اسماعیل فراهانی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به نوع فعالیت آمبولانسها در کشور گفت: ما در کشور دو مجموعه آمبولانس فعال داریم. گروه اول آمبولانسهای ۱۱۵ هستند که دولتی بوده و در تماس شهروندان با این شماره امدادی، به محل اعزام می شوند.
وی افزود: گروه دوم، آمبولانسهای غیر ۱۱۵ هستند. این آمبولانسها متعلق به شرکتهای خصوصی بوده و در صورت درخواست بیمار، با دریافت هزینه جداگانه بیمار را جابهجا میکنند. البته این شرکتها کاملا قانونی هستند و پس از دریافت مجوز و طی کردن مراحل کامل، فعالیت خود را آغاز میکنند.
معاون فنی و عملیات اورژانس استان تهران به فعالیت گروه دیگری از آمبولانسها اشاره کرد که کاملا غیر قانونی و بدون داشتن هیچگونه مجوزی از سازمان اورژانس کشور و دانشگاههای علوم پزشکی فعالیت میکنند و گفت: این آمبولانسها به صورت جداگانه در فضای مجازی اقدام به تبلیغ کرده و حتی مشتری و بیمار نیز دارند که توسط بازرسی سازمان ما شناسایی شدهاند.
وی اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۲۰ آمبولانس به این روش مشغول فعالیت هستند که شناسایی شده و مکاتبهای با پلیس فتا و دستگاه قضا برای برخورد با آنها و متوقف کردنشان صورت گرفته است. همچنین با دادسرای جرائم پزشکی نیز هماهنگیهایی صورت گرفته و دستور توقیف این آمبولانسها صادر شده است.
فراهانی ادامه داد: بخش اعظمی از این خودروها توقیف و جلوی فعالیت آنها گرفته شده است. حتی تغییرات ظاهری خودروها نیز انجام شده و به زودی جلوی فعالیت باقی مانده خودروها نیز گرفته میشود.
معاون فنی و عملیات اورژانس استان تهران گفت: از آنجایی که این آمبولانسها از هیچ جای رسمی مجوز ندارد، به راحتی ممکن است مرتکب هرگونه تخلفی شوند.
وی به شهروندان توصیه کرد که حتما از طریق سایتها و دفاتر معتبر اقدام به استفاده از آمبولانسهای خصوصی کنند و از داشتن پروانه بهرهبرداری و مجوز این شرکتها اطلاع پیدا کنند.
فراهانی اظهار کرد: اداره نظارت بر آمبولانسهای غیر ۱۱۵ سازمان اورژانس، نظارت شبانه روزی بر فعالیت این شرکتها دارد و هیچ تخلفی از چشم بازرسان دور نمیماند.
انتهای پیام
نظرات