• چهارشنبه / ۲ آبان ۱۴۰۳ / ۱۶:۴۳
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1403080201706
  • خبرنگار : 71935

بیانیه بریکس؛ اهمیت اجرای کامل برجام و محکومیت اقدامات اسرائیل

بیانیه بریکس؛ اهمیت اجرای کامل برجام و محکومیت اقدامات اسرائیل

رهبران کشورهای عضو بریکس که برای اجلاس این گروه در کازان روسیه گرد هم آمده‌اند، نگرانی‌های خود درباره تشدید تنش‌ها در منطقه غرب‌آسیا را ابراز و اقدامات رژیم صهیونیستی را محکوم کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، کشورهای عضو بریکس روز چهارشنبه و در بیانیه نهایی اجلاس این گروه در کازان روسیه، ضمن محکوم کردن حمله رژیم صهیونیستی به سفارت ایران در سوریه، انفجار دستگاه‌های ارتباطی در لبنان را نیز محکوم کردند.

بر اساس بیانیه نهایی که پس از نشست بریکس در روز چهارشنبه در کازان روسیه به تصویب رسید، رهبران بریکس نگرانی عمیق خود را درباره درگیری‌های نظامی و بی‌ثباتی در منطقه غرب آسیا ابراز کردند.

کشورهای بریکس همچنین حملات به کارکنان سازمان ملل در لبنان و تهدیدها علیه امنیت آن‌ها را محکوم کردند و از رژیم صهیونیستی خواستند که فوراً از چنین اقداماتی دست بردارد.

آن‌ها گفتند: ما نسبت به وضعیت جنوب لبنان ابراز نگرانی می‌کنیم. ما تلفات غیرنظامیان و خسارات عظیم به زیرساخت‌های غیرنظامی ناشی از حملات اسرائیل به مناطق مسکونی در لبنان را محکوم می‌کنیم و خواهان توقف فوری اقدامات نظامی هستیم. ما حملات را به شدت محکوم می‌کنیم. در مورد پرسنل سازمان ملل، تهدیدها علیه امنیت آن‌ها را محکوم کرده و از اسرائیل برای توقف فوری چنین فعالیت‌هایی درخواست می کنیم.

کشورهای بریکس بر اهمیت اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هسته‌ای ایران تاکید کرده‌اند.

در این بیانیه آمده است: ما بر اهمیت اجرای کامل برجام ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل تاکید می‌کنیم و بر اهمیت رویکرد سازنده مبتنی بر حسن نیت همه بازیگران مربوطه برای ازسرگیری اجرای کامل تعهدات برجام توسط همه طرف‌ها تاکید می‌کنیم.

بیانیه بریکس؛ اهمیت اجرای کامل برجام و محکومیت اقدامات اسرائیل
پزشکیان در نشست بریکس

حمایت از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل

بر اساس بیانیه نهایی شانزدهمین اجلاس سران بریکس در کازان روسیه، کشورهای بریکس بار دیگر بر حمایت خود از اعطای وضعیت عضویت کامل به فلسطین در سازمان ملل تاکید کردند.

 رهبران بریکس خواستار تقویت رژیم عدم اشاعه و خلع سلاح برای حفظ ثبات و امنیت جهانی و همچنین اجرای سریع قطعنامه‌های «ایجاد منطقه عاری از سلاح‌های هسته‌ای و سایر سلاح‌های کشتار جمعی در خاورمیانه» شدند.

کشورهای بریکس خواستار مشارکت فعال‌تر کشورهای کمتر توسعه یافته به ویژه آفریقا در فرآیندهای جهانی شده‌اند.

در این سند آمده است: «ما خواستار تضمین مشارکت بیشتر و معنادار کشورهای کمتر توسعه‌یافته، به‌ویژه در آفریقا، آمریکای لاتین و کارائیب، در فرآیندها و ساختارهای تصمیم‌گیری جهانی و هماهنگ کردن آن‌ها با واقعیت‌های معاصر هستیم».

بیانیه بریکس؛ اهمیت اجرای کامل برجام و محکومیت اقدامات اسرائیل
پوتین در نشست بریکس

لزوم اتخاذ تدابیر اساسی‌تر در افغانستان

رهبران بریکس همچنین خواستار اتخاذ تدابیر اساسی‌تر در افغانستان برای جلوگیری از استفاده تروریست‌ها از خاک این کشور هستند.

در این بیانیه گفته شده است: ما بر ضرورت حل‌وفصل مسالمت‌آمیز و فوری اوضاع در افغانستان به‌منظور تقویت امنیت و ثبات منطقه تاکید می‌کنیم. ما از افغانستان به عنوان یک کشور مستقل، متحد و صلح‌آمیز عاری از تروریسم، جنگ و مواد مخدر دفاع می‌کنیم. ما خواهان اقدامات قابل مشاهده و قابل تایید بیشتر در افغانستان هستیم تا اطمینان حاصل شود که خاک افغانستان توسط تروریست‌ها استفاده نمی‌شود.

بیانیه بریکس؛ اهمیت اجرای کامل برجام و محکومیت اقدامات اسرائیل
نشست بریکس

بازنگری در زیرساخت‌های مالی بین‌المللی

آن‌ها همچنین گفتند: کشورهای بریکس از تضمین پایداری طولانی‌مدت فعالیت‌های فضایی و جلوگیری از استقرار تسلیحات در فضا حمایت می‌کنند. ما حمایت خود را برای تضمین پایداری طولانی مدت فعالیت‌های فضای ماورای جو و جلوگیری از مسابقه تسلیحاتی در فضای ماورای جو و تسلیح‌سازی آن، از جمله از طریق مذاکرات برای اتخاذ یک سند چندجانبه قانونی مربوطه برای تضمین امنیت جهانی، ابراز می‌کنیم.»

کشورهای بریکس نگرانی‌های امنیتی مشروع و مستدل همه کشورها را به رسمیت می‌شناسند.

در این سند آمده است: ما بر لزوم مشارکت در تلاش‌های پیشگیری از درگیری، از جمله از طریق رسیدگی به علل ریشه‌ای آن‌ها تاکید می‌کنیم. ما نگرانی‌های امنیتی مشروع و معقول همه کشورها را به رسمیت می‌شناسیم.

کشورهای بریکس خواستار بازنگری در زیرساخت‌های مالی بین‌المللی برای رسیدگی به مشکلات مالی پیش روی جهان امروز شدند.

در این بیانیه آمده است: ما بر نیاز به اصلاح ساختار مالی بین‌المللی فعلی برای رویارویی با چالش‌های مالی جهانی از جمله حکمرانی اقتصاد جهانی برای جامع‌تر و عادلانه‌ترکردن معماری مالی بین‌المللی تأکید می‌کنیم.

بیانیه بریکس؛ اهمیت اجرای کامل برجام و محکومیت اقدامات اسرائیل
«دیلما روسف» رئیس «بانک توسعه جدید» در نشست بریکس

حمایت از روند صلح در یمن

کشورهای بریکس خواستار ادامه حمایت از گفت‌وگو و روند صلح در یمن تحت نظارت سازمان ملل هستند.

در بیانیه پایانی آمده است: ما بر اهمیت تضمین اعمال حقوق و آزادی کشتیرانی کشتی‌های همه کشورها در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب مطابق با قوانین بین‌المللی تاکید می‌کنیم. ما از تلاش‌های دیپلماتیک  همه طرف‌ها برای این منظور از جمله رسیدگی به علل درگیری و حمایت مستمر از گفت‌وگو و روند صلح یمن تحت نظارت سازمان ملل حمایت می‌کنیم».

بیانیه بریکس؛ اهمیت اجرای کامل برجام و محکومیت اقدامات اسرائیل
نشست بریکس

پیشگیری و مقابله با تهدیدهای تروریستی

رهبران بریکس متعهد شدند که گام‌های قاطعی برای مهار گسترش ایدئولوژی تروریسیم و رادیکال‌سازی و تقویت همکاری عملی در مبارزه با تروریسم بردارند.

در بیانیه پایانی نشست رهبران تصریح شده است: ما متعهد به اتخاذ تدابیر قاطع برای جلوگیری و مختل کردن گسترش ایدئولوژی تروریسم و رادیکال‌سازی، سوءاستفاده از فناوری‌های مدرن برای اهداف تروریستی، جابجایی فرامرزی تروریست‌ها، تأمین مالی تروریسم و ​​سایر اشکال حمایت از تروریسم، تحریک به ارتکاب اقدامات تروریستی و همچنین جذب نیروهای تروریست خارجی هستیم.

کشورهای عضو گفتند که متعهد به تقویت همکاری‌های بین‌المللی و منطقه‌ای بیشتر برای پیشگیری و مقابله با تهدیدهای تروریستی «بر اساس احترام کامل به حاکمیت و امنیت کشورها و مطابق با منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین‌المللی» هستند.

رهبران بریکس گفتند که تلاش‌ها برای سیاسی کردن موضوعات ضد تروریسم و ​​استفاده از گروه‌های تروریستی برای دستیابی به اهداف سیاسی را رد می‌کنند و خواستار نهایی کردن و تصویب سریع کنوانسیون جامع سازمان ملل در مورد تروریسم بین‌المللی شدند.

رهبران از افزایش خشونت‌ها و درگیری‌های مسلحانه جاری در بخش‌های مختلف جهان ابراز نگرانی کردند و بر تعهد خود به حل مسالمت‌آمیز اختلافات از طریق دیپلماسی، میانجیگری، گفت‌وگوی فراگیر و رایزنی تاکید کردند.

بیانیه بریکس؛ اهمیت اجرای کامل برجام و محکومیت اقدامات اسرائیل
«نارندرا مودی» نخست‌وزیر هند در نشست بریکس

توجه به پیشنهادهای میانجیگری برای حل مناقشه اوکراین

آن‌ها همچنین بر اهمیت گسترش همکاری‌ها بر اساس منافع مشترک و توسعه بیشتر مشارکت راهبردی تاکید و نگرانی خود از تاثیر منفی تحریم‌های غیرقانونی بر اقتصاد جهانی ابراز داشته و خواهان مشارکت بیشتر کشورهای کمتر توسعه یافته به ویژه آفریقا در فرآیندهای جهانی شدند.

در این بیانیه بر توجه به پیشنهادهای میانجیگری برای حل مسالمت‌آمیز مناقشه اوکراین از طریق گفت‌وگو تاکید شده و از تشدید خشونت‌ها و تشدید بحران انسانی در سودان ابراز نگرانی شده و خواستار آتش بس شدند.

سران بریکس بر تعهد خود به چندجانبه‌گرایی و حفظ نقش مرکزی سازمان ملل در نظام بین‌الملل و حمایت از اصلاحات همه جانبه سازمان ملل متحد از جمله شورای امنیت، به منظور نمایندگی بیشتر آن تاکید کردند.

در این بیانیه همچنین از ایجاد شورای موقت ریاست جمهوری در هائیتی و ایجاد شورای انتخاباتی برای حل بحران استقبال شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha