به گزارش ایسنا، حمیدرضا حاجیبابایی، نایب رئیس اول و عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، در بازدید از مرکز نشر دانشگاهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: «سازمان نشر یکی از بخشهای مهم و از قلههای مهم وزارت علوم در زمینه تولید محتواست که برای بخش دانشجویی اهمیت ویژهای دارد.»
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: «در سالهای اخیر، بودجه مناسبی در اختیار وزارت علوم قرار گرفته تا وزیر علوم بتواند تغییرات مطلوبی را ایجاد کند.»
حاجیبابایی با اشاره به تعداد بالای واحدهای دانشگاهی در کشور بیان کرد: «یکی از اقدامات مهم در راستای ساماندهی وزارت علوم، بازنگری در تعداد واحدهای دانشگاهی است. باید شاخصی برای این بخش تعریف شود؛ در غیر این صورت، تمام بودجه این وزارتخانه صرف تأمین هزینههای دانشگاهها خواهد شد.»
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی ادامه داد: «میتوان برای تعیین تعداد دانشگاهها از الگوی سایر کشورها، مانند فرانسه یا انگلستان، استفاده کرد. ادامه فعالیت برخی از واحدهای دانشگاهی توجیهی ندارد و در این شرایط باید با برنامهای کیفی به سمت توسعه پژوهشگاهها و نشریات حرکت کرد.»
وی معتقد است که در حال حاضر نحوه تخصیص بودجه به دانشگاهها بدون توجه به جایگاه علمی و نقش آنها در پژوهش و به صورت توزیع یکسان است.
حاجیبابایی همچنین بیان کرد: «دانشگاه فنی و حرفهای خروجیهای خوبی داشته است. با توجه به نیاز کشور به نیروهای متخصص و صنعتی، باید ۷۰ درصد دانشجویان رشتههای فنی و حرفهای را انتخاب کنند و ۳۰ درصد نیز به سایر رشتهها اختصاص یابد،حضور این افراد متخصص نقش مهمی در سطح توسعه دارد.»
در ادامه این نشست، حسن سودمند افشار رئیس مرکز نشر دانشگاهی وزارت علوم گزارشی در خصوص عملکرد این مرکز ارائه کرد.
انتهای پیام
نظرات