• پنجشنبه / ۱۸ مرداد ۱۴۰۳ / ۰۰:۱۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403051811891
  • خبرنگار : 71935

بایدن «ناامیدانه» نیازمند آتش‌بس در غزه است

بایدن «ناامیدانه» نیازمند آتش‌بس در غزه است

به گفته یک کارشناس، رئیس‌جمهور آمریکا برای «نجات میراث خود» و برداشته شدن لقب «جو نسل‌کش»، «ناامیدانه» نیازمند آتش‌بس در غزه است.

به گزارش ایسنا، «رامی خوری» کارشناس ارشد غیرمقیم مرکز عرب واشنگتن دی‌سی، در گفت‌وگو با شبکه قطری «الجزیره» گفت: «رئیس‌جمهور آمریکا نمی‌خواهد به عنوان عامل نسل‌کشی در غزه شناخته شود و به نظر می‌رسد که اسرائیل مانع دستیابی به توافق آتش‌بسی است که بایدن محتاجانه به آن نیاز دارد.»

این کارشناس افزود: «بایدن ناامید است، کاملاً ناامید است و می‌داند که نمی‌تواند تا پیش از تمام شدن دوران ریاستش، به توافق آتش‌بس در غزه برسد و لقب وی به عنوان جو نسل‌کش دچار تغییر نخواهد شد.»

خوری همچنین گفت که بر اساس گزارش‌های منتشرشده در هفته‌های اخیر، رژیم صهیونیستی به عنوان تنها عامل عدم دستیابی به آتش‌بس معرفی شده است و افزود: «گزارش‌ها حاکی از آن است که حماس همه شروط را پذیرفته است و این اسرائیلی‌ها هستند که مقاومت کرده و به تغییر شرایط آتش‌بس و کارشکنی‌های خود ادامه می‌دهند.»

پیشتر، «اسامه حمدان» یکی از رهبران حماس در گفت‌وگو با خبرگزاری ترکی آناتولی، گفت: «اسرائیلی‌ها وقتی درباره موضوع مذاکره صحبت می‌کنند باید خیلی تجدیدنظر کنند، زیرا منطق مذاکره‌ای که جنبش حماس با آن آغاز به کار کرده، توقف تجاوز به مردم ما و رفتن به سمت تبادل اسرا بوده، در حالی که اسرائیلی‌ها تلاش کردند اسرایشان را بدون بهایی و کشتار مردم ما در جریان نسل‌کشی، بازگردانند.»

این رهبر حماس توضیح داد که جنبش حماس به تلاش برای آتش‌بس، خروج کامل نیروهای اسرائیلی از نوار غزه، پایان دادن به محاصره، بازسازی مجدد نوار غزه و سپس فرآیند تبادل اسرا متعهد باقی خواهد ماند.

خوری همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «من فکر می‌کنم آمریکایی‌ها صرفاً از روی سنت، عرب‌ها، فلسطینی‌ها و مردم نزدیک به ایران را مقصر معرفی می‌کنند. به‌طور آشکار، بنیامین نتانیاهو تنها مانع تبادل اسرا، آتش‌بس و تنش‌زدایی از منطقه است.»

این مسئله، با عدم صدور هرگونه قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی در نشست شورای امنیت سازمان ملل به علت حمایت آشکار آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی از رژیم اشغالگر با وجود تجاوز آشکار این رژیم به تمامیت ارضی ایران و ترور آشکار «شهید اسماعیل هنیه» که به عنوان مهمانی خارجی برای حضور در مراسم تحلیف «مسعود پزشکیان»، رئیس‌جمهور کشورمان در تهران حضور داشت نیز، آشکارتر شد.

حمایت تمام‌قد غربی‌ها از اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی در حالی است که، جنایت تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به حاکمیت و امنیت ایران نیز اخیرا از سوی سازمان کنفرانس اسلامی محکوم شد.

پس از پایان نشست روز چهارشنبه کمیته اجرایی وزرای امور خارجه سازمان همکاری اسلامی در جده عربستان، بیانیه‌ای صادر و در آن ترور شهید «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، به‌شدت محکوم شد.

در ادامه بیانیه پایانی نشست سازمان همکاری اسلامی، آمده است: «ما اسرائیل را مسئول کامل این حمله فاجعه‌بار می‌دانیم.» 

شرکت‌کنندگان در این نشست تأکید کردند: «ترور هنیه به منزله جنایت تجاوزکارانه و نقض آشکار قوانین بین‌المللی است.» 

در این بیانیه پایانی همچنین آمده است: «ترور هنیه حمله به حاکمیت، تمامیت ارضی و امنیت ایران است.»

«ولید بن عبدالکریم الخریجی» معاون وزیر خارجه عربستان نیز در بیانیه‌ای که پس از نشست فوق‌العاده کمیته اجرایی سازمان همکاری اسلامی در جده، منتشر کرد، گفت: «ترور اسماعیل هنیه در سفر هفته گذشته وی به تهران، نقض آشکار حاکمیت، تمامیت ارضی و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران، حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد و همچنین تهدیدی برای صلح و امنیت منطقه است.»

از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون، جنگ رژیم صهیونیستی تحت حمایت آمریکا علیه مردم غزه همچنان ادامه دارد و علاوه‌بر ۱۳۰ هزار شهید و زخمی، بیش‌از ۱۰ هزار فلسطینی هم در میان ویرانی گسترده و قحطی که منجر به مرگ صدها کودک شده است، مفقود هستند.

همچنین از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون، تل‌آویو ۱۱ میلیارد دلار تجهیزات نظامی مختلف از آمریکا دریافت کرده است.

بر اساس اعلام وزارت جنگ رژیم صهیونیستی، این تجهیزات شامل ناوگان جدید جنگنده‌های اف-۳۵، تانک، موتور خودروهای زرهی، خودروهای جنگی و هزاران تن تجهیزات نظامی دیگر می‌شود.

پیشتر موسسه تحقیقات صلح بین‌الملل استکهلم (سیپری) گزارش داده بود، از ۹۹ درصد واردات تسلیحات رژیم صهیونیستی بین سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۳ را ۶۹ درصد آمریکا و ۳۰ درصد آلمان تامین کرده است.

همچنین رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و کشورهای اروپایی همچون انگلیس، با نادیده گرفتن ۲ قطعنامه شورای امنیت برای متوقف کردن فوری حملاتش به نوار غزه و نیز دستورالعمل‌های دیوان بین‌المللی دادگستری درباره لزوم اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از نسل‌کشی و تلاش برای بهبود شرایط انسانی در غزه، به حملات خود ادامه می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha