• یکشنبه / ۱۳ آبان ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۴
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403081309169
  • خبرنگار : 50214

در گفت‌وگو با ایسنا تاکید شد؛

لزوم نگاه بلندمدت صنعت ساختمان‌سازی به موضوع ناترازی انرژی

لزوم نگاه بلندمدت صنعت ساختمان‌سازی به موضوع ناترازی انرژی

ایسنا/یزد یک کارشناس تولید شیشه‌های ساختمانی ضمن برشمردن ویژگی‌های تولیدات نوین این صنعت به خصوص جهت استفاده در صنعت ساختمان، گفت: در حالی که قیمت پایین انرژی در کشورمان هنوز مزیتی را برای استفاده از این تولیدات در صنعت ساختمان فراهم نکرده است ولی کشورهای نفت‌خیز حوزه خلیچ فارس نیز با نگاه بلند مدت به اصل بقای انرژی، اهتمام ویژه‌ای به این مصالح نوین در صنعت ساخت‌ و ساز دارند.

شیشه یکی از رایج‌ترین مصالح ساختمانی در ساخت و سازهاست که اتفاقاً در نوع معمولی آن یکی از راه‌های هدررفت انرژی در شرایط امروز ناترازی انرژی در کشورمان است ولی امروزه بسیاری از تولیدکنندگان این حوزه، محصولات و کالاهای نوینی را به بازار عرضه می‌کنند که نه تنها هدررفت انرژی را به حداقل رسانده بلکه به لحاظ ایمنی بسیار مقاوم هستند.

با این تفاسیر هنوز هم بسیاری از مردم با این نوع کالاهای نوین مورد استفاده در ساختمان‌سازی غریبه هستند یا بعضاً نیز علی رغم آشنایی به این محصولات تمایلی به استفاده از آنها ندارند ولی چرا؟

«محمدرضا معصومی» یکی از کارشناسان صنعت شیشه در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با مقاومت و ایمنی شیشه جهت استفاده در ساختمان‌سازی، ابراز کرد: شیشه‌های سکوریت به لحاظ تحمل ضربه و فشار تا پنج برابر مقاومت‌تر از شیشه‌های‌ خام و معمولی هستند و از طرفی اگر هم دچار شکست شوند، به قطعات خیلی ریزی تبدیل می‌شود که با توجه به نداشتن  لبه‌های تیز و برنده، اصلاً همانند قطعات شیشه‌های معمولی خطرناک نخواهند بود.

وی افزود: البته در مورد برخی ساختمان‌ها به خصوص ساختمان‌های بلندمرتبه مثلاً ساختمان‌های بیش از شش طبقه حتماً استفاده از شیشه‌های لمینت توصیه می‌شود که در این موارد لایه لمینت به داخل ساختمان و لایه تک سکوریت به سمت بیرون از ساختمان قرار می‌گیرد تا در صورت مواردی مانند حریق و آتش‌سوزی، حالت ایمن‌تری داشته باشد.

معصومی با بیان این که نوع دوجداره‌ی این قبیل شیشه‌ها نیز برای جلوگیری از هدررفت انرژی در ساختمان توصیه می‌شود، گفت: شیشه‌های مذکور در اثر شعله و انفجار به دلیل برخورداری از لمینت، دچار ریزش قطعات در داخل ساختمان نخواهند شد و لایه تک سکوریت آنها نیز در صورت خرد شدن و ریزش، برای عابران پیاده خطری نخواهد داشت.

وی با اشاره به تاثیر شیشه‌های دو جداره بر جلوگیری از هدررفت انرژی در ساختمان‌ها، خاطرنشان کرد: در حالی ضریب انتقال حرارت از شیشه‌های تک لایه و روشن حدود ۵.۸ وات بر مترمربع کلوین است که این رقم در مورد شیشه‌های دوجداره معمولی تا ۳.۹  و در شیشه‌های سان انرژی(کنترل کننده انرژی) نیز تا ۱.۸ یعنی چهار مرتبه کاهش پیدا می‌کند لذا توصیه کارشناسان در شرایط ناترازی شدید در کشورمان استفاده از شیشه‌های سان انرژی هم جهت مناطق گرمسیر و هم سردسیر است.

این کارشناس حوزه شیشه در مورد مهمترین علل عدم استفاده از مصالح نوینی مانند شیشه‌های دوجداره و سان انرژی در صنعت ساخت و ساز کشورمان به رغم وضعیت نامطلوب انرژی و آینده این حوزه، گفت: قطعاً به دلیل کیفیت بالای تولیدات، قیمت این محصولات نسبت به شیشه‌های تک جداره نسبتاً بیشتر است و در شرایطی که قیمت انرژی در کشورمان نسبت به سایر کشورها پایین‌تر است برای خیلی از مصرف‌کنندگان مزیتی به شمار نمی‌رود.

معصومی عنوان کرد: البته در حال حاضر کشورهای نفت‌خیز حوزه خلیچ فارس نیز با نگاه بلندمدت به این مقوله و اهتمام به اصل بقای انرژی با جلوگیری از هدررفت آن به سمت استفاده از شیشه‌های هایپر فورمنس یا سان انرژی رفته‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha