• سه‌شنبه / ۲۲ آبان ۱۴۰۳ / ۱۳:۵۱
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1403082216448
  • خبرنگار : 71661

وال استریت ژورنال نوشت

نهادهای فلسطینی در آستانه توافق بر سر احیای غزه

نهادهای فلسطینی در آستانه توافق بر سر احیای غزه

نهادهای فلسطینی بر سر تشکیل یک نهاد مستقل و غیرسیاسی برای احیای غزه و توزیع کمک‌ها پس از برقراری آتش‌بس به توافق رسیده‌اند.

به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی گزارش داد ۲ جناح اصلی فلسطینی، یعنی حماس و فتح، در حال رایزنی حول برنامه‌ای برای بازسازی غزه پس از توقف درگیری‌ها هستند و مسئله‌ای که هنوز بر سر آن توافق نشده، تعیین نهادی است که مدیریت امور را برعهده خواهد داشت.

مقامات فلسطینی از هر ۲ جناح به توافق رسیده‌اند که کمیته‌ای غیرسیاسی از تکنوکرات‌های فلسطینی بدون وابستگی به هیچ‌یک از این جریان‌ها ایجاد کنند تا بار حساس و عظیم توزیع کمک‌ها و بازسازی غزه را به دوش بکشد.

ایالات متحده و رژیم صهیونیستی در حال بررسی توافقی برای دوران پساجنگ غزه هستند که بر اساس آن، یک دولت موقت تکنوکرات در غزه مستقر می‌شود، تا زمانی که شرایط برای برگزاری انتخابات فراهم شود. توافق جریان‌های فلسطینی، یکی از موانع اصلی بر سر راه توافق پیشنهادی ایالات متحده را مرتفع خواهد ساخت.

«طارق کنی‌شاوا» عضو اندیشکده «شبکه سیاست فلسطین» می‌گوید جریان‌های فلسطینی امروز ظرفیت و احساس نیاز بیشتری برای یافتن زمینه مشترک و جلوگیری از به حاشیه رانده‌شدن دارند.

«حسام بدران» عضو دفتر سیاسی حماس در دوحه در مصاحبه‌ای گفت حماس با تشکیل کمیته‌ای غیروابسته به جناح‌های فلسطینی برای نظارت بر توزیع کمک‌ها و بازسازی غزه مشکلی ندارد. مقامات در سازمان آزادی‌بخش فلسطین و تشکیلات خودگردان فلسطین، که هر دو تحت کنترل فتح هستند، گفتند فتح نیز با ایده تشکیل یک کمیته غیرسیاسی در غزه موافق است.

بااین‌حال، رسانه آمریکایی بر این باور است که این طرح ابتکاری به حصول توافق آتش‌بس میان حماس و رژیم صهیونیستی وابستگی شدیدی دارد.

نهادهای فلسطینی در آستانه توافق بر سر احیای غزه
غزه

به گزارش وال‌استریت ژورنال، مصر به‌عنوان واسطه‌ای بین تل‌آویو و حماس در مذاکرات آتش‌بس، در دسامبر گذشته ایجاد کمیته‌ای تکنوکرات برای غزه پس از جنگ را مطرح کرد، طرحی که امارات متحده عربی به‌عنوان یکی دیگر از بازیگران مهم در این مناقشه نیز با آن موافق بود. رژیم صهیونیستی و ایالات متحده نیز امکان ایجاد یک دولت تکنوکرات پس از جنگ را مطرح کرده‌اند.

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفته است که این رژیم پس از جنگ قصد اشغال غزه را ندارد. علاوه بر این، صهیونیست‌ها در فوریه سال میلادی جاری یک طرح کلی اعلام کردند که بر اساس آن، اداره نوار غزه بعد از جنگ «تاحدامکان برعهده مقامات محلی خواهد بود.»

ارتش رژیم صهیونیستی همچنین در حال بررسی برنامه‌هایی برای تقسیم این منطقه به «جزایر امن» یا «دالان‌های مستحکم» است تا بتواند هر زمان که لازم بداند، به غزه یورش ببرد.

یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت دولت کنونی ایالات متحده خواهان اتحاد غزه با کرانه باختری تحت تشکیلات خودگردان فلسطین بوده و خواستار کنارگذاشتن حماس است. بااین‌حال، این مقام مدعی شد دولت ایالات متحده بر تحقق آرمان و حق مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت خود تاکید دارد.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا چشم‌انداز مشخصی برای حکومت فلسطین مشخص نکرده است، اما در دور قبلی ریاست‌جمهوری خود، او از طرحی حمایت کرده بود که بر اساس آن یک کشور مستقل در کرانه باختری و غزه تشکیل می‌شود، اما صهیونیست‌ها می‌توانند شهرک‌هایی که در حال حاضر ساخته شده را الحاق کنند.

یک مقام سازمان آزادی‌بخش فلسطین با بیان اینکه جناح‌های فلسطینی نگران به حاشیه رانده‌شدن هستند، گفت: «نگرانی این است که قدرت‌های بین‌المللی مستقیماً با این کمیته (تکنوکرات) همکاری کرده و تشکیلات خودگردان فلسطین را به‌کلی دور بزنند.»

نهادهای فلسطینی در آستانه توافق بر سر احیای غزه
غزه

به گزارش رسانه آمریکایی، پایانی برای جنگ در غزه در چشم‌انداز دیده نمی‌شود و مذاکرات آتش‌بس بی‌نتیجه مانده است. از سوی دیگر، پیروزی ترامپ در انتخابات موجب افزایش عدم قطعیت درباره توانایی دولت بایدن در پیشبرد مذاکرات شده است.

بازسازی غزه یک طرح عظیم است، زیرا به گفته سازمان ملل متحد، دو سوم ساختمان‌های غزه آسیب دیده یا تخریب شده‌اند. یک آژانس سازمان ملل در ماه مه گفت که بازسازی غزه ممکن است تا ۴۰ میلیارد دلار هزینه داشته باشد.

به گزارش وال‌استریت ژورنال، رهبران حماس و فتح توافق کرده‌اند که کمیته نظارت بر کمک و بازسازی غزه متشکل از حداکثر ۱۵ شخصیت مستقل و غیرسیاسی فلسطینی باشد که تمرکز آن صرفاً بر توزیع کمک‌های انسانی، بهداشت و درمان و بازسازی این منطقه خواهد بود.

مشاور نزدیک «محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین همچنین گفت هنوز توافق مفصلی در مورد عملکرد این کمیته به دست نیامده و مقامات فلسطینی می‌گویند حماس و فتح در مورد میزان مداخله تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه اختلاف‌نظر دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha