پرستار، بهترین همدم روزهای سخت است و بدون شک هر شب یک بیمار با همراهی مهربانانه دستهایی گذشته که تفسیر بینهایت فداکاری، صبوری و نوع دوستیاند.
تعیین روز میلاد دُرّ گرانبهای دریای مهر و عطوفت، حضرت زینب(س) به عنوان روز پرستار، ادای احترام به عزیزانی است که برای بازگشت مجدد نعمت بزرگ سلامتی به جامعه، از هیچ تلاشی دریغ نمیورزند.
همواره درخشانترین صحنهها مربوط به پشتکار پرستارانی است که بیهیچ چشمداشتی، بیپروا و متعهدانه در خط مقدم مبارزه ایستادهاند.
روز پرستار بهانهای شد برای عرض خداقوت و بیان مطالبات این قشر زحمتکش که پای صحبت آنان بنشینیم.
حذف اضافهکار اجباری
سمانه بشگزی، پرستار شاغل در بیمارستان بیرجند در گفت و گو با ایسنا گفت: یکی از مطالبان اساسی که من و همکارانم داریم این است که اضافه کار اجباری برداشته شود.
وی با بیان اینکه معوقات پرستاری با چند سال تاخیر پرداخت می شود، گفت: با تاخیر در پرداخت معوقات انگیزه از بین میرود و مبلغ اضافه کار پرستاران بسیار اندک است.
این پرستار اظهار کرد: به دلیل کمبود نیرو مجبور هستیم مریض بیشتری پوشش دهیم یا دو شیفت پشت سر هم کار کنیم که فشار زیادی را باید بگذرانیم.
وی ادامه داد: پرستاری تنها قشری است که تعطلی ندارد تمام روزهایی که به دلایل مختلف چه در دوران کرونا و یا هر موضوع دیگر تعطیلی برای همه وجود دارد، برای کادر درمان و پرستار این تعطیلی وجود ندارد.
وی افزود: شیفتهای شب که بیش از اندازه برای پرستار درنظرگرفته میشود گاهی عوارضی برای همکارانمان دارد.
پرستاری بعنوان شغل در شرایط رضایتمند قرار گیرد
الهام محمد زاده پرستار شاغل در آی سی یو بیمارستان رازی بیرجند نیز در گفت و گو با ایسنا گفت: وضعیت قرارداد پرستاری بسته بهنوع قرارداد شرکتی، پیمانی، قراردادی و رسمی در نحوه استخدام آن اختلاف وجود دارد و حقوق و مزایای آن متفاوت است.
وی افزود: اگر دو پرستار هم سابقه باشند اما نوع قرارداد متفاوت باشد، از نظر حقوق و مزایا و مرخصی و یا ارتقا و محدود بودن در بخشی که می خواهند کار کنند تفاوتهای زیادی دارد که انتظار میرود پرستاری به عنوان یک شغل حکومتی به شکل استخدامی در شرایط رضایتمندی قرار گیرند.
محمدزاده اظهار کرد: پرستاری در رسته مشاغل خدماتی مانند کارمندان دیگر مقایسه میشود در حالیکه مشابه مشاغل نظامی است، چرا که شیفتهای در گردش دارد و پرستار مجبور در حضور شیفت است، مثل پرستار اعزام، پرستار دیالیز، پرستار اورژانسی که شرایط سختی است. در هر لحظه شبانهروز نیاز به حضور است و مابقی اعضای خانواده پرستار باید شرایط سخت را تحمل کنند و انتظار میرود به خاطر این شرایط سخت پرستاری از جمله برای اعضای اتاق عمل، فوریت و... که روزهای بحرانی مختلف را باید پوشش دهند یکسری مزایای خاص، دریافتی خاص و یا روز تعطیل خاص برای آنها به عنوان اهرم انگیزشی در نظر گرفته شود.
روزهای کرونا از شرایط سخت کاری تا انزوای اجتماعی
وی با بیان اینکه در دوران کرونا سال ۹۹ و ۴۰۰ در بخش داخلی رازی که تبدیل به بخش کوید شده بود؛ مشغول بودم، گفت: در این زمان دونوبت مبتلا شدم، بخش ما کلا جدا شده بود حتی اتاق رست(اتاق استراحت) هم جدا بود، شرایط سختی داشتیم مخصوصا به لحاظ روحی و انزوای اجتماعی زیاد و اینکه در کنار شرایط سخت کاری از لباسهایی که پوشیدیم و شرایط مریضها که حالت ناشناخته به این بیماری داشتند و آشفته بودند، انتظار داشتیم آن زمان وعدههای خوب که یه پرستاران داده میشد کامل اجرا شود مثل پرداختی کرونا، امتیاز خاص استخدامی که بخشی اجرا شد البته مبالغ خیلی جزیی واریز گردید.
محمدزاده یادآور شد: عرصه پرستاری عرصه نسبت به گذشته تغییر کرده است، الان پرستارانی که علاقمند نیستند پس از فارغ التحصیلی در بیمارستان کار کنند در کلنیکهایی مثل کلنیک زخم، مراقبتهای طب تسکینی میتوانند دوره بگذرانند و وارد این عرصه شوند، بنابراین پرستاران جدید نسبت به شرایط سخت همکاران گذشته نیستند و انتظار میرود، پرستاران باسابقه گذشته در بحث درآمد و ساعت کاری از حقوق و مزایا و امتیازاتی برخوردار شوند.
پرستاری نیازمند آگاهی جسمی،روحی و روانی است
حمید نظری کارشناس ارشد روان پرستاری و مربی روان پرستاری نیز به ایسنا گفت: به افرادی که قصد ورود به پرستاری را دارند، توصیه میکنم پیش از اینکه وارد این حرفه شوند در مورد این رشته تحقیق کرده و با آگاهی کامل وارد شوند، چراکه این رشته در کنار مزایای متعددی که دارد نیازمند آمادگیهای جسمی، روحی و روانی نیز است.
وی با بیان اینکه لازمه اینکه فرد بتواند با مشکلات و سختیهایی که در این حرفه وجود داشته کنار آید این است که با عشق، علاقه و انگیزه به این حوزه وارد شود، افزود: پرستاری موفق است که از تجربه بالین در کنار دانش پرستاری و مهارتهایی مانند تفکر انتقادی، حل مسئله و خلاقیت استفاده کند.
نظری پرستاری را ترکیبی از علم و هنر دانست وگفت: اگر فردی با علاقه وارد این حرفه شود و در این راستا آموزش علمی درستی ببیند و از هنر و خلاقیت پرستاری و مهارت حل مسئله استفاده کند، در این صورت است که میتواند بهترین خدمات را ارائه دهند.
این مربی روان پرستاری اظهار کرد: آموزش موثر و باکیفیت وقتی به نتیجه مطلوب خواهد رسید که تجربه بالین در کنار دانش نظری به روز شده قرار گیرد و با توجه به سختیهایی از جمله شب کاریها و شیفتهای متعدد و مشاهده رنج و درد بیماران، که در این مسیر و حرفه وجود دارد پرستاران باید راهکارهایی داشته باشند تا سلامت جسم و روان خودشان نیز به خطر نیافتد.
اشتغال بیش از ۲ هزار پرستار در خراسان جنوبی
حسین نصرآبادی مدیر خدمات پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز به ایسنا گفت: مطالبات پرستاران بیشتر در خصوص به موقع پرداخت شدن و بروز شدن مطالبات آنها است و مورد دیگر رفع کمبود کادر پرستاری است.
وی افزود: تعداد نیروهای پرستاری تحت پوشش دانشگاه در استان خراسان جنوبی حدود ۲۲۰۰ نفر است که شامل پرستار، کارشناس اتاق عمل و کارشناس هوشبری، کمک پرستار ،بهیار و کمک بهیار است.
مدیر خدمات پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: با توجه به کمبود نیرو تقریبا همه کادر پرستاری اضافه کاری دارند.
اجرای فوق العاده خاص پرستاران
فاطمه عبدالهی، مدیر پرستاری بیمارستان ولیعصر(عج) بیرجند نیز به ایسنا گفت: خواسته اصلی پرستاران اجرای فوق العاده خاص است.
وی با بیان اینکه تصحیح ساعات اضافه کار، کاهش درصد مالیات و به روزشدن معوقات از خواستههای پرستاران است، گفت: پرستاری یک شغل انسانی و اخلاقی است و تنها نباید جنبه مالی آن را دید، ویترین شغل پرستاری، اخلاق حرفه ای است و یک پرستار باید به جز مهارت و تخصصی که دارد، یک روانشناس خوب هم باشد تا بتواند با بیمارش ارتباط موثری برقرار کند تا رضایت دوجانبه جلب شود.
انتهای پیام
نظرات