• دوشنبه / ۱۴ آبان ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403081410259
  • خبرنگار : 71129

قبرس یونانی‌نشین به دنبال گسترش روابط دفاعی با آمریکاست

قبرس یونانی‌نشین به دنبال گسترش روابط دفاعی با آمریکاست

رئیس ‌جمهور قبرس یونانی‌نشین گفت، دولتش متعهد به گسترش همکاری‌های دفاعی و امنیتی با ایالات متحده است، زیرا دیدار او با بایدن مسیری را برای «گام‌های بلندپروازانه بعدی» در روابط دوجانبه ترسیم کرد که در حال حاضر در بالاترین سطح خود قرار دارد.

به گزارش ایسنا، «نیکوس کریستودولیدس» رئیس جمهور قبرس یونانی‌نشین گفت، جهت گیری روشن سیاست خارجی دولتش منجر به تعمیق روابط بین نیکوزیا و واشنگتن در ۱۸ ماه اول دوره ۵ ساله ریاست جمهوری او شده است.

به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، مرکز این همکاری امنیتی بین قبرس یونانی‌نشین و آمریکا، مرکز امنیت بندری و دریایی با بودجه ایالات متحده است که با نام اختصاری CYCLOPS شناخته می‌شود.

رئیس جمهور قبرس یونانی‌نشین همچنین ادامه داد، سفر ۳۰ اکتبر به آمریکا و حضور در کاخ سفید و دیدار با جو بایدن، رئیس جمهور این کشور اثباتی بر نقش ژئواستراتژیک قبرس و پتانسیل و قابلیت‌های این کشور دارد.

وی ادامه داد: «قبرس یونانی‌نشین می‌تواند یک بندر با ثبات باشد و در آن واحد، کشوری است که می‌تواند در کنار شرکایش به سرعت منطقه را به محلی از ثبات، همکاری و عمل به وعده‌ها تغییر دهد.»

رئیس‌جمهور قبرس یونانی‌نشین در ادامه گفت که دولت او «مطمئنا» خرید تسلیحات ساخت آمریکا را پس از لغو تحریم‌های تسلیحاتی در سال ۲۰۲۰ بررسی می‌کند. اما آنچه باید مقدم بر چنین خریدهایی باشد این است که کنگره ایالات متحده تحریم خود را برای مدت طولانی لغو کند. در حال حاضر، این تحریم‌ها سالانه تمدید می‌شود.

کریستودولیدس افزود، نقش ژئواستراتژیک قبرس از ۲۷ اکتبر بیش از گذشته نمایان شده زمانیکه ۳۶۳۵ تبعه از ۲۹ کشور از طریق این جزیره و در پی خروج از لبنان به کشورهای خودشان بازگشتند.

وی افزود، چندین کشور قبرس یونانی‌نشین را قطب بازگشت کمکی و یک محل امن موقت می‌دانند جاییکه بنادر، فرودگاه‌ها و امکانات و محل‌های اقامت موقت تعبیه شده برای خروج غیرنظامیان یا نظامیان فراهم است. قبرس آماده است تا در صورت لزوم خروج گسترده از لبنان را فراهم کند.

یکی دیگر از ابتکارات کلیدی که قبرس یونانی نشین برای آن مورد تحسین بین‌المللی قرار گرفته و توسط بایدن مورد توجه قرار گرفت، طرح موسوم به «آمالتیا» است که شامل ایجاد کریدور دریایی قبرس-غزه است که از طریق آن حدود ۲۰ هزار تن کمک به خاک فلسطین در اوایل سال جاری میلادی ارسال شد.

اکثر این کمک‌ها از طریق اسکله موقت ۲۳۰ میلیون دلاری آمریکا به غزه ارسال شد.

کریستودولیدس گفت که همکاری با ایالات متحده، انگلیس، امارات متحده عربی و اتحادیه اروپا برای فعال سازی مجدد مسیر دریایی به غزه از طریق بندر اشدود رژیم صهیونیستی در حال انجام است. کمک‌های جمع‌آوری‌شده در قبرس یونانی‌نشین مورد بررسی امنیتی قرار می‌گیرد و «برای تحویل سریع به غزه» به اشدود ارسال می‌شود.

وی درباره تصمیم خود برای دعوت از اف.بی.آی و مقام‌های وزارت دادگستری آمریکا برای کمک به نیروهای اجرای قانون کشورش با هدف توقف دور زدن تحریم‌های روسیه توسط وکلا و حسابداران قبرس یونانی‌نشین نیز گفت: «ما قویا تصمیم داریم تا نام کشور خود را از این موارد پاک و ثابت کنیم که قبرس یونانی‌نشین یک کشور متعهد به اصول و ارزش‌های غربی است.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha