عباس نجاری در گفتوگو با ایسنا، گفت: در مورد اول، لاشه و بقایای یک رأس قوچ، یک رأس کَل، یک رأس بز و یک رأس میش از منزل شکارچی غیرمجاز کشف و در مورد دوم دو رأس کل و دو رأس بز کشف شد.
وی به سیستم پایش هوشمند منطقه حفاظت شده لشگردر اشاره و اظهار کرد: این پروژه از سال گذشته آغاز و فاز اول آن خرداد ماه امسال به بهره برداری رسید که منطقه را به سه دکل مجهز به دوربین هوشمند پیشرفته ۲۴ ساعته با دید ۳۶۰ درجه ای در ارتفاعات منطقه مجهز کرد.
وی با بیان اینکه فاز دوم پروژه نیز که شامل نصب سه دستگاه دوربین هوشمند پیشرفته خواهد بود، به زودی به بهرهبرداری میرسد، افزود: تصاویر دوربین ها در اتاق مانیتورینگ پاسگاه محیط بانی، مرکز مانیتورینگ اداره حفاظت محیط زیست شهرستان و اداره کل حفاظت محیط زیست استان رصد میشود.
نجاری همچنین به تجهیز محیط بانان منطقه به دوربینهای دید در شب، دوربینهای حرارتی و یقه ای اشاره و تصریح کرد: این تجهیزات رصد شکارچیان غیرمجاز را آسان و منطقه حفاظت شده لشگر در را برای آنان ناامن کرده است.
وی مستندسازی وقایع برای ارجاع به مقام قضایی را یکی دیگر از مزایای سیستم پایش هوشمند منطقه دانست و گفت: با این حال و با وجود هشدارها و توصیهها، طی دو هفته گذشته دو مورد تخلف در منطقه حفاظت شده لشگردر رخ داد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملایر ادامه داد: یک مورد توسط یکی از اهالی روستاهای حاشیه منطقه اتفاق افتاد و شکارچی غیر مجاز توسط دوربینهای هوشمند شناسایی و حکم تفتیش منزل وی پس از ارائه مستندات به مقام قضائی، صادر شد.
وی به دو گونه گوسفند وحشی و پازن در منطقه اشاره و مطرح کرد: گوسفند وحشی شامل قوچ (جنس نر) و میش(جنس ماده) و گونه پازن است شامل کَل (جنس نر) و قوچ وحشی (جنس ماده) است.
نجاری از کشف گوشت شکار، جمجمه شکار و اجزا حیوان و یک قبضه سلاح غیرمجاز در منزل شکارچی غیرمجاز خبر داد و تصریح کرد: این شکارچی یک راس قوچ، یک راس کَل، یک راس بز و یک راس میش که دوتای آنها ماده و دو راس نر بودند، شکار کرده بود.
وی با بیان اینکه جزای نقدی این متخلف بیش از یک میلیارد تومان به غیر از مجازات کیفری است، افزود: با توجه به افزایش مبالغ جرایم شکار و صید، شکار غیرمجاز علاوه بر آسیبهای بسیاری که به حیات وحش و محیط زیست وارد می کند، از نظر مالی هم جریمه سنگینی برای شکارچی غیر مجاز خواهد داشت.
نجاری همچنین از ورود پنج شکارچی غیرمجاز به منطقه حفاظت شده لشگردر خبر داد و گفت: پس از مشاهده این شکارچیان توسط سیستم پایش هوشمند که حوالی غروب وارد منطقه شده و شروع به شکار دو راس کَل و دو راس بز کرده بودند، محیط بانان در گلوگاهها مستقر شده و با کمک دوربینهای دید در شب آنان را رصد کردند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملایر به درگیری بین محیط بانان و شکارچیان اشاره و مطرح کرد: پس از درگیری حدودا دو ساعته، شکارچیان که ابتدا یکی از آن ها دستگیر و خلع سلاح شده بود، فرار کردند.
نجاری با بیان اینکه کشف تخلف بدون مصدومیت برای محیط بانان یا شکارچیان انجام شد، خاطرنشان کرد: شکارچیان طی درگیری با محیط بانان، خیلی خشن برخورد کرده و بی محابا شروع به تیراندازی بی هدف کرده و در نهایت فرار کردند.
وی با تاکید بر اینکه هر پنج شکارچی شناسایی شدند، افزود: با توجه به اینکه شکارچیان ساکن یکی از استان های هم جوار بوده و اهل اینجا نیستند، در حال پیگیری برای اخذ نیابت قضایی و دستگیری آنان هستیم.
نجاری به صعب العبور بودن برخی از قسمت های منطقه و احتمال سقوط و آسیب برای این شکارچیان غیر مجاز اشاره و بیان کرد: عبور از این مناطق ریسک بالایی دارد و ما علاوه بر مسائل زیست محیطی و حفظ حیات وحش، دوست نداریم برای شکارچیان غیرمجاز اتفاق ناگواری بیفتد که جانشان را از دست بدهند.
وی با تاکید بر اینکه شکارغیرمجاز از نظر شرعی و قانونی ممنوع است و جرم تلقی می شود، افزود: حفاظت از محیط زیست یک وظیفه عمومی است و در راستای شعار ۲۰ میلیون محیط بان، همه افراد جامعه باید در حفظ حیات وحش و محیط زیست مشارکت کنند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملایر از شهروندان خواست در صورت اطلاع از تخلفات شکار و صید، این موارد را به سامانه ۲۴ ساعته ۱۵۴۰ اطلاع دهند و افزود: ما به اندازه ای که بتوانیم تمام زیستگاه ها را پوشش دهیم، محیط بان نداریم و از مردم میخواهیم در قالب همیاران محیط زیست و در هر لباسی، چشم و گوش ما باشند.
انتهای پیام
نظرات