«تقی جباریفر» در این خصوص گفت: هر ساله بیش از ۲۱ هزار نفر از هموطنان عزیزمان در حوادث جادهای جان خود را از دست میدهند و بیش از ۳۵۰ هزار نفر نیز دچار آسیبهای جدی میشوند که این مسئله نه تنها خسارات جبرانناپذیری به خانوادهها وارد میکند بلکه هزینههای سنگینی را نیز بر دوش نظام سلامت و اقتصاد کشور میگذارد.
وی افزود: کشور سوئد طرح چشم انداز صفر را در سال ۱۹۹۷ مطرح کرد و آن را به عنوان قانون جاده بدون مرگ و سالم به تصویب رساند.
به گفتهی این عضو هیات علمی دانشگاه، این قانون یک استراتژی جامع برای کاهش حوادث و تلفات جادهای است و با هدف رسیدن به صفر حادثه، صفر تلفات و صفر جراحات، در بسیاری از کشورهای اروپایی و ایالات متحده، نتایج چشمگیری به همراه داشتهاست.
وی ادامه داد: سوئد به تنهایی توانسته با اجرای این قانون، حدود ۶۵ درصد از تلفات و حوادث جادهای را کاهش دهد.
جباریفر با اعلام اینکه در چندروز آینده با حمایت دانشگاه ادیان به عنوان یکی از شرکتکنندگان در دوره آموزشی این طرح که در کشور سوئد برگزار میشود، حضور خواهد یافت، گفت: اجرای این طرح در ایران میتواند با بهرهگیری از تجربیات موفق سایر کشورها و با توجه به شرایط خاص کشورمان، به بهبود ایمنی جادهها و کاهش تصافات و تلفات جادهای و فرهنگ سازی رانندگان منجر شود.
وی گفت: برخی از اقدامات کلیدی در این طرح شامل بهبود زیرساختهای جادهای، آموزش و فرهنگسازی، تولید اتومبیلهای باکیفیت با مسئولیت تولیدکننده و با مشارکت و همکاری آموزش و پرورش، وزارت کشور، حوزه نیروهای انتظامی کشور، وزرات راه، وزارت صمت و شهرداریها، استانداری ها و خانوادههاست.
این عضو هیات علمی دانشگاه در پایان بر ایجاد هماهنگی و همکاری بین نهادهای مختلف دولتی و خصوصی برای اجرای مؤثر این قانون تاکید کرد و گفت: با اجرای طرح «VISION ZERO»، میتوانیم گامهای مؤثری در جهت کاهش حوادث جادهای و نجات جان هموطنان عزیزمان برداریم، لذا امیدوارم مسئولین کشور، قانون گذاران و مقام ریاستجمهوری با حمایت و پیگیری جدی خود از این قانون برای بهبود کیفت زندگی مردم حمایت کرده و توجه ویژهای به این مهم داشتهباشند.
انتهای پیام
نظرات