به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه تلگراف، آمریکا، انگلیس و فرانسه با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، بر سر ممنوعیت اعمال شده توسط انگلیس که او را از استفاده از تسلیحات «سنگرشکن» در خارج از قلمرو خود منع میکند، درگیر هستند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین بارها درخواست کرده است که به او اجازه داده شود در جریان حمله به کورسک، در غرب روسیه، با موشک به اهداف روسیه حمله کند.
این تسلیحات در اصل توسط انگلیس برای کمک به خروج نیروهای روسی از کریمه به اوکراین ارسال شد. اما مقامهای آمریکا بیم آن دارند که استفاده از موشکهای دوربرد علیه روسیه به منزله تشدید تنش از سوی کرملین تلقی شود و میتواند باعث انتقام گیری روسیه علیه شرکای اوکراین شود.
علیرغم درخواستهای زلنسکی، دولتهای غربی با این استدلال که اوکراین سلاحهای مورد نیاز برای مبارزه با نیروهای روسیه را در اختیار دارد، تلاش کردهاند اهمیت «سایه طوفان» را کم اهمیت جلوه دهند. یکی از مقامهای دولت بایدن به تلگراف گفت که نیازی به ارسال موشکهای سایه طوفان به روسیه وجود ندارد زیرا پهپادهای «دست ساز» مورد استفاده نیروهای اوکراینی در حال حاضر به نابودی اهداف کمک میکنند.
این مقام گفت: «اوکراین در واقع توانسته است با استفاده از برنامه پهپاد دوربرد خود (پهپاد بدون سرنشین) تأثیر واقعی داشته باشد. آنها توانایی ضربه زدن به برخی از اهداف خارج از برد سایه طوفان را با پهپادهای بومی خود که خودشان ساختهاند، دارند.»
هفته گذشته، زلنسکی گفت پهپادهای اوکراینی به چهار فرودگاه روسیه حمله کردند اما استدلال کرد که موفقیت این مأموریت نشان میدهد که چگونه موشکها مورد نیاز است. او گفت: «کارهایی وجود دارد که نمیتوانید به تنهایی با هواپیماهای بدون سرنشین انجام دهید. یک سلاح دیگر مورد نیاز است - یک سلاح موشکی.» او ادعا کرد که اگر متحدان غربی به او سایه طوفان را برای استفاده در خاک روسیه میدادند، میتوانست از حمله کورسک به طور کامل جلوگیری شود.
وی در ادامه گفت: «اگر شرکای ما تمام محدودیتهای فعلی استفاده از تسلیحات در خاک روسیه را لغو کنند، ما نیازی به ورود فیزیکی به ویژه به منطقه کورسک و از بین بردن پتانسیل روسیه را نداریم.»
بحث بر سر سایه طوفان آخرین مورد از یک سری تقسیمات بین اوکراین و متحدانش است که بر سر آن باید سخت افزارهای نظامی غربی برای کمک به تلاش های جنگی آن تامین شود. روز دوشنبه، سخنگوی دفتر نخستوزیری انگلیس گفت که بریتانیا در حال «گفتگوی مداوم» با متحدان در مورد چگونگی «متحد شدن در حمایت از اوکراین» است.
مقامهای آمریکایی نسبت به ادعای زلنسکی مبنی بر اینکه این موشکها میتواند برای حمله به بمبافکنهای روسی که طی دو هفته گذشته برای حمله به نیروهای اوکراینی در روسیه استفاده شدهاند، استفاده شود، تردید دارند. منابع کاخ سفید به تلگراف گفتند که بیشتر فرودگاههای مورد استفاده برای بمب افکنها از خط مقدم فاصلهای دورتر از برد ۱۵۵ مایلی سایه طوفان دارند.
سایر منابع دفاعی بریتانیایی که از موشکهای مورد استفاده در روسیه حمایت میکنند میگویند که آنها در واقع برد بیش از ۳۰۰ مایل دارند، در حالی که زلنسکی مدعی است که این موشکها میتوانند برای اصابت به خطوط تدارکات روسیه که نزدیکتر به خط مقدم هستند نیز استفاده شوند.
بن والاس، وزیر دفاع سابق انگلیس گفته است، شاید سایه طوفان به اوکراین در کورسک کمک کند، اما موشکهای آلمانی «تاروس» تأثیر بیشتری خواهند داشت، زیرا آنها کلاهکهایی را حمل میکنند که میتوانند به طور مؤثرتری پلها را تخریب کنند.
انتهای پیام
نظرات