• دوشنبه / ۳۰ مهر ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۰
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 1403073022861
  • خبرنگار : 71567

آنچه را که داوطلبان باید از آزمون دکتری ۱۴۰۴ بدانند

آنچه را که داوطلبان باید از آزمون دکتری ۱۴۰۴ بدانند

پذیرفته شدگان دوره «روزانه» (آموزش رایگان) آزمون دکتری (.D.Ph )سال ۱۴۰۳ چه در دانشگاه یا مؤسسه قبولی ثبت نام کرده و چه ثبت نام نکرده باشند، اجازه شرکت مجدد در آزمون سال ۱۴۰۴ را ندارند.

به گزارش ایسنا؛ آزمون دکتری سال ۱۴۰۴ بر اساس قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب مجلس شورای اسلامی و مصوبات «شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی» در قالب دو مرحله (سنجش علمی (آزمون متمرکز) و مصاحبه علمی و سنجش عملی و ارزیابی سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری) برگزار می شود. لذا شرایط و ضوابط ثبت نام و شرکت متقاضیان در آزمون مذکور به شرح این دفترچه راهنما اعلام می شود.

متقاضیان ثبت‌نام و شرکت در آزمون ورودی مقطع دکتری نیمه‌متمرکز (Ph.D) سال ۱۴۰۴ در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی از روز گذشته یکشنبه ۲۹ مهرماه تا شنبه ۵ آبان می توانند نسبت به ثبت نام خود اقدام کنند.

آزمون دکتری برای ورود به رشته های دوره های روزانه، روزانه - غیردولتی، نوبت دوم، پیام نور، غیرانتفاعی، پردیس خودگردان و مشترک دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود.

دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۴۰۴ نیز همانند سال گذشته آزمون مجزایی ندارد و علاقه مندان به تحصیل در این دانشگاه لازم است در آزمون سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور ثبت نام کنند.

پذیرفته شدگان دوره «روزانه» (آموزش رایگان) آزمون دکتری (.D.Ph )سال ،۱۴۰۳ چه در دانشگاه یا مؤسسه قبولی ثبت نام کرده و چه ثبت نام نکرده باشند، اجازه شرکت مجدد در آزمون سال ۱۴۰۴ را ندارند.

این داوطلبان برای شرکت مجدد در آزمون سال ۱۴۰۵ و بعد از آن، باید تا پایان زمان ثبت نام آزمون موردنظر، از دانشگاه یا مؤسسه قبولی انصراف قطعی دهند.

همچنین تمام پذیرفته شدگان دوره «روزانه» در سال ۱۴۰۲ و قبل از آن که در حال تحصیل هستند، برای شرکت مجدد در آزمون سال ،۱۴۰۴ باید تا پایان زمان ثبت نام آزمون سال ،۱۴۰۴ از دانشگاه یا مؤسسه قبولی انصراف قطعی دهند.

این دسته از متقاضیان پس از اعلام نتایج نهایی در صورت قبولی در رشته جدید، باید فرم انصراف قطعی از رشته قبلی را به دانشگاه محل قبولی ارائه دهند. 

پذیرفته شدگان دوره غیر از «روزانه» آزمون دکتری (.D.Ph )سال ۱۴۰۳ و همچنین دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره های غیر از «روزانه» دکتری (.D.Ph) (به شرط نداشتن مشکل نظام وظیفه برای برادران) مانند سال های گذشته می توانند بدون انصراف از تحصیل و در صورت داشتن سایر شرایط و ضوابط مندرج در این دفترچه راهنما، در آزمون ورودی دکتری (.D.Ph ) سال ۱۴۰۴ ثبتنام و شرکت کنند. این دسته از متقاضیان پس از اعلام نتایج نهایی در صورت قبولی در رشته جدید، قبولی قبلی آنان لغو خواهد شد و باید فرم انصراف قطعی از رشته قبلی را به دانشگاه محل قبولی ارائه دهند.

با توجه به اینکه پرداخت هزینه ثبتنام در این روش به صورت اینترنتی انجام میگیرد، متقاضیان لازم است به وسیله کارت های بانکی عضو شبکه شتاب که پرداخت الکترونیکی آنها فعال است با مراجعه به درگاه اطلاعرسانی این سازمان و پرداخت مبلغ ۸/۳۴۰/۰۰۰ (هشت میلیون و سیصد و چهل هزار) ریال به عنوان وجه ثبت نام شرکت در آزمون یک مجموعه امتحانی، نسبت به خرید سریال ثبتنام اقدام کنند.

با توجه به اینکه مقرر شده در مراحل مختلف فرآیند این آزمون خدماتی از طریق ارسال پیام کوتاه به متقاضیان ارائه شود، لذا متقاضیان برای استفاده از خدمات پیام کوتاه مبلغ۱۴۰/۰۰۰ (صد و چهل هزار) ریال به عنوان هزینه استفاده از خدمات پیام کوتاه نیز پرداخت می کنند.

متقاضیان جهت کسب اطلاعات درخصوص مقررات آموزشی، میزان شهریه دوره های غیر از «روزانه» و «روزانه- غیردولتی» ازجمله دوره های نوبتدوم، مشترک، پردیس خودگردان، دانشگاه آزاد اسلامی، غیرانتفاعی و پیام نور و همچنین سایر شرایط و ضوابط مقطع دکتری، به درگاه اطلاع رسانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و درگاههای اطلاع رسانی مرتبط مراجعه کنند.

آزمون ورودی مقطع دکتری (.D.Ph )سال ۱۴۰۴ بر اساس برنامه زمانی پیش بینی شده، در عصر روز پنجشنبه ۱۴۰۳/۱۲/۰۲ و در یک نوبت برگزار خواهد شد.

طبق اعلام سازمان ملی سنجش؛ متقاضیانی که در آزمون مقطع دکتری (.D.Ph )سال ۱۴۰۴ ثبت نام می کنند، توجه داشته باشند سؤالات به گونه ای طراحی شده که نیاز به استفاده از ماشین حساب در آزمون نیست، لذا از آوردن هرگونه ماشین حساب در جلسه آزمون جداً خودداری کنند. در صورت مشاهده، متقاضی به عنوان متقلب محسوب شده و طبق ضوابط و آئین نامه های مربوط با ایشان برخورد خواهد شد.

بر اساس قانون «سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور» پذیرش دانشجو در مقطع دکتری (.D.Ph )و دستیاری رشته های گروه دامپزشکی، شامل دو مرحله است که هر یک از مراحل مطابق با شیوه نامه اجرایی آزمون انجام می گیرد:

مرحله اوّل آزمون متمرکز است که توسط سازمان ملی سنجش انجام می شود و پس از برگزاری آزمون، کارنامه ای شامل: نمراتخام و نمره کل در هر کدترکیب و .... در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت که «متقاضیان مجاز به انتخاب رشته»، بر اساس آن اقدام به انتخاب رشته کرده و بر اساس کدرشته محلهای انتخابی و حدنصاب نمره سنجش عمومی (آزمون متمرکز) که با هماهنگی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی پذیرنده تعیین می شود با توجه به سهمیه متقاضی به کدرشته محل های حائز حدنصاب معرفی خواهند شد.

بر اساس "قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی" مصوب ۱۸ اسفند ۹۴ مجلس و مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی، سنجش و پذیرش در مقطع دکتری ناپیوسته بر اساس هر یک از شیوه‌های آموزشی – پژوهشی» و «پژوهش محور» انجام می‌گیرد و به این ترتیب در آزمون متمرکز شیوه آموزشی پژوهشی ۵۰ درصد و پژوهش محور ۳۰ درصد و همچنین سوابق آموزشی پژوهشی و فناوری در شیوه آموزشی پژوهشی ۲۰ درصد و پژوهش محور ۲۰ درصد در مصاحبه علمی و سنجش عملی شیوه آموزشی پژوهشی ۳۰ درصد و پژوهش محور نیز ۳۰ درصد و در نهایت تهیه طرح‌واره نیز ۲۰ درصد سهم پذیرش را شامل می‌شود. همچنین اجرای مرحله اول آزمون متمرکز توسط سازمان سنجش آموزش کشور و تخصیص امتیاز مربوط به سوابق آموزشی، پژوهشی، فناوری، مصاحبه علمی و ... توسط دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی پذیرنده دانشجو انجام خواهد شد.

در نهایت پذیرش نهایی از بین متقاضیان معرفی شده به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی بر اساس نتیجه سنجش عمومی و نتیجه مصاحبه دانشگاه‌ها، بررسی مدارک یا هر روش دیگر مطابق آئین‌نامه‌های مربوط، اولویت کد رشته محل‌های انتخابی و ظرفیت اعلام شده و سهمیه متقاضی صورت خواهد گرفت. در نهایت گزینش نهایی آزمون بر اساس معیارهای فوق انجام می‌گیرد.

همچنین نمره مصاحبه شامل ارزیابی سوابق آموزشی، پژوهشی، فناوری و مصاحبه علمی و سنجش عملی بر اساس شیوه‌نامه ابلاغی که از سوی سازمان سنجش دانشگاه‌ها ارسال می‌شود، صورت خواهد گرفت و دانشگاه‌ها برای همه افراد معرفی شده نمره‌ای مطابق با شیوه‌نامه مذکور تعیین کرده و گزینش نهایی به سازمان سنجش آموزش کشور ارسال می‌شود.

بر اساس مصوبه شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی می‌توانند با توجه به نمرات متقاضیان و نظر گروه‌های آموزشی حد نصاب برای متقاضیان را تعیین و به سازمان سنجش ارسال کنند.

همچنین دانشگاه‌ها مجاز به برگزاری آزمون کتبی و شفاهی از متقاضیان معرفی شده برای مرحله دوم هستند و نمره آن در مقدار نمره مصاحبه علمی و سنجش عملی لحاظ می‌شود.

از سال ۱۴۰۱ شیوه استاد محور به پذیرش دانشگاه ها اضافه شد بر این اساس اعضای هیئت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی دولتی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با مرتبه استاد و دانشیار که حداقل دارای یکی از عناوین استاد نمونه کشوری، سرآمد آموزشی کشوری، دانشمندان یک درصد و دو درصد جهانی یا یک درصد اعلام شده توسط موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، برگزیده جشنواره‌های ملی و بین المللی از قبیل فارابی، خوارزمی، رازی و نظایر آن باشند، می توانند حداکثر به میزان ۲۰ درصد ظرفیت پذیرش اعلام شده به صورت مازاد بر ظرفیت، نسبت به پذیرش دانشجو به شیوه استاد محور اقدام نمایند.

داوطلبان در صورت کسب حدنصاب تعیین شده و معرفی برای انجام مرحله دوم آزمون، در هنگام انجام مصاحبه تخصصی در صورت اعلام پذیرش به شیوه استاد محور توسط دانشگاه می‌توانند نسبت به انتخاب استاد راهنما اقدام نمایند. پذیرش به شیوه استاد محور پس از طی مراحل و فرایندهای مربوطه و براساس اولویت انتخابی داوطلبان، توسط سازمان سنجش آموزش کشور انجام خواهد شد.

پذیرش نهایی متقاضیان: پذیرش نهایی از بین متقاضیان معرفی شده به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی که دارای حدنصاب نمره کل نهایی هستند، بر اساس نتیجه سنجش عمومی (آزمون متمرکز) و نتیجه مصاحبه دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، بررسی مدارک و یا هر روش دیگر مطابق آیین نامه های مربوط، اولویت کدرشته محل های انتخابی و ظرفیت اعلام شده و سهمیه متقاضی صورت خواهد گرفت. 

دانشگاهها و مؤسسات پذیرنده دانشجو، برای همه افرادی که در مصاحبه کدرشته محل معرفی شده حاضر شدهاند، نمره مصاحبه (ارزیابی سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری و مصاحبه علمی و سنجش عملی و همچنین طرحواره در رشتهمحلهای پژوهش محور) را بر اساس شیوه نامه ابلاغی سازمان ملی سنجش تعیین و برای گزینش نهایی به این سازمان اعلام می کنند. 

با توجه به ابلاغیه شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در پذیرش مقطع دکتری نیمه متمرکز (.D.Ph (از سال ۱۴۰۳ به بعد اختیار دارند برای نمره کل نهایی پذیرش که شامل مجموع نمرات آزمون متمرکز، سوابق آموزشی، پژوهشی، فناوری و مصاحبه و همچنین طرحواره (در رشته محل های پژوهش محور) است، حدنصاب برای هرکدرشته محل تعیین کنند.

دانشگاهها مجاز به برگزاری آزمون کتبی و شفاهی از متقاضیان معرفی شده برای مرحله دوم بوده و نمره آن در مقدار نمره مصاحبه علمی و سنجش عملی لحاظ می شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha