«مهدی غیب اللهی» معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان یزد و دبیر شورای سیاستگذاری کنگره امروز یکشنبه در نشست با خبرنگاران ضمن اعلام این خبر، تصریح کرد: سال ۲۰۲۴ به عنوان سال جهانی شتر نامگذاری و با توجه به سوق یافتن اقلیم کشورهای دنیا به سمت شرایط گرم و خشک، به عنوان دام آینده جهان مورد توجه قرار گرفته است.
وی از تلاش برای معرفی شهرستان بافق به عنوان پایلوت پرورش شتر در جریان برگزاری این کنگره، گفت: هم اکنون در کشورمان ۱۵۰ هزار نفر شتر وجود دارد که ۱۰ درصد آن یعنی ۱۵ هزار نفر در استان یزد در حال پرورش هستند و از این حیث استان یزد رتبه سوم کشور را دارد.
غیباللهی بیشترین تعداد شتر استان یزد را مربوط به شهرستانهای بافق و اردکان ذکر کرد و افزود: در حال حاضر ۲۵۰۰ نفر شتر در شهرستان بافق وجود دارد و این شهرستان تنها ایستگاه ملی تحقیق و توسعه شتر تک کوهانه کشور را در خود جای داده است.
وی با اشاره به اقدامات قابل توجه انجام شده در استان یزد در رابطه با صنعت شتر مانند احیای مراتع بلامعارض استان جهت توسعه پرورش شتر، اظهارکرد: یزد جزو اولین استانهایی است که در قالب سند«یزد نوین»، یکی از اولویتهای استان را توسعه پرورش شتر اعلام کرده و طی جلسات متعدد با مرکز تحقیقات کشاورزی و کارگروهی که در این باره تشکیل شد، همکاری خوبی با دستگاههای مختلف استان در این زمینه انجام و باعث شد که میزبان این کنگره بین المللی در یزد باشیم.
این مسئول با اشاره به میزبانی اخیر یزد از استانهای شترخیز کشور در راستای محوریت قرار دادن شهرستان بافق در حوزه پرورش شتر تک کوهانه کشور، گفت: شناساندن ظرفیتهای شتر به محققان و سرمایهگذاران و جذب سرمایهگذاران این حوزه و نیز تبادل نظر در رابطه با تولید محصولات مرتبط با حوزه شتر از جمله اهداف برگزاری این کنگره است.
وی با بیان این که در این کنگره ۲۵۰ مدعو از جمله صاحب نظران برجستهای از سراسر کشور و جهان حضور خواهند داشت، گفت: ۱۰۰ مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شده که از این تعداد ۷۰ مقاله پذیرش شده که ۲۰ مورد از آنها به صورت شفاهی و مابقی در قالب پوستر ارائه میشود.
غیب اللهی با اشاره به وجود ۴.۲ میلیون هکتار مرتع در استان یزد، یکی از برنامههای سند «یزد نوین» در رابطه با توسعه پرورش شتر را شناسایی مراتع بلامعارض ذکر کرد و گفت: در همین راستا با همکاری منابع طبیعی، یک میلیون هکتار مرتع برای واگذاری به شترداران و صاحبان دام سبک شناسایی شده و این موضوع در قالب تفاهم نامه به صورت کشوری دنبال خواهد شد.
وی یکی دیگر از برنامههای این کنگره را رونمایی از سامانه ساربان یار در راستای چرای هوشمند شتر ذکر کرد و گفت: متاسفانه عقب ماندگی کشور در حوزه شتر ناشی از نداشتن تشکل مردمی در این حوزه بوده است که امیدواریم در قالب این کنگره شاهد اهتمام به این حوزه باشیم.
معاون جهادکشاورزی استان در پاسخ به سئول خبرنگار ایسنا در رابطه با واردات ۱۰ لوک شتر از کشور قطر به یزد در راستای اصلاح نژاد در این حوزه، گفت: متاسفانه با توجه به قیمت بالای این لوکها که هر کدام ۱۰ میلیارد تومان قیمت داشت، با یکسری موانع قانونی مانند عوارض گمرکی مواجه شدیم لذا تلاش شد در قالب واردات جهت تامین گوشت و با قیمتی پایینتر به کشور وارد کنیم که شرکت قطری نپذیرفت که البته با هماهنگیهای صورت گرفته امیدواریم تا چند ماه آینده شاهد ورود این لوکها به استان یزد باشیم.
«سید علیرضا اسماعیل زاده» رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد و دبیر اجرایی کنگره نیز همزمانی پنجاهمین سال تاسیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مرکز با سال جهانی شتر را به فال نیک گرفت و افزود: مفتخریم که وزارت جهادکشاورزی و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور، تنها مرکز تحقیقات شتر کشور را در استان یزد مستقر کرده است.
وی ادامه داد: ایستگاه ملی تحقیق و توسعه شتر تک کوهانه کشور در بافق و مجموعه جهادکشاورزی استان یزد، سیاستگذار و پیشروی تحقیق در زمینه شتر تک کوهانه کشور هستند که برنامههای این حوزه در قالب «یزد نوین» و «یزد بهرهور» در حال اجراست.
اسماعیلزاده با اشاره به تدوین دو برنامه پنج ساله در استان در زمینه شتر، گفت: برنامه پنج ساله اول که همزمان با برگزاری کنگره پایان خواهد یافت، تکمیل مطالعات سه دهه گذشته استان در حوزه شتر با بهرهگیری از دانشهای نوین مانند هوش مصنوعی است.
دبیر اجرایی کنگره با اشاره به آغاز برنامه پنج ساله دوم استان پس از برگزاری کنگره، مهمترین اهداف این برنامه را راه اندازی سایت ملی شور ورزی در بافق، گردشگری تخصصی در حوزه شتر و ایجاد تنها دهکده تخصصی حوزه شتر در حوزه فناوری و نوآوری ذکر کرد.
به گزارش ایسنا، برگزاری سمپوزیوم مجسمههای شنی در کویر کاراکال بافق به همت شهرداری این شهر یکی از برنامههای حاشیهای این کنگره است.
انتهای پیام
نظرات