به گزارش ایسنا، این روزنامه آلمانی همچنین نوشت، مساله اعزام مربیان به اوکراین قرار است در نشست کمیته امنیتی و سیاسی اتحادیه اروپا مورد بررسی قرار گیرد.
فرانسه، کشورهای عضو بالتیک، دانمارک و سوئد از اعزام متخصصان نظامی به اوکراین حمایت میکنند اما اتریش، مجارستان، آلمان، مالت و اسلونی مخالف این مساله هستند و نگرانند که این رویه درگیری را تشدید کند.
به نقل از خبرگزاری تاس، این روزنامه همچنین نوشت، تصمیم درباره این مساله در نهایت نوامبر گرفته خواهد شد.
اصولی که در مذاکرات قریبالوقوع کمیته مذکور بررسی میشود یک سند محرمانه درباره سرویس اقدام خارجی اروپاست که «بازبینی استراتژیک ماموریت آموزشی اتحادیه اروپا در اوکراین» نام دارد.
در این سند آمده که در نتیجه سربازگیری اوکراین در مه، این کشور انتظار ۱۵۰ هزار نیرو را دارد و ۱۰ تیپ جدید پیاده نظام ایجاد خواهد کرد.
مسئولان اوکراینی در نامهای به تاریخ ۳۱ مه سال جاری میلادی خطاب به جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا از بروکسل خواستند تا مربیانی را به کییف اعزام کند.
اواسط نوامبر، ماموریت هیات کمک نظامی اتحادیه اروپا در حمایت از اوکراین که به طور ویژه در اتحادیه اروپا اداره میشود و در ابتدا در آلمان و لهستان بود، قرار شد ماموریتش را برای دو سال دیگر تمدید کند. اگر این تصمیم عملی شود، فعالیت این هیات شاید شامل آموزش در داخل قلمروی اوکراین در آینده باشد.
اوایل سال جاری میلادی، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد که احتمال اعزام نیروهای غربی به اوکراین را رد نمیکند.
بعدا، اوکراین اعلام کرد فرانسه آماده اعزام مربیان نظامی به کییف برای آموزش نیروهای مسلح اوکراینی است.
پس از آن، گفتوگوها در اروپا درباره احتمال آموزش نیروها آغاز شد. برخی از کشورهای اروپایی و ناتو میترسند که این مساله به تشدید تنش منجر شود و روسیه مربیان خارجی را هدف قرار دهد.
در این میان، سرویس دیپلماتیک اتحادیه اروپا از کشورهای عضو خواسته که یک ماموریت آموزشی نظامی برای اوکراین را با نیازهای کییف تطبیق دهند، اما از توصیه بروکسل برای اعزام مربیان نظامی به این کشور جنگزده خودداری کرد.
در گزارش ولت آم زونتاگ با اشاره به بررسی این ماموریت توسط سرویس دیپلماتیک اتحادیه اروپا آمده است: «آموزش سربازان اوکراینی بر روی همان تجهیزاتی که بعدا در جنگ از آنها استفاده خواهند کرد، ضروری است. کمبود تجهیزات دوران شوروی یکی از چالشها در آموزشهای کنونی در اتحادیه اروپاست. »
انتهای پیام
نظرات