• چهارشنبه / ۱۶ آبان ۱۴۰۳ / ۱۴:۴۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403081612239
  • خبرنگار : 50664

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی مطرح کرد

ضرورت توسعه کشت‌های گلخانه‌ای با توجه به تشدید تغییرات اقلیمی

ضرورت توسعه کشت‌های گلخانه‌ای با توجه به تشدید تغییرات اقلیمی

ایسنا/خراسان رضوی مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در حال حاضر با توجه به تشدید تغییرات اقلیمی و روند رو به خشکی و کاهش نزولات آسمانی، توسعه کشت‌های گلخانه‌ای ضروری است.

 محمد رجب‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه گلخانه‌ها به‌عنوان یکی از بسترهای مهم و ظرفیت‌های تولید محصولات کشاورزی جهت تأمین امنیت غذایی به شمار می‌روند، اظهار کرد: در سال‌های اخیر دولت و سرمایه‌گذاران بخش کشاورزی با درک اهمیت این موضوع، اهتمام ویژه‌ای به توسعه کشت‌های گلخانه‌ای دارند.

وی افزود: از یک‌سو خطر کمبود منابع آبی در کشور و از سوی دیگر اهمیت تأمین امنیت غذایی، موجب شده کشت محصولات باغی در محیط‌های کنترل‌شده سهم بسزایی در افزایش کمی و کیفی تولیدات کشاورزی، افزایش بهره‌وری مصرف آب و نهاده‌ها و ایجاد اشتغال ایفا کند.

رجب‌زاده تصریح کرد: افزایش تولید در واحد سطح و کیفیت محصول تولیدی با حداقل استفاده از سموم، بهره‌وری در مصرف آب، بازاریابی مناسب و تنظیم برنامه کشت مطابق با نیاز و حفظ بازار با تولید محصول در فصول مختلف سال با توجه به امکان کنترل عوامل محیطی، ایجاد اشتغال پایدار و فرصت‌های شغلی برای جوانان و به‌ویژه دانش‌آموختگان کشاورزی از مزیت‌های توسعه کشت گلخانه‌ای در کشور محسوب می‌شود.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به مزیت‌های کشت محصولات گلخانه‌ای یادآور شد: بهره‌وری مصرف آب‌وخاک، زمینه ایجاد اشتغال مولد و پایدار، امکان تولید خارج فصل، کنترل عوامل خسارت‌زای محیطی نظیر تگرگ، باد و طوفان، کنترل عوامل خسارت‌زای زنده نظیر آفات و بیماری‌ها، تولید محصول سالم و باکیفیت، امکان استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و بازیافت حرارتی کارخانه‌ها ازجمله مزایای کشت محصولات گلخانه‌ای به شمار می‌رود.

رجب‌زاده در خصوص آخرین وضعیت گلخانه‌ها در استان بیان کرد: در حال حاضر سطح گلخانه‌ها و محیط‌های کنترل‌شده در استان ۴۰۰ هکتار و سایبان باغات در استان بالغ‌بر ۱۲۰ هکتار است و میزان تولید سالیانه انواع محصولات سبزی و صیفی ۴۳ هزار تن است. همچنین ۱۰۲ میلیون انواع گل و گیاه زینتی و آلوئه ورا و ۲۷۰۰ تن سایر محصولات گلخانه‌ای در گلخانه‌های استان طی سال تولید می‌شود.

وی تعداد گلخانه‌های تجاری و کوچک‌مقیاس در استان را ۲۵۲۰ واحد با تعداد ۱۶۳۰ نفر بهره‌بردار عنوان کرد و گفت: تعداد واحدهای تولید قارچ در استان نیز ۲۱۰ واحد با متوسط تولید سالیانه ۱۱ هزار و ۸۰۰ تن انواع قارچ‌های خوراکی و دارویی نظیر گانودرما، یال شیر و شیتاکه است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد: مهم‌ترین مشکلات توسعه گلخانه‌ها علاوه بر هزینه بالای احداث و لوازم و تأسیسات گلخانه‌ای، تورم موجود در بازار، تخصیص اندک تسهیلات بانکی، کاهش حجم برداشت چاه‌های کشاورزی و در برخی مواقع نیز طولانی شدن زمان گرفتن مجوزهای لازم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha