به گزارش ایسنا، امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی امروز پنجشنبه در اختتامیه دومین دوره مسابقات مهارتی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح در دانشگاه عالی دفاع ملی، بیان کرد: ایام را تسلیت عرض می کنم و برای همه شما آرزوی توفیق روزافزون از درگاه خداوند تبارک دارم. درود می فرستیم به روح پرفتوح و ملکوتی حصرت امام ( ره) و آرزوی سلامتی و طول عمر با عزت داریم برای فرماندهی کل قوا امام خامنه ای عزیز. سعادت بزرگی است که در جمع عزیزان حاضر شوم. به نیابت از رئیس محترم ستاد کل نیروهای مسلح سرلشکر باقری از همه دستاندرکاران این کار بزرگ و مسابقات برگزار شده تشکر می کنم.
وی در ادامه اظهار کرد: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در مسیر ارتقای توان دفاعی کشور و تامین امنیت ملی گام های بزرگی را مقتدرانه برداشته است. مهم ترین عامل حضور جوانان مومن و انقلابی و پا در رکابی که در عرصه های مختلف نطامی و انتظامی در مجموعه نیروهای مسلح دارند کمک می کنند. قطعا این جوانان ما هم به آموزش نیار دارند و هم به مهارت. ما در مجموعه نیروهای مسلح و در مرزهای خود در بحث ماموریت نطامی همه نیروهای وظیفه ما دارای آموزش هستند اما آنچه می تواند در صحنه عمل تعیین کننده باشد مهارت هایی است که این عزیزان باید داشته باشند.
جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه تصریح کرد: در زمان جنگ نیز اینگونه بود. وقتی نیروها به منطقه عملیات می آمدند بخشی از مهارت ها را آنجا کسب می کردند. برخی از سربازان ما آنقدر مهارت کسب کرده بودند که با هر گلوله خود هدف را منهدم می کردند. در خصوص مهارت آموزی در این سال ها بحث های زیادی شده و تلاش های زیادی صورت گرفته است. مهارت های عمومی و کلیدی اگر باشد ما در طول زندگی خود پیشرفت خواهیم کرد. من به ۷ مورد اشاره می کنم که اولین ارتقای روحی و اعتماد به نفس است. اعتماد به نفس در سایه توکل به خدا ایجاد می شود. یقین داشته باشیم هر چه رخ می دد به ادن خدا است. اگر با خدا ببندیم مورد لطف و نصرت الهی قرار خواهیم گرفت.
وی در ادامه تاکید کرد: در دوره چتر بازی یک بندی است که اگر در هواپیما قبل از پرش آن را وصل نکنند از هواپیما بپرند سقوط می کنند. اگر وصل کنند و بعد بپرند چتر آنان باز می شود. باید قلاب خود را به خدا وصل کنیم. اگر قلاب ما به خدا وصل باشد قطعا موفق خواهیم شد. در خیلی از مواقع دیدیم که در اضطراب ها و مسائلی که پیش می آید افراد به خدا پناه می برند. چراکه اعتقاد دارد خیلی از چیزها قابل پیش بینی نیست. باید در مسیر خدا و بندگی خدا حرکت کنیم تا خداوند عنایت کرده و اعتماد به نفس را پیدا کنیم. نکته دوم که خیلی مهم اسن روحیه جوانمردی و شجاعت است. در طول تاریخ همه افرادی که اکنون آوازه آنان بافی مانده کسانی بودند که دارای روحیه جوانمردی و ایثار و گذشت بودند.
جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح افزود: نکته بدی تمرین مواجه با سختی ها و نترسیدن از شکست است. ناامید نشدن است. بالابردن آستانه تحمل است. در عالم نطامی گری می گوییم روحیه سه چهارم قوا است. هر جا روحیه نباشد تزلزل و ترس و شکست به میدان می آید. دوره سربازی خودش یک نمونه از این است. سربازانی که در دوران دفاع مقدس به جبهه می آمدند اولش برخی از آنها متزلزل و نگران بودند اما همین فرد وقتی داشت ترخیص می شد یک فرد محکم و قوی بود. ما باید تمرین کنیم که با سختی ها مواجه شویم و از شکست نترسیم.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: امروز در صحنه جنگی که در حال اتفاق است مردم غزه چگونه ایستادند. همه دنیا این ایستادگی و مقاومت را تحسین می کنند. در بدترین شرایط. باید در زندگی بدانیم که باید ایستادگی کنیم. خودسازی معنوی و آمادگی جسمانی از دیگر نکات مهم است. روح و جسم باهم در تعامل هستند. اگر روح مریض شود جسم هم از کار می افتد. جسم هم اگر مریص شود روح آزرده می شود. مسیر تکامل انسان توجه به هر دو این بعد است. اگر همه آدم هایی که در طول تاریخ موفق شدند کسانی بودند که ذخیره ای از معنویت در خود داشتند.
جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه بیان کرد: معقوله بعدی بحث نظم پذیری و کار تیمی و گروهی و سازمانی است. این جهان بر پایه نظم قرار دارد. همه چیز در این عالم بر پایه نظم و تدریج است. در سایه نظم و توجه به تدریج که می توانیم موفق شویم. امام علی ( ع) راز سعادت و موفقیت را برای بشر در تقوا بیان کردند. بعد نظم را در کنار تقوا مطرح می کنند. در نیروهای مسلح جمهوری لسلامی باتوجه به نظم حاکم می توان خیلی راحت حرکت و رشد کنید. ما به فرامین رهبری با یک نگاه خیلی فراتر از دیگران نگاه می کنیم. ما تبعیت از ولایت را تبعیت از امام زمان می دانیم. چون تبعیت پذیری و نظم و انضباط محکم داریم در کارهای خود موفق هستیم. نکته بعدی مسئولیت پذیری، خوداتکایی و خلاقیت در کار است. اگر کسی در این مسیر قرار گیرد باید بتواند کار انجام دهد. باید مسئولیت پذیر باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: نسل امروز یک نسل بسیار باهوش است. جهان دچار یک دگرگونی خیلی عمیق شده است. می بینیم در طول هزاران سال بشر رشد آرومی داشته است. اما از ۵۰ سال پیش به این ور بشر جهش کرده است. اینقدر سریع حرکت کرده که نمی تواند فرصت پیدا کند از علم خود استفاده کند. سرعت رشد بشر جهشی شده است. نشان می دهد صریح هوشی نسل ها خیلی افزایش پیدا کرده است. این نسلی که صریح هوشی بالایی دارد یک نقطه ضعف دارد آن هم این است که آستانه تحمل آن پایین است. اگر این نسل بتواند خودش را باور داشته و آستانه تحمل خود را بالا ببرد خیلی می تواند اثر گذار باشد.
جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه خاطر نشان کرد: نکته بعدی قانون گرایی، تعامل پذیری و ارتباط است. مشورت با دیگران و استفاده از تجربیات دیگران به شما کمک می کند. باید در مسیر قانون حرکت کنید. باید هم زمان و هممحیط را بشناسیم. دعا می کنیم که همه ما در مسیر توکل خداوند بتوانیم در مسیر پیشرفت حرکت کنیم.
انتهای پیام
نظرات