• چهارشنبه / ۴ مهر ۱۴۰۳ / ۱۳:۵۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403070403269
  • خبرنگار : 50283

راتون؛ محصول خوش‌خوراک کشت دوم شالیزاری بندرانزلی

راتون؛ محصول خوش‌خوراک کشت دوم شالیزاری بندرانزلی

ایسنا/گیلان مدیر جهاد کشاورزی بندرانزلی با بیان اینکه در شالیزارهای شهرستان بعد از برداشت برنج؛ برخی محصولات کشت و برداشت می‌شود، گفت: راتون برنج خوش‌خوراکی است که به عنوان کشت دوم پرورش در برخی شالیزارهای بندرانزلی پرورش داده می‌شود.

رضا نوربخش در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه طی سال جاری در ۵ هزار هکتار از شالیزارهای شهرستان بندرانزلی شاهد کشت برنج بودیم، اظهار کرد: آخرین برداشت محصول سال‌جاری اواخر شهریورماه انجام شد و در مجموع ۲۰ هزار تن شلتوک از شالیزارهای شهرستان بندرانزلی برداشت شد.

وی افزود: با هدف استفاده مفید از اراضی شالیزاری، بعد از برداشت برنج شاهد کشت دوم در این زمین‌ها هستیم.

نوربخش با اشاره به پرورش راتون به عنوان کشت دوم، گفت: راتون از پرورش دوباره ساقه‌های شالی پس از برداشت محصول اول به دست می‌آید. بعد از برداشت برنج کشت اول، شالیکاران ساقه‌های شلتوک را بریده و زمین را آبیاری می‌کنند. سپس به زمین زمان می‌دهند تا برنج‌هایی که در دور اول رشد نکرده بودند، رشد کرده و یا ساقه‌های جدیدی از ریشه‌های برنج بیرون آیند و خوشه‌های برنج تشکیل شوند.

وی افزود: در این مرحله به هیچ وجه کاشت جدید انجام نمی‌شود بلکه فقط به برنج‌های قبلی که به مرحله برداشت نرسیده بودند، فرصت رشد داده و مراحل کاشت برنج از مرحله آبیاری به بعد تکرار می‌شود.

نوربخش تصریح کرد: در این زمان اگر آبیاری، کوددهی و سم‌پاشی برنج به خوبی انجام شود، محصول باکیفیتی به دست می‌آید که بسیار خوش‌طعم است. محصول به‌دست‌آمده از این برداشت بسیار کم است. به این برنج، برنج چین دوم یا دونوج می‌گویند. برنج دونوج در استان گیلان و بندرانزلی با اسم برنج راتون هم شناخته می‌شود که سال گذشته از هر هکتار اراضی شالیزاری این شهرستان تا ۸۰۰ کیلوگرم نیز راتون برداشت شد.

مدیر جهاد کشاورزی بندرانزلی تاکید کرد: امسال پیش‌بینی شده تا ۲۷۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری شهرستان زیر کشت راتون برود.

نوربخش تصریح کرد: از انواع کشت دوم دیگر در شالیزارها می‌توان گیاهان علوفه‌ای، حبوبات همچنین سبزیجات برگی را نام برد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۷-۰۶ ۰۹:۳۴

سلام پدران ما شمالی ها این کشت دوم را به دامها می‌دادند نه به انسان

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۰۶ ۱۰:۰۲

کشت دوم برنج داخلی و رتون برنج( بینجه نوج)، مملو از کود و سموم مختلف هست و از نظر بهداشتی و سلامت کشت اول برنج صدبرابر بهترازکشت دوم و رتون هست، کشت اول برنج داخلی ازنظرمیزان استفاده کود و سم بسیاراندک هست و طبیعی ترین و سالمترین برنج دنیاست ولی...

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۰۶ ۱۲:۳۳

خوردن برنج کشت دوم یعنی سلام گفتن به سرطان ، نخورید برنج کشت دوم را ، برنج کشت دوم برای حداقل ۸ بار سمپاشی شیمیایی دارد که در کشت اول شاید حداکثر دو بار سمپاشی شیمیایی شود .