به گزارش ایسنا، رویکردی که در زمان کنونی قاهره برای رسیدن به توافق آتش بس در نوار غزه به دنبال اجرای آن است، شامل تشکیل کمیتهای از میانجیها و ناظران منطقهای است که مأموریت آنها نظارت بر اجرای هرگونه تفاهمهایی است که طی مرحله انتقالی که احتمالا ۶۰ روز است درباره آن توافق صورت میگیرد.
این رویکرد شامل نقش گسترده رژیم صهیونیستی در نظارت و کنترل در داخل گذرگاه مرزی رفح با مصر از طریق دوربینهای مداربسته در تمام مراحل در ازای ورود مقادیر زیادی از کمکها به نوار غزه است.
روزنامه العربی الجدید گزارش داد طی مذاکراتی که اخیرا بین قاهره و تلآویو درباره اقدامات امنیتی در نوار مرزی بین نوار غزه و سینا برگزار شد، اختلافات مصر و رژیم صهیونیستی واضح بود.
طبق اطلاعات به دست آمده نهاد نظامی مصر با اقدامات یک جانبه رژیم صهیونیستی در محور صلاحالدین (فیلادلفیا) از جمله نصب ابزارهای نظارتی و دوربینهایی که دامنه فعالیت آن فراتر از منطقه مرزی تا مسافتهای زیادی در داخل سینا گسترش مییابد، مخالفت کرد. این مسئلهای است که هیئت امنیتی مصری اخیرا آن را به مسئولان اسرائیلی منتقل کردند و خواهان حل کردن این اختلافات قبل از صحبت درباره اقدامات دائمی برای هرگونه توافق ویژهای درباره پایان جنگ در نوار غزه شدند.
ارتش رژیم صهیونیستی ایجاد برجهای مراقبتی در ارتفاعات زیاد در گذرگاه محور صلاحالدین و نصب دوربینها و تجهیزات تکنولوژی پیشرفته برای نظارت کامل بر این منطقه را آغاز کرده است.
پیش از این منابع مصری به العربی الجدید گفتند که جنبش حماس در پی تحرکات مصر و دیگر طرفهای منطقهای انعطاف زیادی نشان داده و به عدم کنترل یا حضور مسلحانه در اطراف گذرگاه رفح یا تأثیر بر روند فعالیت در آن طی دوره انتقالی پیشنهاد شده در رویکرد جدید مصر که بین ۴۵ تا ۶۰ روز است متعهد شد.
این پیشنهاد شامل مرحله انتقالی است که طی آن حماس لیست تعداد اسرای زنده را ارائه میکند و به دنبال آن نیز تبادل جزئی اسرا و ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه تا حد ۲۵۰ کامیون در روز از طریق گذرگاه رفح شروع میشود و بر اساس رویکرد مطرح شده، از سوی مسئولان محلی از غزه در تشکیلات خودگردان فلسطین با نظارت تلآویو و حمایت مصر اداره خواهد شد.
بر اساس گزارش منابع، تماسهای بین مسئولان مصری و رهبری جنبش حماس در طول هفته گذشته برقرار شد و این جنبش آمادگی خود را برای ارائه تسهیلات و انعطاف نشان دادن برای ورود کمکها و کاهش وخامت وضعیت انسانی در نوار غزه از طریق تعهد به دور شدن کامل از این گذرگاه طی دوره انتقالی اعلام کرد.
بعد از دوره انتقالی مذاکرات فشردهای برای رسیدن به توافق کامل جهت توقف جنگ و عقب نشینی رژیم صهیونیستی از نوار غزه بر اساس مراحل زمانی برگزار خواهد شد.
العربی الجدید گزارش داد حماس درباره شرط عقب نشینی کامل رژیم صهیونیستی طی دوره انتقالی چه از محور صلاحالدین و چه از نوار غزه نرمش نشان داده است.
طی روزهای گذشته هیئتهایی از جنبش فتح، حماس و جهاد اسلامی فلسطین وارد قاهره شدهاند تا با مسئولان مصری برای حل اختلافات درباره کمیته اداره نوار غزه دیدار و گفتوگو کنند.
منطقه شامل تحرکات دیپلماتیک فشردهای برای توافق آتش بس در نوار غزه و تلاش طرفهای مختلف برای ایجاد یک ساختار مورد قبول از سوی تمام طرفهای ذیربط است.
بر اساس گزارش العربی الجدید این ساختار بر اساس نسخه برداری از تجربه اخیر در لبنان است. یعنی یک دوره زمانی برای آتش بس موقت مشخص شده و طی آن مذاکرات درباره مسائل موجود از جمله پرونده تبادل اسرا و مرحله بعد از جنگ تکمیل میشود.
انتهای پیام
نظرات