به گزارش ایسنا، دیوان کیفری بینالمللی هفته گذشته با انتشار بیانیهای اعلام کرد این دادگاه حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی و «یوآو گالانت» وزیر جنگ برکنار شده این رژیم را به دلیل ارتکاب جنایات جنگی در غزه صادر کرده است.
رسانه خبری «اماسانبیسی» با اشاره به واکنش مقامات آمریکایی به این حکم گزارش داد: «مقامات آمریکایی سال گذشته از صدور حکمی علیه ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه استقبال میکردند اما امسال با صدور حکم دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو و بازداشت او، واکنش متفاوتی را از خود نشان دادند.»
این رسانه آمریکایی در ادامه تاکید کرد: لازم به یادآوری است که «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا و «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه این کشور چه واکنشی به حکم علیه پوتین نشان دادند. آنها در سال ۲۰۲۳ از اتهامات علیه پوتین برای جنگ در اوکراین استقبال کردند و میبینید که بحث تزویر و فساد هم در اینجا ۲ حزبی است. برای مثال، «لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه از ایالت کارولینای جنوبی ماه مارس گذشته حکم علیه پوتین را «گامی بزرگ و در جهت درست» خواند اما هفته گذشته حکم دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو را «با انگیزه سیاسی» خواند و این دیوان را یک «سازمان سرکش» توصیف کرد. او همچنین تهدید کرد که تحریمهایی را علیه متحدان ایالات متحده که حکم قانونی دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو و گالانت را اجرا کنند، اعمال خواهد کرد.
«اماسانبیسی» مسئله تزویر و ریاکاری را با پست «تام کاتن» سناتور جمهوریخواه و متحد «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا در شبکه اجتماعی ایکس مرتبط دانست.
او با انتشار پستی در این شبکه اجتماعی علاوه بر تهدید به اقدام نظامی علیه دیوان کیفری بینالمللی، ادعا کرد: «کریم خان، دادستان کل در این پرونده یک متعصب دیوانه است و دیوان کیفری بینالمللی یک دادگاه پوشالی و غیرقانونی است.»
این رسانه آمریکایی در این گزارش تاکید کرد: «بله، به این فکر کنید که یک سناتور برجسته جمهوریخواه و متحد ترامپ، دادگاه کیفری بینالمللی را به اقدام نظامی تهدید میکند تا از جنایتکاران جنگی مورد حمایت آمریکا دفاع کند!»
در بیانیه دیوان لاهه آمده است: «دادگاه کیفری بینالمللی به دلایل قانعکنندهای دست یافته که نشان میدهند نتانیاهو متولد ۲۱ اکتبر ۱۹۴۹ و گالانت متولد ۸ نوامبر ۱۹۵۸ مسئول جنایاتی هستند که بهطور مشترک مرتکب شدهاند. از جمله این جنایات میتوان به استفاده از قحطی بهعنوان یک روش جنگی، جنایات علیه بشریت، قتل، آزار و اذیت و اقدامات غیرانسانی اشاره کرد.»
این حکم به این معناست که ۱۲۴ کشور عضو دیوان کیفری بینالمللی موظف هستند در صورت ورود نتانیاهو و گالانت به این کشورها، آنها را بازداشت کنند.
«اماسانبیسی» با اشاره به جایگاه «جو بایدن» و عدم تحقق وعدههایش درخصوص خاتمه جنگ غزه گزارش داد: «در سال ۲۰۲۰، بایدن برای بازگرداندن جایگاه آمریکا در جهان و احترام به هنجارهای بینالمللی کارزار انتخاباتی برگزار کرد و دولت او وعده داد که از حقوق بشر دفاع کند. اقدامات هفته اخیر او به تنهایی یک علامت تعجب را بر عدم موفقیت او در این خصوص قرار داده است. همچنین این مسئله ریاکاری آمریکا و نفوذ ضعیف این کشور را در جهان برملا میسازد و به زودی بایدن کلیدهای کاخ سفید را به ترامپ خواهد داد؛ رئیسجمهور منتخبی که گفته است میخواهد به جنگ اسرائیل و غزه پایان دهد اما هیچ وعدهای در مورد حقوق بشر یا هنجارهای بینالمللی نمیدهد و تهدید آتش و خشم بیشتر را به همراه دارد.»
انتهای پیام
نظرات