• شنبه / ۱۲ آبان ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۱
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1403081208369
  • خبرنگار : 50123

باید خروجی آمار عملی و به منصه ظهور در حوزه علم برسد

باید خروجی آمار عملی و به منصه ظهور در حوزه علم برسد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری گفت: باید خروجی آمار، کاربست‌ها و نتایج تحقیاتی عملی و به منصه ظهور در حوزه علم برسد و دانشگاهیان از نتایج سرشماری استفاده کنند.

یحیی رمضانی گهرویی ۱۲ آبان‌ماه در آیین آغاز سرشماری عمومی کشاورزی در چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: امسال ششمین سرشماری کشاورزی بوده که در نظام جمهوری اسلامی برگزار می‌شود، در حقیقت هر ۱۰ سال یک بار این رویداد آماری انجام می‌شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۳۶۴ نفر عوامل اجرایی در سطح استان از امروز همزمان با سراسر کشور کار را دنبال می‌کنند، افزود: ۲۵۳ سوال توسط آمارگیر پرسیده می‌شود که مدت زمان جمع‌‎آوری آمار ۴۵ روز است اما ۶۰ روز طول می‌کشد تا نتایج سرشماری روی سامانه های مرکز آمار ایران بارگذاری شود.

رمضانی گفت: از کشاورزان، باغداران، دامداران و پرورش‌دهندگان تقاضا می‌شود که با ماموران آمارگیر همکاری لازم را داشته باشند، کما اینکه در سه شهر شهرکرد، بروجن و فارسان سرشماری به صورت تلفنی انجام خواهد شد که درخواست می‌شود اگر تماسی با آن‌ها گرفته می‌شود ابتدا مطمئن باشند مامور آمار هستند و سپس اطلاعات لازم را در اختیار آن‌ها قرار دهند، درحقیقت باید تلاش شود تا سواد کشاورزی در استان افزایش یابد.

وی بیان کرد: در تلاشیم تا بتوانیم بعد از اتمام سرشماری و بارگزاری در سامانه‌های مرکز آمار ایران خروجی‌های استان اخذ و در اختیار محققان و دانشگاه‌های استان قرار دهیم تا تحلیل صورت گیرد، البته ۱۶.۱ درصد نرخ اشتغال استان مربوط به بخش کشاورزی است و  چهارمحال و بختیاری ۱.۷ درصد در GDP کشور نقش دارد که این امر نوعی مزیت به شمار می‌‎رود که تلاش می‌کنیم طبق سند آمایش استان که چهارمحال و بختیاری قطب کشاورزی و گردشگری است عمده غالب فعالیت‌های ما نیز کشاورزی و گردشگری باشد.

همچنین عیسی قاسمی، ناظر مرکز آمار ایران در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه سرشماری کشاورزی بعد از ۱۰ سال به صورت پرشور و فعال انجام خواهد شد، بیان کرد: این سرشماری به صورت الکترونیکی و از طریق تبلت اطلاعات ثبت می‌شود.

وی گفت: تا جایی که امکان دارد همه مناطق را نظارت و سرکشی خواهیم کرد.

قاسمی با بیان اینکه بسیاری از سوالات نسبت به سرشماری گذشته که به صورت کاغذی بود در آیتم‌ها و فیلدهای مختلف حذف و فشرده شده است، تصریح کرد: سوالات به گونه‌ای طراحی شده که افراد بتوانند به راحتی به آن‌ها پاسخ دهند.

همچنین حسین برزگر، رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: این استان با بیش از ۵۰۰ میلی‌متر بارندگی در سال، با ۶ نوع اقلیم متفاوت و ارتفاع بیش از ۲۰۰۰ متری از سطح دریا موجب شده تنوع گونه‌های گیاهی بالا باشد.

وی بیان کرد: اگر بخش تولید را با خدمات و صنایع بخش کشاورزی در نظر بگیریم بیش از ۴۲ درصد اقتصاد استان وابسته به بخش کشاورزی است، بنابراین برنامه‌ریزی در حوزه کشاورزی مستلزم آمار صحیح است.

برزگر گفت: لازم است آماربرداری ۱۰ سال آینده مبتنی بر واحد بهره‌برداری کشاورزی نباشد و براساس پهنه کشاورزی و مختصات جغرافیایی صورت گیرد، زیرا امروز خدمات بخش کشاورزی مبتنی بر کدملی است که امیدواریم به مختصات جغرافیایی معطوف شود.

وی به دو چالش پیش رو در بحث سرشماری در استان اشاره و خاطرنشان کرد: اکنون عشایر از استان به مناطق قشلاقی کوچ کرده و در استان حضور ندارند و موضوع دیگر اینکه اکنون کشت پاییزه در حال انجام بوده و کشاورز در منزل حضور ندارد که تقاضا می‌شود پیش از حضور ماموران آمارگیر، اطلاع‌رسانی صورت گیرد تا کشاورز به سوالات پاسخ دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha