• چهارشنبه / ۲ آبان ۱۴۰۳ / ۱۲:۴۵
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403080201424
  • خبرنگار : 50214

سهم بالای بخش کشاورزی از برنامه سازگاری با کم آبی در یزد

سهم بالای بخش کشاورزی از برنامه سازگاری با کم آبی در یزد

ایسنا/یزد مدیر عامل آب منطقه‌ای یزد از اجرای طرح‌های مختلف در راستای تعادل‌بخشی سفره‌های آب زیرزمینی خبر داد و گفت: سهم بخش کشاورزی با مصرف ۷۵ درصد از منابع آبی استان در برنامه سازگاری با کم آبی حائز اهمیت است.

«جواد محجوبی» در نشست هم‌اندیشی با رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با بیان این که ۷۵ درصد از منابع آب تجدیدپذیر و قابل بازگشت به عنوان آب قابل برنامه‌ریزی توسط وزارت نیرو  برای دشت‌های مختلف کشور تعریف و ابلاغ شده است، گفت: با توجه به کسری شدید مخازن آب زیرزمینی در کشور، اجرای طرح‌های پانزده‌گانه احیا و تعادل بخشی با تصویب شورای عالی آب شامل نصب کنتورهای هوشمند و اصلاح و تعدیل پروانه چاه‌های کشاورزی مجاز، پر کردن چاه‌های غیرمجاز، راه‌اندازی تشکل‌های آب بران و دیگر برنامه ها از سال ۱۳۹۳ در دستور کار استان قرار گرفته است.

وی افزود: همچنین کارگروه ملی سازگاری با کم آبی بر اساس مصوبه هیات وزیران تشکیل و سند سازگاری با کم آبی استان‌ها با هدف دستیابی به آب قابل برنامه‌ریزی، تدوین و توسط تمام دستگاه‌های ذیربط از جمله وزارت نیرو، وزارت جهادکشاورزی، وزارت صنعت معدن تجارت و سازمان ملی محیط زیست تصویب شد.

محجوبی ابراز کرد: براساس محاسبات و مطالعات صورت گرفته در استان یزد برای دستیابی به آب قابل برنامه‌ریزی، صرفه‌جویی معادل حدوداً ۳۶۰ میلیون مترمکعب در بخش کشاورزی مورد نیاز است که این موضوع در دو مرحله به صورت پلکانی در سند سازگاری با کم آبی استان یزد لحاظ شده و اجرای برنامه‌ها در کارگروه استانی سازگاری با کم آبی مورد پایش قرار می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: ۱۹ محدوده مطالعاتی در استان یزد وجود دارد که ۱۶ محدوده از آن ممنوعه و ممنوعه بحرانی است.

مدیر عامل آب منطقه‌ای یزد همچنین گفت: از ۱۶ محدوده ممنوعه، چهار محدوده مطالعاتی محدوده بحرانی است.

محجوبی در ادامه اظهار کرد: براساس مصوبه هیئت وزیران و طبق سند سازگاری با کم آبی، آب مصرفی بخش کشاورزی باید با آب قابل برنامه‌ریزی که ۷۵ درصد آب تجدید پذیر است، تطبیق داده شود.  

مدیر عامل آب منطقه‌ای یزد در ادامه به برنامه سازگاری با کم آبی اشاره کرد و گفت: با اجرای این برنامه در استان از سال ۹۹ تا ۱۴۰۵ باید ۲۲۳ میلیون متر مکعب آب صرفه جویی به تناسب مصرف در بخش‌های مختلف انجام شود که سهم بخش کشاورزی ۲۰۲ میلیون متر مکعب است.

وی با بیان این که اصلاح و تعدیل پروانه دو هزار و ۳۰۰ چاه کشاورزی در استان یزد صورت گرفته است، ابراز کرد: اصلاح پروانه‌ها باتوجه به میانگین آب مصرفی پنج سال گذشته و براساس ساعت مندرج در سند ملی آب برآورد می‌شود.

محجوبی همچنین با بیان این که سند ملی آب، الگوی مصرف آب در همه نقاط کشور را مشخص می‌کند، ادامه داد: برای فشار کمتر بر روی کشاورزان، تحویل شارژ برای دستیابی به میزان آب مصرفی بر اساس پروانه های اصلاحی و تعدیلی گام به گام، تا سال ۱۴۰۵ و سپس ۱۴۱۱ به صورت پلکانی اعمال می‌شود.

تولید نیمی از محصولات کشاورزی یزد تنها با ۵ درصد نیاز آبی

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی آب منطقه‌ای یزد، «محمد علی حاتمی زاده» رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در ادامه این نشست گفت: از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن تولید محصولات کشاورزی در استان، نیمی از آن تنها با پنج درصد آب مورد نیاز انجام شده است.

وی در پایان با بیان اینکه اصلاح الگوی کشت یک موضوع فراجناحی است، افزود: با تلاش و همکاری تمامی ارگان های مربوطه و همکاری کشاورزان باید اصلاح الگوی کشت در استان اتفاق بیفتد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha