به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور منتخب آمریکا روز سهشنبه اعلام کرد «جان راتکلیف»، مدیر سابق اطلاعات ملی آمریکا را که یکی از مشاورانش در طول کارزار انتخابات بوده به عنوان گزینه مدیریت سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در نظر دارد. راتکلیف که نماینده جمهوریخواه سابق کنگره آمریکا از ایالت تگزاس بوده در آخرین ماههای دولت اول ترامپ به عنوان مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده خدمت و آژانسهای جاسوسی دولت آمریکا را در طول همهگیری کروناویروس رهبری کرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس مینویسد: «شروع دولت دوم ترامپ برای سازمان سیا و دیگر سازمانهای اطلاعاتی ایالات متحده به منزله فرصتی برای شروع مجدد در روابط اغلب پرچالش با رهبری است که سابقا این سازمانها را تحت عنوان عمیقترین بخش دولت پنهان مردود میدانست در حالی که او این گونه به هزاران کارمند فدرالی که فعالیتهای دولت را صرف نظر از رئیس جمهور روی کار اجرا میکنند برچسب زده است. از نظر ترامپ بازگشت به قدرت فرصتی است برای عملی کردن وعده پاکسازی نهادها از مقامهایی که به باور وی قرار است رهبری او را به چالش بکشند و از اقداماتش انتقاد کنند.»
در ادامه گزارش این خبرگزاری آمریکایی آمده است: «مقامهای اطلاعاتی فعلی و سابق به دنبال سرنخهایی هستند که نشان دهد آیا ترامپ از اطلاعات آمریکا برای اطلاعرسانی در مورد تصمیمات امنیت ملی و سیاست خارجی خود استفاده کرده یا نگرانیهای منتقدانش مبنی بر افشا کردن اسناد طبقهبندی شده یا سواستفاده از اطلاعات علیه آمریکاییها را به واقعیت تبدیل کند.»
«داگلاس لاندن»، ۳۴ ساله و از مقامهای کهنهکار سازمان سیا که استاد دانشگاه جورج تاون و نویسنده در حوزه امور اطلاعاتی است، گفت: «اگر ترامپ با رویکرد تلافیجویی و پاکسازی سازمانی قدم جلو بگذارد سازمانها را تحت تاثیر قرار داده و ما افراد را از دست خواهیم داد و این ترس در سازمانها به وجود خواهد آمد که کدام فعالیت سیاسی ممکن است من را به دردسر بیندازد.»
به نوشته آسوشیتدپرس ترامپ با انتخاب راتکلیف به عنوان گزینه رهبری اصلیترین سازمان جاسوسی ایالات متحده یک فرد وفادار به خود را برگزیده که مایل است از او در جریان سیاستزدهترین نزاعها در واشنگتن دفاع کند. در دولت اول ترامپ راتکلیف در زمان به جریان افتادن اولین روند استیضاح وی در کنگره یکی از اعضای تیم مشاوره دهنده به ترامپ بود.
راتکلیف در زمان مدیریتش بر سازمان اطلاعات ملی آمریکا در آخرین روزهای کارزار انتخابات ۲۰۲۰ اسناد مرتبط با روسیه که حاوی اطلاعات مخرب در مورد فعالیتهای دموکراتها در زمان رقابت ریاست جمهوری ۲۰۱۶ بود را از حالت طبقهبندی شده خارج کرده و باعث خشم دموکراتها شد هر چند که تایید کرد که ممکن است این اطلاعات درست نباشند.
راتکلیف در صورت تایید شدن از سوی سنا مسئول اجرای هر گونه تغییراتی که ترامپ برای سازمان سیا در نظر داشته باشد خواهد بود، در حالی که این رئیس جمهور منتخب آمریکا گفته خواستار سازماندهی مجدد در این نهاد است.
ترامپ در ویدیویی به تاریخ ۲۰۲۳ که در پی پیروزیاش در انتخابات توسط هوادارانش بازنشر شد گفته بود: «ما دستگاه اطلاعات و امنیت ملی را از تمامی عوامل فاسد پاکسازی خواهیم کرد و تعداد خیلی زیادی از چنین مقاماتی وجود دارند. وزارتخانهها و نهادهایی که آلت دست واقع میشدند کاملا دست خوش تغییر خواهند شد.»
آسوشیتدپرس تصریح میکند: «آژانسهای اطلاعاتی آمریکا در تلاش برای جلوگیری از هر گونه مشکلات با رئیس جمهور منتخب دارند بر غیر حزبی بودن ماموریت و فایده خود برای هر رئیس جمهور جدید که به دنبال درک پیچیدگیهای کنونی جهان شامل جنگها در اوکراین و خاورمیانه و رشد شراکت بین چین، روسیه، کره شمالی و ایران است، تاکید میکنند.»
مقامهای اطلاعاتی ایالات متحده چیزی از اینکه آیا ترامپ از بعد از پیروزی در انتخابات تا کنون گزارش اطلاعاتی دریافت کرده مطرح نکردهاند اما دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا با انتشار بیانیهای گفت رویه استاندارد مرتبط با روسای جمهور جدید که به زمان انتخاب شدن «دوایت آیزنهاور» بر میگردد را پیگیری میکند.
این نهاد در بیانیهای نوشت: «دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا مطابق با سنتی که از ۱۹۵۲ تا کنون برقرار بوده گزارشهای اطلاعاتی را به رئیس جمهور منتخب ارائه میدهد.»
ترامپ در اولین حضورش در کاخ سفید یا در زمان تبلیغات انتخاباتی نشان داده که اصلا سنتی رفتار نمیکند و خصومتی را نسبت به آژانسهای اطلاعاتی ایالات متحده نشان داد که از زمان ریاست جمهوری ریچارد نیکسون به بعد سابقه نداشت؛ نیکسونی که معتقد بود سازمان سیا و دیگر آژانسهای اطلاعاتی به دنبال تضعیف ریاست جمهوری او هستند.
ترامپ نیز اغلب نسبت به سازمان سیا و آژانسهای اطلاعاتی آمریکا خصومت نشان داده و آنها را به تلاش برای تضعیف دولت اولش و جلوگیری از رسیدن دوباره او به کاخ سفید متهم کرده بود.
او همچنین از مقامهای اطلاعاتی ایالات متحده از بابت این روابطش با «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه را زیر سوال میبردند انتقاد میکرد.
ترامپ کمتر از هر رئیس جمهور دیگری در تاریخ معاصر ایالات متحده گزارشهای اطلاعاتی را دریافت کرد در حالی که «جو بایدن»، رئیس جمهور در حال کنارهگیری آمریکا در سال ۲۰۲۱ گفته بود ترامپ نباید دیگر گزارشهای اطلاعاتی استاندارد مخصوص روسای جمهور سابق ایالات متحده را به خاطر داشتن رفتار «دمدمی مزاج» دریافت کند.
ترامپ همچنین یک پرونده قضایی به اتهام سوءمدیریت اسناد طبقه بندی شده در اقامتگاه خود مشهور به «مارالاگو» دارد. این پرونده از مدتی پیش در دادگاهها در بنبست قرار گرفته و حالا دادستانهای ایالات متحده در تلاش برای مختومه کردنش بعد از بازگشت دوباره ترامپ به کاخ سفید هستند.
انتهای پیام
نظرات