• چهارشنبه / ۹ آبان ۱۴۰۳ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1403080906657
  • خبرنگار : 71660

محدودیت علیه آنروا، «سیاسی‌کردن» کمک‌ها به فلسطین است

محدودیت علیه آنروا، «سیاسی‌کردن» کمک‌ها به فلسطین است

رسانه آمریکایی در گزارشی ممنوعیت فعالیت آژانس کار و امدادرسانی به آوارگان فلسطینی (آنروا) در اراضی اشغالی را نمونه‌ای از «سیاسی‌کردن» کمک‌ها ‌به آوارگان فلسطینی دانست که جان میلیون‌ها نفر را به‌ خطر می‌اندازد.

به گزارش ایسنا، پارلمان رژیم صهیونیستی روز دوشنبه با اجماع نظر، لایحه ممنوعیت فعالیت آژانس کار و امدادرسانی به آوارگان فلسطینی (آنروا) در اراضی تحت اشغال این رژیم را تصویب کرد؛ اقدامی که آنروا ضمن محکومیت، آن را «شرم‌آور» خواند.

پایگاه خبری «کانوِرسیشن» در گزارشی با اشاره به این موضوع می‌نویسد: «کمک به آوارگان به‌خصوص آوارگان فلسطینی، مدت‌هاست که سیاسی شده و این بار آژانس کار و امدادرسانی به آوارگان فلسطینی یا همان آنروا در طول تاریخ ۷۵ ساله خود هدف قرار گرفته است؛ مسئله‌ای که پیش از این هم بارها در جریان جنگ غزه مشهود بوده و چند وقت پیش چندین کشور به همراه ایالات متحده کمک مالی به آنروا را با استناد به ادعاهای اسرائیل مبنی بر مشارکت ۱۲ کارمند آنروا در عملیات هفتم اکتبر حماس به‌حالت تعلیق درآوردند. همچنین در ماه اوت، سازمان ملل ۹ کارمند آنروا را به اتهام دست داشتن در این حمله اخراج کرد. بدین ترتیب، هیاتی مستقل از سازمان ملل طی اقداماتی اطمینان خاطر داد که کارکنان آنروا به اصل بی‌طرفی متعهد هستند.»

این رسانه آمریکایی در ادامه با اشاره به اقدام رژیم صهیونیستی مبنی بر ممنوعیت فعالیت آنروا می‌نویسد: «ما در رابطه با این تصمیم معتقدیم که ممنوعیت آنروا توسط اسرائیل، نمونه بارزی از سیاسی‌کردن کمک‌ها به آوارگان به‌خصوص آوارگان فلسطینی است.»

آنروا چیست؟

آژانس کار و امدادرسانی به آوارگان فلسطینی (آنروا)، در دسامبر ۱۹۴۹ اندکی پس از آوارگی ۷۵۰ هزار فلسطینی به دنبال ایجاد رژیم جعلی صهیونیستی در سال ۱۹۴۸ تاسیس شد.

محدودیت علیه آنروا، «سیاسی‌کردن» کمک‌ها به فلسطین است
آوارگان فلسطینی در سال ۱۹۴۸

پیش از تاسیس آنروا، سازمان‌های بین‌المللی و محلی که بسیاری از آنها مذهبی بودند، به فلسطینیان آواره خدمات ارائه می‌کردند. اما پس از بررسی فقر شدید و وضعیت وخیم فراگیر در اردوگاه‌های آوارگان فلسطینی، مجمع عمومی سازمان ملل متحد به همراه تمام کشورهای عربی در سال ۱۹۴۹ به ایجاد سازمانی تحت عنوان «آنروا» رای دادند.

از آن زمان تاکنون، آنروا سازمانی بوده که غذا، مراقبت‌های پزشکی، تحصیل و در برخی موارد مسکن برای ۶ میلیون فلسطینی ساکن در پنج حوزه آن از جمله اردن، لبنان، سوریه و همچنین مناطق اشغال‌شده نوار غزه و کرانه باختری ارائه داده است.

در حالیکه آنروا مسئول ارائه خدمات به آوارگان فلسطینی است، سازمان ملل متحد همچنین در سال ۱۹۴۸ «کمیسیون مصالحه سازمان ملل برای فلسطین» را ایجاد کرد تا به دنبال راه‌حل سیاسی بلندمدت و تسهیل در بازگرداندن، اسکان مجدد و توانبخشی اقتصادی و اجتماعی آوارگان و همچنین پرداخت غرامت باشد.

آیا آنروا سیاسی شده است؟

پایگاه خبری «کانورسیشن» در ادامه این گزارش می‌نویسد: «آنروا از زمان آغاز فعالیتش به‌خصوص مواقع افزایش تنش میان فلسطینیان و اسرائیلی‌ها در معرض تصمیمات و اقدامات سیاسی بوده است.»

محدودیت علیه آنروا، «سیاسی‌کردن» کمک‌ها به فلسطین است
کارکنان «آنروا»

این رسانه آمریکایی می‌افزاید: «اگرچه آنروا رسما به قطعنامه ۱۹۴ مجمع عمومی سازمان ملل متحد پایبند بود که براساس آن خواستار بازگشت آوارگان فلسطینی به خانه‌هایشان بوده اما مقامات سازمان ملل، بریتانیا و ایالات متحده به دنبال ابزاری برای اسکان مجدد و ادغام فلسطینی‌ها در کشورهای میزبان بودند و این موضوع را اغلب راه‌حل سیاسی و مطلوبی می‌دانستند. به همین دلیل شاید برخی فلسطینیان فعالیت آنروا را شدیدا سیاسی و علیه منافع خود تلقی می‌کنند.»

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد با ارسال نامه‌ای به «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، نسبت به اقدام اخیر این رژیم در ممنوعیت فعالیت آنروا ابراز نگرانی کرد.

دبیرکل سازمان ملل پیشتر ضمن بیان اینکه اجرای چنین قانونی می‌تواند «پیامدهای مخربی» برای آوارگان فلسطینی در سرزمین‌های اشغالی داشته باشد، آن را اقدامی «غیر قابل قبول» دانست و گفت: «هیچ جایگزینی برای آنروا وجود ندارد.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha