• سه‌شنبه / ۸ آبان ۱۴۰۳ / ۱۰:۴۰
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1403080805637
  • خبرنگار : 71415

آمریکا: چین تا ۲۰۳۰ کلاهک‌های هسته‌ای خود را ۲ برابر می‌کند

آمریکا: چین تا ۲۰۳۰ کلاهک‌های هسته‌ای خود را ۲ برابر می‌کند

یک سازمان اطلاعاتی ایالات متحده در گزارشی هشدار داد چین در طول پنج سال آینده حجم زرادخانه هسته‌ای خود را به ۲ برابر افزایش خواهد داد.

به گزارش ایسنا، سازمان موسوم به آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا این گزارش جدید را در حالی منتشر کرده که در گزارش سابقش در سال ۲۰۲۰ گفته بود چین به ۲۰۰ کلاهک هسته‌ای دست پیدا کرده و این تعداد را تا پایان دهه جاری ۲ برابر می‌کند. حالا این سازمان اطلاعاتی آمریکایی در گزارش خود عنوان کرده که چین هم‌اکنون به ۵۰۰ کلاهک هسته‌ای دست یافته و تا سال ۲۰۳۰ این میزان را به بیش از ۱۰۰۰ عدد خواهد رساند.

در متن گزارش این سازمان نوشته شده است: «چین در حال اجرای سریع‌ترین و بلندپروازانه‌ترین برنامه نوسازی تسلیحات هسته‌ای تاریخ خود است. اما توانمندی‌های چین در این حوزه همچنان خیلی عقب‌تر از آمریکا یا روسیه است.»

به نوشته وبگاه «فاکس نیوز»، همزمان چین مانورهای نظامی جدیدی را در روزهای اخیر با به حرکت در آوردن ناوهای هواپیمابر خود در نزدیکی تایوان در واکنش به یک معامله ۲ میلیارد دلاری تسلیحاتی آمریکا با این جزیره اجرا کرده است.

این معامله برای نخستین بار شامل یک سامانه پدافند هوایی پیشرفته که در جنگ اوکراین مورد آزمایش قرار گرفته، می‌شود.

وزارت دفاع تایوان اعلام کرد ۱۹ فروند جنگنده ارتش چین را شامل جنگنده‌های Su-۳۰ که به اجرای یک «گشت مشترک آمادگی رزمی» پیرامون تایوان در هماهنگی با کشتی‌های جنگی چینی از صبح روز یکشنبه پرداخته‌اند شناسایی کرده است.

گزارش اخیر این سازمان اطلاعاتی آمریکایی همچنین یافته‌های یک گزارش سال ۲۰۲۳ پنتاگون در مورد قدرت نظامی چین را تایید کرده است.

طبق این گزارش، روسیه نیز حدود ۱۵۵۰ کلاهک راهبردی و ۲۰۰۰ کلاهک غیر راهبردی را مستقر کرده است.

در رده بندی ارتش‌های هسته‌ای جهان بعد از چین، فرانسه، بریتانیا، پاکستان، هند، اسرائیل و کره شمالی قرار دارند.

در گزارش آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا نوشته شده است: «برنامه کنونی در مقایسه با برنامه نوسازی هسته‌ای یک دهه قبل ارتش آزادیبخش خلق چین ابعاد و پیچیدگی بسیار بیشتری دارند.»

طبق این سند همچنین مقام‌های آمریکایی از پکن درباره اهداف این توسعه سریع تسلیحاتی سوال کرده اما پاسخ‌های روشنی دریافت نکرده‌اند.

چین در دوران ریاست جمهوری «شی جین‌پینگ»،‌ رئیس جمهور کنونی این کشور بیش از پیش وارد یک رقابت راهبردی با ایالات متحده بر سر قدرت جهانی شده اما بر داشتن سیاست اول استفاده نکردن از سلاح هسته‌ای تاکید داشته و همچنین خواستار مذاکرات میان قدرت‌های هسته‌ای جهان درباره تعهد مشترکشان به چنین سیاستی شده است.

در گزارش جدید مقام‌های اطلاعاتی آمریکا ادعا شده است: «متفکران چینی ممکن است در دیدگاه قدیمی خود مبنی بر اینکه جنگ هسته‌ای غیرقابل کنترل است تجدید نظر کنند.»

نویسندگان این گزارش مدعی شدند چین در صورت بروز جنگی بر سر تایوان و ایجاد تهدید موجودیتی علیه حزب کمونیست چین، ممکن است به تسلیحات هسته‌ای متوسل شود.

این سازمان همچنین در گزارش خود در ادامه تلاش برای ایجاد هراس علیه چین نوشت پکن ممکن است در ادامه تقویت توانمندی‌ها و به‌روز رسانی دکترین هسته‌ای خود «پذیرای یک ریسک بزرگتر شود» و اینکه این کشور «در حال پیگیری برنامه کلاهک‌های هسته‌ای کمتر مخرب است تا به درگیری پاسخ‌های متناسب بدهد.»

از سوی دیگر به نوشته این رسانه آمریکایی پنتاگون اخیرا درگیر تدارک دیدن برای سال ۲۰۲۷ است؛ رهبران چین به ارتش این کشور دستور داده‌اند که تا این سال باید به توانایی‌های لازم به منظور حمله به تایوان دست پیدا کرده باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha