مقدم در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: انگور دومین محصول باغی شهرستان میاندوآب بوده و بیش از یک هزار و ۶۴۰ هکتار از باغات شهرستان به این محصول اختصاص دارد.
وی با اشاره به فعالیت یک هزار و ۷۶۱ بهره بردار باغی در امر تولید و برداشت انگور در شهرستان، افزود: انگور بیشتر بصورت تازه خوری و بخشی از محصول نیز با فرآوری و تبدیل به آب غوره، کشمش و شیره انگور به بازار مصرف عرضه می شود.
مقدم یادآور شد: ۵ واحد صنعتی کشمش خشک کنی در مجموع با ظرفیت تولید سالانه ۴ هزار و ۶۰۰ تن کشمش در شهرستان میاندوآب فعال است، کشمش بصورت سنتی و خانگی نیز تولید میشود، پیش بینی میشود امسال بیش از ۶ هزار تن کشمش در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف شود.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان عنوان کرد: در راستای اجرای سیاستهای ستاد احیای دریاچه ارومیه و به منظور ارتقای بهره وری آب در تولید محصولات باغی، در سالهای اخیر طرح حذف و جایگزینی باغات قدیمی و کم بازده (درجه ۳) با ارقام کم آب بر و اقتصادی در شهرستان میاندوآب اجرا میشود.
وی ادامه داد: در سال گذشته این طرح در بیش از ۸۵ هکتار از باغات میاندوآب اجرا شد و پیش بینی میشود امسال اجرای طرح حذف و جایگزینی باغات درجه ۳ به ۱۴۵ هکتار افزایش یابد.
مقدم با اشاره به احداث باغ انگور رقم «موندراپ» در روستای نصیرکندی شهرستان میاندوآب ادامه داد: در این باغ قدیمی و کم بازده ۷۰۰ درخت انگور به روش سنتی کشت شده بود که با حذف درختان انگور قدیمی، تسطیح و احداث باغ بصورت ایستاده در اردیبهشت ماه سال جاری، تعداد نهال های جدید غرس شده در باغ با افزایش دو برابری به یک هزار و ۶۵۰ اصله نهال «موندراپ» انگور رسید که در سال سوم به مرحله باردهی اقتصادی می رسند.
انتهای پیام
نظرات