به گزارش ایسنا، دکتر مریم قائمی، دانشآموخته دکتری شیمی تجزیه از دانشگاه شیراز و عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی است و هم اکنون ریاست مرکز اقیانوسشناسی خلیج فارس(بوشهر) را بر عهده دارد. وی اخیرا به عنوان نماینده ایران در «پژوهش یکپارچه زیستکره دریایی (IMBeR)» انتخاب شده است.
دکتر مریم قائمی در این باره گفت: این انتصاب با هدف پیشبرد تحقیقات دریایی، تقویت همکاری بین محققان ایرانی و جامعه بینالمللی و نیز انجام هماهنگیهای لازم بین رشتهها و مناطق مختلف جهان در جهت توسعه پایدار دریایی انجام شده است.
وی افزود: «پژوهش یکپارچه زیستکره دریایی (IMBeR)»، یک پروژه تحقیقاتی جهانی در مقیاس بزرگ است که به پایداری اقیانوسها در برابر تغییرات جهانی اختصاص دارد و تحت حمایت کمیته علمی تحقیقات اقیانوسی (SCOR) و شبکه تحقیقاتی جهانی با عنوان زمین آینده (Future Earth) است.
قائمی، ترویج تحقیقات دریایی یکپارچه و فعال کردن قابلیتها برای توسعه و اجرای گزینههای پایداری اقیانوس در حوزه علوم طبیعی و اجتماعی و انتقال اطلاعات و دانش مرتبط مورد نیاز جامعه برای تضمین اقیانوسهای پایدار و سالم را به عنوان مهمترین ماموریتهای پروژه بزرگ جهانی برشمرد.
وی، درک و مقایسه تغییرات گذشته، حال و آینده اقیانوسها برای پیشبینی روند تغییرات بلند مدت به منظور رسیدن به سناریوهایی در جهت پایداری اقیانوسها و منافع جامعه جهانی را از مهمترین اهداف این پروژه عنوان کرد و یادآور شد: انجام هماهنگیهای لازم برای مشارکت و همکاریهای گسترده بینالمللی، در راستای اهداف پروژه از عمده وظایف نمایندگانIMBeR به شمار میرود.
به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه اقیانوسشناسی، قائمی در خصوص ساختار IMBeR گفت: کمیته راهبری علمی به عنون بدنه اصلی تصمیمگیری، مسئول ارائه راهنماییهای علمی و نظارت بر توسعه، برنامهریزی و اجرای پروژه است. این کمیته سالانه تشکیل جلسه میدهد و در مورد سیاستها و تحقیقات آتی تصمیم گیری میکند. دفتر پروژه بینالمللی چین (IPO-China) به عنوان دفتر پروژه منطقه (RPO) در سال 2011 در دانشگاه شرق چین در شانگهای تأسیس شد. این دفتر پشتیبانی اداری جهت ترویج تحقیقات IMBeR در آسیا-اقیانوسیه، خاورمیانه و آفریقا را برای توسعه تحقیقات یکپارچه زیست کره دریایی انجام میدهد و نیز ارتباطات درون و بیرون پروژه را تسهیل میکند.
به گفته وی،IMBeR در حال حاضر در ۳۹ کشور دنیا نماینده فعال دارد.
انتهای پیام
نظرات