• چهارشنبه / ۲ آبان ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403080201290
  • خبرنگار : 71415

سازمان ملل: وضعیت در غزه به ۷۰ سال قبل بازگشته است

سازمان ملل: وضعیت در غزه به ۷۰ سال قبل بازگشته است

سازمان ملل در گزارشی از تبعات فاجعه‌بار طولانی‌مدت جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه برای این باریکه و اقتصاد و زیرساخت‌ها آن خبر داد.

به گزارش ایسنا، نهاد وابسته به سازمان ملل در گزارشی تصریح کرد جنگ اخیر غزه باعث ویران شدن اقتصاد فلسطین و فقیر شدن تقریبا تمامی اهالی این باریکه و پسرفت شاخص‌های کیفیت زندگی در آنجا همچون سلامت و آموزش به حدود ۷۰ سال قبل شده است.

«چیتوسه نوگوچی» گزارشگر آژانس توسعه سازمان ملل در پی مطالعه تبعات اجتماعی-اقتصادی جنگ رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها تاکید کرد اقتصاد اراضی فلسطینی شامل نوار غزه و کرانه باختری اشغالی هم‌اکنون ۳۵ درصد کوچکتر از حجمی است که در ابتدای حملات این رژیم علیه غزه در حدود یک سال قبل داشت.

نوگوچی در این گزارش تصریح کرد، طبق برخی شاخص‌ها می‌توان گفت سطح فقر در غزه هم‌اکنون در نتیجه اختلال در اقتصاد آنجا نزدیک به ۱۰۰ درصد است و نرخ بیکاری در غزه نیز هم‌اکنون ۸۰ درصد است.

این گزارشگر سازمان ملل در سخنرانی در یک کنفرانس مطبوعاتی در مقر سازمان ملل در شهر ژنو اظهار کرد: «کشور فلسطین هم‌اکنون سطح بی‌سابقه‌ای از پسرفت را تجربه می‌کند، به نحوی که توسعه در غزه را تا سطح ۷۰ سال قبل یعنی سال ۱۹۵۵ عقب برده است.»

سازمان ملل: وضعیت در غزه به ۷۰ سال قبل بازگشته است
شمال غزه، بیت‌لاهیا

طبق ارزیابی این محقق سازمان ملل، اگر حتی شرایط مطلوب مانده و سطح کنونی کمک‌های بین‌المللی حفظ شده و جریان ورود کمک‌ها به نوار غزه و کرانه باختری مختل نشود، دست‌کم یک دهه طول خواهد کشید که برونداد اقتصادی غزه به سطح قبل از جنگ بازیابی شود.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، جنگ صهیونیست‌ها علیه غزه که در پی عملیات هفتم اکتبر «طوفان الاقصی» به اجرا درآمده، یک ویرانی عظیم را به این باریکه تحمیل کرده و باعث شده مدارس، بیمارستان‌ها و دیگر زیرساخت‌های اساسی غزه با خاک یکسان شوند. طبق آمارهای اعلامی از سوی وزارت بهداشت غزه، تاکنون حملات رژیم صهیونیستی به این باریکه به شهادت حدود ۴۳۰۰۰ نفر عمدتا شامل زنان و کودکان و سالمندان انجامیده است.

سازمان ملل: وضعیت در غزه به ۷۰ سال قبل بازگشته است
کودکان آواره غزه 

در این گزارش تاکید شد، حدود ۳.۳ میلیون فلسطینی شامل ۲.۳ میلیون نفر از مردم نوار غزه و همچنین شامل ۱.۵ میلیون کودک نیازمند کمک‌های بشردوستانه فوری هستند و هزینه ترمیم زیرساخت‌های تخریب‌شده و آسیب‌دیده ۱۸.۵ میلیارد دلار برآورد می‌شود که این تقریبا معادل کل برونداد اقتصادی سالانه فلسطین در سال ۲۰۲۲ است.

این جنگ آسیب شدید مشابهی را نیز به سرمایه انسانی غزه وارد کرده است، به نحوی که ۶۲۵۰۰۰ دانش‌آموز در غزه در پایان ماه سپتامبر هیچ دسترسی به تحصیل نداشته و ۹۳ درصد از ساختمان‌های مدارس در آنجا شدیدا آسیب دیده‌اند.

زیرساخت بهداشت و درمان غزه نیز سطح مشابهی از ویرانی را متحمل شده است. تا پایان ماه سپتامبر ۹۸۶ نفر از کارمندان بخش بهداشت و درمان غزه به شهادت رسیده‌اند و کمتر از نیمی از مراکز اصلی بهداشت و درمان غزه آن هم به صورت مقطعی فعال هستند.

در گزارش آژانس توسعه سازمان ملل آمده است که در سال ۲۰۲۴ نرخ فقر در فلسطین به ۷۴.۳ درصد افزایش پیدا کرده و این فقر زندگی ۲.۶۱ میلیون نفر دیگر را که جدیدا فقیر شده‌اند، تحت تاثیر قرار داده است.

طبق محتوای گزارش آژانس توسعه سازمان ملل و کمیسیون اجتماعی غرب آسیا، جنگ غزه سطح گرسنگی را در بین جمعیت فلسطینی‌های غزه بسیار تشدید کرده و حدود ۸۶ درصد از جمعیت آنجا گرفتار سطحی بحرانی از گرسنگی هستند.

تشدید محاصره غزه توسط رژیم صهیونیستی بعد از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ علیه غزه و تداوم جنگ روند ورود غذا به این باریکه را شدیدا محدود ساخته است. همچنین آواره‌ کردن عظیم سکنه غزه‌، موجب شده که هم‌اکنون جمعیت چندین هزار نفری از آوارگان در وضعیتی ناگوار و با تراکم بالا در چادرهای اردوگاه‌های آوارگان یا ساختمان‌هایی که برای اسکان آنها تغییر کاربری داده‌اند، به سر ببرند.

این نهاد سازمان ملل اضافه کرد که کمک‌های بشردوستانه که به طور خاص برای احیای اولیه غزه پس از جنگ تخصیص یابند برای توسعه غزه بسیار مهم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha