• شنبه / ۵ آبان ۱۴۰۳ / ۰۹:۵۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403080502924
  • خبرنگار : 50558

انتخابات آمریکا؛ آیا در اکتبر امسال هم باید منتظر سورپرایز باشیم؟

انتخابات آمریکا؛ آیا در اکتبر امسال هم باید منتظر سورپرایز باشیم؟

ایسنا/خراسان رضوی حدود ۱۰ روز تا انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا باقی مانده و هنوز به طور قطعی نمی‌توان گفت در این مبارزه تنگاتنگ چه کسی پیروز میدان خواهد بود. تاکنون نتیجه عمده نظرسنجی‌ها در ایالات متحده، میان پیروزی دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در حد ۲ الی ۴ درصد متغیر بوده است.

کامالا هریس برای اینکه نظر افراد مردد را به خود جلب کند، اعلام کرده است که ریاست‌جمهوری‌اش ادامه دولت بایدن نخواهد بود و سیاست‌هایی متفاوت از او در پیش خواهد گرفت. از سوی دیگر ترامپ دست پیش را گرفته و اعلام کرده تنها راه شکست دادنش تقلب در انتخابات است و در صورت پیروزی هریس، نتیجه را نخواهد پذیرفت زیرا قطعاً تقلبی رخ داده است؛ ادعایی که در انتخابات ۲۰۲۰ هم از سوی ترامپ مطرح و موجب ناآرامی گسترده‌ای در آمریکا شد.

معمولا در شرایطی که دو طرف آرای برابر دارند، وقایعی موسوم به «سورپرایز اکتبر» سرنوشت انتخابات را تغییر می‌دهند. ما در گذشته نیز شاهد تاثیرات ماورایی سورپرایز اکتبر بوده‌ایم. برای مثال در انتخابات ۲۰۲۰، ترامپ و همسرش به کرونا مبتلا شدند و تمام توجهات بر سلامتی ترامپ متمرکز شد و از سوی دیگر اطلاعاتی درباره فساد مالی بایدن به بیرون درز کرد.

در آستانه انتخابات ۲۰۰۴ و زمانی که هنوز بحث تروریسم داغ بود نیز ویدئویی از اسامه بن لادن، رهبر القاعده منتشر شد که در آن مسئولیت حملات ۱۱ سپتامبر را بر عهده گرفت. این ویدئو به رای‌دهندگان آمریکایی یادآوری کرد که تهدید تروریسم هنوز پابرجاست و باعث تقویت موقعیت جرج دبلیو بوش در برابر جان کری شد. در سال ۱۹۸۰ نیز بحران گروگان‌گیری سفارت آمریکا مهم‌ترین مسئله بود و آزادی گروگان‌ها می‌توانست گوی پیروزی را از دست ریگان برباید. 

اکنون نیز با توجه به حملات رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان و مشخص نبودن رای مسلمانان و یهودیان آمریکایی، تحلیلگران از قدرت ایالت‌های مسلمان و یهودی و همچنین سورپرایز اکتبری دیگر سخن می‌گویند. 

اسفندیار خدایی، تحلیلگر مسائل آمریکا در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به میزان شانس پیروزی هر یک از دو نامزد اصلی انتخابات، اظهار کرد: نظرسنجی‌ها در ایالت‌های تاثیرگذار بیشتر به نفع ترامپ است و به احتمال زیاد در رای الکترال، ترامپ پیروز میدان خواهد شد. واقعیت این است که کامالا هریس نتوانسته اعتماد گروه‌های خاص از جمله یهودیان، سیاه‌پوستان و مسلمانان را به دست آورد. یهودیان همیشه به دموکرات‌ها رای داده‌اند، اما اکنون جنگ‌های بی‌پایان در خاورمیانه‌ موجب شده موضع ترامپ نسبت به جنگ غزه و لبنان برای یهودیان خوشایندتر باشد. ترامپ می‌گوید اگر من رئیس‌جمهور بودم، هیچ کدام از اتفاقات حمله به اوکراین توسط روسیه و حمله ۷ اکتبر رخ نمی‌داد. در این دو هفته باقی مانده احتمال خیلی کمی وجود دارد که هریس بتواند آرا را به نفع خودش تغییر دهد. اما به هر حال مبارزه انتخاباتی است و ممکن است هر لحظه کارت جدیدی رو شود، سورپرایز اکتبر رخ دهد و افکار عمومی به نحوی تغییر کند.

وی با اشاره به اینکه در انتخابات آمریکا اقلیت‌ها تاثیرگذار هستند، اضافه کرد: ایالت میشیگان از جمله ایالت‌های پاندولی با ۱۶ رای الکترال است که اقلیت عرب مسلمان در آن بیشترین تجمع را دارند. آن‌ها ضمن اینکه از دولت بایدن و هریس ناراضی هستند، از ترامپ هم حمایت نمی‌کنند و احتمالا آنطور که باید پای صندوق نروند. بایدن در تلاش است در غزه آتش‌بس ایجاد شود تا از تاثیرگذاری جنگ بر انتخابات بکاهد، اما نتانیاهو به سمت ترامپ گرایش بیشتری دارد و به همین دلیل مقاومت می‌کند تا آتش‌بس رخ ندهد، زیرا در حال حاضر با آتش‌بس دستاوردی برایش از جنگ حاصل نمی‌شود. طبیعی است که با حجم بالای کمک‌های آمریکا به نتانیاهو، مسلمانان پای صندوق نروند. بایدن بارها گفته اگر اسرائیل ایجاد نشده بود، ما باید امروز به دنبال تشکیل آن می‌بودیم. مسلما در این شرایط آمریکایی‌های مسلمان از دولت ناراضی اند. 

انتخابات آمریکا؛ آیا در اکتبر امسال هم باید منتظر سورپرایز باشیم؟

این تحلیلگر مسائل آمریکا ادامه داد: در هر ایالتی، هم جمهوری‌خواهان و هم دموکرات‌ها آرای سنتی خود را دارند، خصوصا در ایالت‌هایی مانند کالیفرنیا و تگزاس تکلیف مشخص است و رقابتی نیست. در کالیفرنیا دموکرات‌ها پیروز هستند و در تگزاس جمهوری‌خواهان. اما برخی ایالت‌ها پاندولی اند، یعنی رای ثابت ندارند و در هر انتخابات یک نتیجه متفاوت را رقم می‌زنند. این ایالت‌ها می‌توانند صدها هزار رای را جابه‌جا کنند. با توجه به وضعیت اقلیت‌ها، اوضاع کامالا هریس خوب نیست و باید منتظر ماند و دید در دو هفته باقی مانده اتفاقات جدیدی به نفع او رقم می‌خورد یا شاهد ادامه همین وضعیت خواهیم بود.

خدایی افزود: ترفندهای تبلیغاتی، کمک‌های مردمی به غزه، یک توافق موقت و آزاد شدن آمریکایی‌های گروگان حماس می‌تواند در پر شدن دست خالی دموکرات‌ها تاثیرگذار باشد، اما فعلا چاره‌ای ندارند به جز التماس برای تغییر تصمیمات نتانیاهو. در مورد اینکه آرا چقدر دستخوش تغییر شود، زیاد مطمئن نیستیم. اگرچه قطعا مسائل داخلی و اقتصادی برای آمریکایی‌ها در اولویت است، اما اکنون با توجه به رای تاثیرگذار اقلیت‌ها در ایالات پاندولی، همچنان جنگ غزه در انتخابات آمریکا تاثیرگذاری بالایی دارد و در چشم نامزدها عاملی برای جذب رای محسوب می‌شود. از لحاظ افکار عمومی جنگ اوکراین به حاشیه رفته و جنگ غزه برجسته شده و ترامپ می‌گوید من جلوی افزایش شدت هر دو جنگ را می‌گیرم، اما در مورد هریس به عنوان معاون اول بایدن، وضعیت متفاوت است.

وی در خصوص احتمال طرح دوباره تقلب در انتخابات از سوی ترامپ و کشیده شدن آمریکا به وقایعی مانند ناآرامی‌های سال ۲۰۲۰، عنوان کرد: با توجه به پیشینه ترامپ این مسائل مطرح است، اما اکنون یک فاکتور تغییر کرده است. در این انتخابات، رئیس‌جمهور حاکم بایدن و معاون اول دولت هریس است، اما در آن زمان دولت حاکم دولت ترامپ بود و ابزار بیشتری داشت. اما اینکه مشروعیت انتخابات زیر سوال برود، رای‌ها به هم نزدیک شود، در ایالت‌های پاندولی مجبور به شمارش مجدد آرا شوند و وضعیت بحرانی شود، کاملا قریب الوقوع است، زیرا الآن وضعیت بسیار قطبی است و قبلا به این صورت نبود.

این تحلیلگر مسائل آمریکا ادامه داد: در زمان ریگان یا جورج بوش، جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها با هم تعامل بیشتری داشتند، اما اکنون ترامپ در حدی با طرف مقابلش دشمنی دارد که قول قطعی می‌دهد آنان را دادگاهی خواهد کرد. دموکرات‌ها هم نسبت به ترامپ تنفر عجیبی دارند و این دوقطبی بودن برای آمریکا خطرناک و بحران‌زاست. فعلا شرایط به صورتی است که در نظرسنجی‌ها به لحاظ رای الکترال ترامپ اقبال بیشتری دارد و اگر او رای بیاورد مشکلی پیش نخواهد آمد. اما اینکه تقلب از جانب چه کسانی رخ دهد را نمی‌توانیم قضاوت کنیم، زیرا چندصد سال است که انتخابات در آمریکا برگزار می‌شود، اما جدیدا امکان تقلب و تاثیرگذاری سایر عوامل مثل بنگاه‌های شرط‌بندی در نتایج نهایی به وجود آمده است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha