علی محمدیفر در گفتوگو با ایسنا بیان کرد: بزرگترین قطب انجیر سیاه در کشور به علت عدم برنامهریزی مناسب در آستانه نابودی است.
وی افزود: شهرستان پلدختر لرستان با تولید سالانه حدود ۲۵ هزار تن انجیر، یکی از قطبهای تولید انجیر سیاه در کشور محسوب میشود که به دلیل کم آبی و احتمال خشک شدن رودخانه کشکان اصلیترین منبع آبیاری درختان انجیر این شهرستان، خطر نابودی این ثروت ملی و استانی به شدت احساس می شود.
این کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی افزود: مطابق آمارهای رسمی، پلدختر قطب تولید انجیر سیاه در ایران، حدود ۹۲درصد تولید محصول انجیر سیاه در استان لرستان را به خود اختصاص داده است و حدود ۳۳ درصد کل انجیر سیاه کشور در این شهرستان تولید می شود که از این محل حداقل ۳ هزار نفر مشغول بکار هستند.
محمدی فر یادآور شد: به دلیل کیفیت بالای انجیر سیاه پلدختر، این محصول هم در بازارهای داخلی و در بازارهای هدف صادراتی از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
او افزود : متاسفانه به علت خشکسالیهای پی در پی و برداشت غیرمجاز از آب رودخانه کشکان و کشت محصولات آب دوست نظیر برنج در بالادست رودخانه کشکان، احتمالا این رودخانه اواخر شهریور سال جاری با خطر خشک شدن مواجه خواهد شد.
وی یادآور شد: خشک شدن رودخانه کشکان به معنی نابودی درختان انجیر شهرستان پلدختر، قطب بزرگ تولید کشور است و به عبارتی بیکاری حدود ۳ هزار نفر از کشاورزانی که معیشت زندگی شان از این محل تامین می شود، خواهد بود.
این فعال اقتصادی گفت: فقدان برنامهریزی مناسب در مقابله با محصولات آب دوست مثل برنج و خلاء قانونی برای جلوگیری از کشت برنج که منجر به برداشت بی رویه از آب رودخانه کشکان شده است موجب شده تا در آستانه نابودی بزرگترین قطب انجیر سیاه در کشور قرار بگیریم، این در حالیاست که اگر مسئولان اندک نظارت و برنامهریزی میکردند و با کاشت برنج بعنوان یک محصول آب بر و ممنوعه در لرستان مقابله می شد قطعا چنین وضعیت نابسامانی به وجود نمیآمد.
انتهای پیام
نظرات