• یکشنبه / ۱۳ آبان ۱۴۰۳ / ۰۸:۰۸
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403081309104
  • خبرنگار : 50214

رئیس حفاظت و اطلاعات دادگستری یزد:

استنکاف از پذیرش کارشناسی تخلف است

استنکاف از پذیرش کارشناسی تخلف است

ایسنا/یزد رئیس حفاظت و اطلاعات دادگستری استان یزد گفت: جهات رد ارجاع کارشناسی در قانون مشخص است و هیچ کارشناسی نمی‌تواند بدون عذر موجه از پذیرش کارشناسی استنکاف کند.

«ابوالفضل زارع بیدکی» در این رابطه افزود:‌ موارد و معاذیر رد کارشناس، مثل موارد رد دادرس برای قضات بر اساس مواد ۹۱ و ۹۲ آیین دادرسی مدنی است لذا کارشناس در اجرای قرار کارشناسی دارای تکلیف قانونی است و رد پرونده و امتناع از اجرای قرار کارشناسی بدون عذر موجه، تخلف محسوب می شود.

وی نظریه کارشناسی را پرچم و نشانه دانش و مهارت کارشناس دانست و گفت: نظریه کارشناسی همچون رأی قضایی، برند و شناسه فرد است بنابراین انتظار است کارشناسان جدیدالورود از همان ابتدا با ارائه نظریات کارشناسی، مستدل و علمی، مُعرِف خود به عنوان یک فرد متخصص و کارشناس نخبه باشند.

این مقام قضایی با اشاره به ارزیابی و قضاوت افراد و جامعه وکلا و حقودانان نسبت به رأی دادگاه و نظریه کارشناسی، اظهار کرد: طبق قانون، کارشناس، موظف است یک نسخه از نظریه کارشناسی را تا پنج سال حفظ، نگهداری و آماده ارائه داشته باشد، اما کارشناس حرفه ای و نخبه نظریه کارشناسی خویش را باید آنقدر علمی، با دقت و همراه با اشراف تخصصی به دادگاه تقدیم کند که حتی اگر ۲۰ سال بعد نیز مورد ارزیابی قرار گرفت، قابلیت دفاع داشته باشد.

وی تصریح کرد: نظریه کارشناسی باید شفاف همراه با استدال و علمی به دادگاه ارائه شود و نیاز به اخذ توضیح و تکمیل اطلاعات نداشته باشد.

رئیس حفاظت و اطلاعات دادگستری استان در ادامه، اعمال نفوذ، تطمیع و تهدید را آسیب‌های حوزه کارشناسی ذکر و بیان کرد: برخی از اصحاب پرونده از همان ابتدا در پی اعمال فشار و نفوذ بر روی کارشناس هستند و برخی نیز با تطمیع و تهدید اهداف خود را برای تغییر نظر کارشناسی دنبال می کنند لذا مقابله به این چالش‌ها و آسیب‌ها و نهایتاً اعلام نظریه تخصصی بدون توجه به حواشی پرونده و اصحاب دعوی وظیفه کارشناس است.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دادگستری یزد، زارع بیدکی بر عدم افشای نظر کارشناسی قبل از تقدیم به دادگاه تأکید کرد و گفت: کارشناسان باید از ارائه نظر خویش قبل از ارائه به دادگاه اجتناب کنند چر اکه این امر و بعضاً تغییر در ادله و مستندات و باطبع نظریه کارشناسی، موجب ظن و بدبینی اصحاب پرونده می شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha