبی‌های گیلان موجب افزایش کیفیت برنج سفید تولیدی و کاهش ضایعات این محصول استراتژیک و کاهش هزینه تولید می‌شود.

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، اصلاح ساختار این کارخانه‌ها شامل اصلاح فرآیند خشک کردن، سفید کردن، پوست کندن و فرآیند سورت و بسته بندی است.

وی تاکید کرد: با توجه به تولید حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن شلتوک در استان، واحدهای شالیکوبی اصلاح شده می‌توانند ۱۰ هزار تن ضایعات خود را کاهش دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha