• چهارشنبه / ۹ آبان ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403080906559
  • خبرنگار : 71415

تهدید سناتورهای آمریکایی به اقدام علیه سازمان ملل و تشکیلات خودگردان

تهدید سناتورهای آمریکایی به اقدام علیه سازمان ملل و تشکیلات خودگردان

گروهی از سناتورهای آمریکایی در ادامه حمایت‌های واشنگتن از رژیم صهیونیستی، به قطع بودجه سازمان ملل و تشکیلات خودگردان فلسطین، در صورتی که مجمع عمومی این سازمان به حذف رژیم صهیونیستی از عضویت در این مجمع رای دهد، تهدید کردند.

به گزارش ایسنا، ماه گذشته میلادی «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین خواستار آن شد که مجمع عمومی سازمان ملل عضویت رژیم صهیونیستی در این مجمع را تعلیق کند و قول مطرح کردن یک قطعنامه برای این منظور را داد اما کنگره ایالات متحده او را به انتقامجویی تهدید کرد.

محمود عباس بیان کرد: «من از مجمع محترم شما می‌خواهم، عضویت اسرائیل در مجمع عمومی را تا زمانی که وظایفش و شرایط پذیرفته شدن عضویتش را برآورده نکرده و همه قطعنامه‌های سازمان‌ ملل و نهادهای آن را اجرا نکرده، تعلیق کند. ما یک درخواست را در این زمینه نزد رئیس مجمع عمومی سازمان ملل مطرح خواهیم کرد.»

در واکنش به این تحولات، «تد کروز» سناتور ایالت تگزاس و ۱۰ سناتور آمریکایی دیگر به قطع بودجه سازمان ملل و فلسطینی‌ها، در صورتی که مجمع عمومی رای به حذف رژیم صهیونیستی از مجمع دهد، تهدید کردند.

کروز که یک جمهوریخواه است، به همراه دیگر سناتورهای آمریکایی، نامه‌ای با موضوع انتقامجویی کنگره آمریکا علیه چنین اقدامی را ارسال کرد. در متن این نامه که از سوی شبکه «فاکس نیوز دیجیتال» منتشر شده، آمده است: «اگر اسرائیل از مجمع عمومی سازمان ملل معلق شود، ما نیز شراکت و بودجه آمریکا برای برنامه‌ها، صندوق‌ها و دیگر نهادهای سازمان ملل را محدود خواهیم کرد.»

کروز در بیانیه‌ای گفت: «همچنین تشکیلات خودگردان فلسطین و سازمان آزادی‌بخش فلسطین را تحت قوانین آمریکا به عنوان گروه‌های "تروریستی" در نظر خواهیم گرفت. سازمان ملل مملو از کشورهای متخاصم با آمریکا و متحدان ماست.»

آنها همچنین در ادامه این نامه ادعا کردند: «برای دهه‌ها قانونگذاران آمریکایی نه فقط این حقایق را نادیده گرفته‌اند، بلکه همچنین دلارهای مالیات‌دهندگان آمریکایی را برای تقویت این گروه‌های فلسطینی و سازمان ملل فرستادند تا کارکرد آنها را میسر سازند. اگر فلسطینی‌ها به طرح خود برای معلق ساختن عضویت اسرائیل عمل کرده یا اگر سازمان ملل با آن موافقت کند، ما متعهد خواهیم بود به اینکه اطمینان حاصل کنیم آمریکا در این روابط خود ارزیابی مجدد به عمل آورده و بودجه آن سازمان‌ها را قطع کند.»

به نوشته فاکس نیوز، مشخص نیست تشکیلات خودگردان فلسطین این درخواست را چطور پیش خواهد برد. تشکیلات می‌تواند یک قطعنامه را مطرح ساخته یا از رویه حذف آفریقای جنوبی در سال ۱۹۷۴ از طریق ارجاع موضوع به کمیته اعتبارنامه سازمان ملل پیروی کرده تا امکان حضور نماینده رژیم صهیونیستی در مجمع را سلب کند. در ۱۹۷۴، مجمع عمومی عضویت آفریقای جنوبی را به دلیل مخالفت بین‌المللی با سیاست آپارتاید آن، تعلیق کرد.

با این وجود انتظار می‌رود متحدان رژیم صهیونیستی شامل آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی علیه این طرح رای دهند.

ماه گذشته میلادی دو سوم اعضای سازمان ملل رای مثبت به قطعنامه‌ای دادند که از رژیم صهیونیستی می‌خواست همه زمین‌ها و دارایی‌هایی که از ۱۹۶۷ در سرزمین‌های فلسطین غصب کرده را برگرداند. همچنین این قطعنامه از کشورها درخواست داشته تا معاهدات و روابط تجاری با تل‌آویو را متوقف کنند.

از جمله مواردی که سناتورهای آمریکایی در نامه تهدیدآمیز خودشان بیان کردند، «قطع همکاری با تشکیلات خودگردان فلسطین، پایان دادن به کمک‌ها به کرانه باختری و غزه، پایان دادن به کار همه دفاتر مرتبط با فلسطین در سراسر دولت آمریکا از جمله کنسولگری و دفتر امور  فلسطین و محدودسازی کلی تعاملات امنیتی، اقتصادی و دیپلماتیک میان مقام‌های آمریکایی و فلسطینی» است.

چند روز پیش نیز حدود ۱۰۰ قانونگذار آمریکایی در نامه‌ای دست به تهدید بودجه سازمان ملل، در صورتی که اسرائیل را در واکنش به جنگ غزه اخراج کند، زدند.

در این نامه که با ابتکار «مایک لاولر» و «جارد موسکوویتز»، قانونگذاران جمهوریخواه و دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا مطرح شد، آمده است: «ما این نامه را نوشته تا نگرانی عمیق خود را درباره تلاش‌های تشکیلات خودگردان فلسطین در راستای تضعیف وضعیت اسرائیل در مجمع عمومی سازمان ملل و محروم کردن اسرائیل از امتیازات کلیدی در این نهاد ابراز کنیم. هرگونه تنزل وضعیت اسرائیل و جایگاه آن در مجمع عمومی سازمان ملل منجر به تنزل یافتن پشتیبانی سیاسی، مالی و مادی آمریکا از سازمان ملل خواهد شد.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha