احسان آهنگر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران ۲۰ آبان در همایش استانی بزرگداشت نیما یوشیج اظهار کرد: ۱۴ آبان یادآور قیام مردم سرزمینی است که در برابر حکومت ظلم سر تعظیم فرود نیاورند و ایستادگی کردند که البته این مقاومت پیشینه ارزشمندی دارد.
وی افزود: برای افتخار ورزیدن به گذشته مازندران باید تاریخ این سرزمین کهن از قبل تا بعد از اسلام مطالعه شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران خاطرنشان کرد: استان مازندران همیشه مهد پرورش مشاهیر، مفاخر، نخبگان و علمی، فرهنگی و هنری از محمدبن جلیل طبری تا شیخ فضل الله نوری، محمد کوهستانی، سلمان هراتی و نیما یوشیج و سایر فرهیختگان است.
آهنگر با بیان اینکه برگزاری اینگونه برنامهها سبب میشود تا الگوی مناسبی برای جوانان و نوجوانان معرفی شود، تصریح کرد: نباید فقط به نامگذاری کوچه و میدان به نام بزرگان بسنده کرد؛ بلکه مهم تبیین تفکر، سیره، سبک و منش بزرگان و نوع نگاه آنان به دنیا و مردم است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران یادآور شد: انقلاب اسلامی با تدابیر امامین خود آموخت اگر قرار است به قلههای رفیع فرهنگی در جامعه برسد باید اهتمام ویژه به تکریم از مشاهر و مفاخر را در دستور کار قرار دهد.
این مسئول با اشاره به اینکه برنامههای گستردهای در مازندران به همت مردم در طول سال برگزار میشود، گفت: مردم داری، تعهد، مسئولیت پذیری، آگاهی بخشی و روشنگری از جمله ویژگیهای اشعار نیما است
وی با اشاره به اینکه رسالت بزرگی بر دوش ادیبان و شاعران گذاشته شده است، افزود: آنان باید زبان و دیده مردم باشند و تبعیض و بیعدالتی را در شعر خود فریاد بزنند و به جامعه کمک کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با بیان اینکه شاعران و ادیبان مهندسان فرهنگی در جامعه هستند و میتوانند در جریان سازی های فرهنگی نقش اساسی ایفا کنند، تصریح کرد: شناسایی، آموزش، استعدادیابی و توانمندی و حمایت از جمله کارهایی است که باید انجام دهیم.
وی افزود: انجمنهای ادبی در استان مازندران فعالترین و مظلومترین نسبت به سایر بخشهای هنر هستند و سعی میکنند نقش خود را به خوبی ایفا کنند.
«نیما یوشیج» یک فرهنگ است
بیژن پولادی فرماندار شهرستان نور با اشاره به اینکه به مناسب صدو بیستو هفتمین سالروز ولادت نیما یوشیج از دیار بلده جمع شدیم، گفت: نیما را نباید صرف یک شاعر، فیلسوف، متفکر دید بلکه باید یک فرهنگ دانست.
وی ادامه داد: فرهنگ نیمایی گستره و زوایای متفاوتی دارد وقتی نگاهی به شعرایی چون حافظ، سعدی، خیام و سایر ادیبان میکنیم شعر نظم آنها به زمان خودشان بر میگردد اما نیما یوشیج در آن زمان تابو شکنی کرد که به پدر شعر نو ایران معروف شد.
پولادی با اشاره به اینکه نیما در عصر خود چون متفاوت از دیگران شعر گفت؛ نمود پیدا کرد، گفت: تفکر عمیق نیما در حوزههای مختلف بر اساس مانیفست جدید بود.
وی خاطرنشان کرد: بنا به اذعان نیما، شعر و هنر یک فرایند تدریجی و آرام دارد.
فرماندار شهرستان نور با اشاره به اینکه ظهور و بروز نیما با شروع مدرنیته همراه بود، اظهار کرد: شعر «ققنوس» نیما یک استراتژی را بیان میکند و میخواهد بفهماند که حرکت خلاف جهت نیما هر چند خلاف تفکر دیگران است اما دیگران، بعدا آن را متوجه خواهند شد.
این مسئول یادآور شد: نیما در شعر «داروگ» نگاهی به فرایند اجتماعی، سیاسی و شرایط آن زمان دارد.
پولادی با اشاره به اینکه حرکت ما در اشاعه فرهنگ نیمایی بسیار اثر گذار است، افزود: اگر در حوزه فرهنگ و ادبیات ایران اسلامی حرکت کنیم قطعا افراد نوظهوری خواهیم داشت تا ادامه دهنده این مسیر باشند.
فرماندار شهرستان نور با اشاره به اینکه راه ارتباط با جامعه جهانی و گفتمان از مسیر فرهنگ و هنر می گذرد، گفت: هرجا بخواهیم ایران اسلامی و فرهنگ غنی ایرانی را نشان دهیم باید تفکر جامعه انسانی پیرامونی خود را صادر کنیم.
وی تصریح کرد: وقتی مقام معظم رهبری نیما را یک فردی متدین معرفی میکنند ما هم باید در حوزههای مختلف دینی و مذهبی، بزرگانی چون شیخ فضل الله نوری که نقش زیادی در حوزههای مختلف ملی و مذهبی داشتند تلاش کنیم.
انتهای پیام
نظرات