سودابه بنیمهدی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به آغاز به کار این نمایندگی در استان از فروردینماه ۱۳۹۴، اظهار کرد: از ابتدای فعالیت این نمایندگی تاکنون بیش از ۱۰۰۰ مورد خون گرفته شده از بند ناف نوزادان به تهران ارسال و برای ذخیره یا فریزکردن تایید شده است.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد چهارمحال و بختیاری افزود: سلولهای بنیادین بند ناف به عنوان سلولهای جنینی در خون بند ناف نوزاد در بدو تولد موجود است که به گفته متخصصان امروزه بیش از ۸۰ نوع بیماری به وسیله این سلولها درمان میشود، البته درمان بیماریهای خونی صعبالعلاج مانند سرطان خون یا تالاسمی ماژور از مهمترین کاربردهای درمانی کنونی این سلولهاست، کما اینکه با پیشرفت علم تعداد بیماریهای قابل درمان با این سلولها افزایش خواهد یافت.
بنیمهدی تصریح کرد: مرحله اول و دوم زمان عضویت جهت فریز خون بند ناف نوزاد در ماه نهم بارداری(از هفته ۳۴ بارداری) انجام میشود که متقاضی پس از مطالعه موارد منع قرارداد، پرسشنامه پزشکی را تکمیل کرده و پس از بررسی و در صورتیکه منعی برای قرارداد وجود نداشته باشد، با متقاضی قرارداد بسته میشود.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی واحد چهارمحال و بختیاری ادامه داد: فرآیند جمعآوری خون بند ناف به صورت کاملاً استریل، بدون درد و بدون تداخل در روند زایمان صورت میگیرد.
وی ذخیره سلولهای بنیادین خون بند ناف را پساندازی برای سلامتی اعضای خانواده دانست و تصریح کرد: این فرصت تنها یک بار در زندگی هر فرد و آن هم در بدو تولد نوزاد با استفاده از خونگیری از جفت نوزاد اتفاق میافتد و شایسته است خانوادهها جهت تامین سلامتی فرزندان خود در آینده، با فریز کردن سلولهای بنیادین، سلامتی هدیه داده و آنها را در برابر بعضی از سرطانها بیمه کنند.
بنیمهدی خاطرنشان کرد: نمایندگی بانک خون سلولهای بنیادی خون بند ناف رویان جهاددانشگاهی استان، واقع در کلینیک امام علی(ع) شهرکرد از شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸ صبح تا ۱۶ آماده ارائه مشاوره رایگان در این خصوص به خانوادههای ادارات، سازمانها و عموم مردم استان است و متقاضیان میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تماس ۳۲۲۵۳۳۱۵-۰۳۸ و یا شماره ۰۹۳۸۶۸۵۱۲۱۵ تماس حاصل نمایند.
انتهای پیام
نظرات