کامران اکبری شایگان رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اسدآباد چهارشنبه ۷ شهریور در آئین افتتاح این طرح، اظهار کرد: برای این طرح اعتباری افزون بر ۵۵ میلیارد ریال هزینه شده که از این میزان اعتبار ۳۰ میلیارد ریال آن تسهیلات بانکی و ۲۵ میلیارد ریال آن آورده شخصی بخش خصوصی بوده است.
وی با اشاره به ایجاد اشتغال شش نفر به صورت مستقیم و ۱۵ نفر غیرمستقیم در این کارگاه، تصریح کرد: این کارگاه صنایعدستی دارای تولید انواع سفال سنتی لعابدار مصرفی کاربردی و قابل استفاده روزمره و مستحکم و تولید گِل استونور بوده ضمن اینکه آموزش سفال و سرامیک نیز در این کارگاه برای آموزش هنرجویان دایر است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اسدآباد، در ادامه با بیان اینکه تاکنون در شهرستانهای اسدآباد ۱۸۵۰ کارت شناسایی پروانه تولیدی انفرادی و کارگاهی و دورههای آموزشی برای هنرمندان صنایعدستی این شهرستان ثبت و صادر شده است، یادآور شد: در حال حاضر در شهرستان اسدآباد ۴۰ کارگاه صنایع دستی در زمینههای مختلف دارای فعالیت هستند که این تعداد از کارگاههای صنایع دستی بهطور میانگین برای ۱۶۰ نفر اشتغال ایجاد کردهاند.
اکبری شایگان تعداد فعالان صنایعدستی اعم از مشاغل خانگی و کارگاهی در این شهرستان را ۵۰۰ نفر برشمرد و گفت: سفال سنتی لعابدار (میناکاری)، معرق و منبت، تراش سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی، ساز سازی، سراجی سنتی، ملیلهکاری، گلیمبافی، چلنگری از جمله رشتههای فعال صنایع دستی شهرستان اسدآباد به شمار میرود.
وی تعداد کارگاههای خانگی فعال در زمینه صنایعدستی این شهرستان را ۲۵۰ مورد برشمرد و خاطرنشان کرد: با توجه به واقع شدن شهرستان اسدآباد در کُریدور غرب کشور و قرار گرفتن در مسیر بزرگراه کربلا و عتبات عالیات راهاندازی بازارچه دائمی فروش محصولات خانگی و صنایع دستی برای رونق و توسعه هر چه بیشتر اقتصاد این شهرستان ضرورت دارد.
اکبری شایگان ایجاد بازارچه دائمی ویژه فروش محصولات خانگی و صنایع دستی در این شهرستان را نیازمند حمایت مسئولین دانست و افزود: در حال حاضر محصول هنرمندان صنایع دستی اسدآباد علاوه بر استانهای همجوار در بازار استانهای تهران، فارس و اصفهان نیز به فروش میرسد.
انتهای پیام
نظرات