حامد نظری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: کشور ایران در بخشهای مختلف شامل برق،گاز و آب با ناترازی انرژی روبهرو است به همین دلیل مدیران بخشهای مختلف سعی دارند که مردم را با برگزاری همایش، سمینارها و مصاحبههای مختلف در مورد موضوع آگاه کنند.
او در مورد نقش سازمان نظام مهندسی در امر مصرف انرژی، بیان کرد: در بخش خانگی برابر بخش صنعتی مصرف گاز و برق وجود دارد. همینطور در بخش آب نیز مصرف بخش خانگی برابر بخش کشاورزی است.
نظری در ادامه با اشاره به اینکه تعداد مشترکان بخش کشاورزی و صنعتی بسیار کمتر از بخش خانگی است، عنوان کرد: با اینکه مصرف بالای بخش خانگی به دلیل تعداد مشترکان بیشتر در این بخش است اما وقتی تعداد نفرات و حوزه شمول بیشتر میشود بحث فرهنگسازی به میان میآید.
وی افزود: هنگامی که فرزندانمان در مصارف خانگی با امر صرفهجویی آشنا شوند و اهمیت انرژی را درک کنند و زمانی که وارد فضای کسب و کار تجاری، صنعتی، کشاورزی و ... شوند، این فرهنگ را با خود به آنجا میبرند.
رئیس سازمان نظاممهندسی ساختمان زنجان در مورد مصارف بالای بخش خانگی در بخش برق، گفت: حدود ۵۰ درصد مصرف برق در بخش خانگی مربوط به کولرها میشود. در شهر زنجان با توجه به شرایط آبوهوایی استفاده از کولر آبی بهتر از کولر گازی است و از لحاظ اقلیمی بهصرفهتر است و آسایش محیطی بیشتری را برای ما محیا میکند.
او ادامه داد: به دلیل رواج فرهنگ نادرست استفاده از کولرهای گازی بیشتر شده است و باعث ناترازی مصرف برق شده است.
وی افزود: به همین خاطر سازمان نظام مهندسی در نقشههایی که به عنوان نقشههای فنی به کارفرمایان ارائه میدهد برای سرمایش منازل استفاده از کولرهای آبی را پیشنهاد میدهد.
نظری در مورد بحث کنترل مصرف آب در مصارف خانگی، بیان کرد: نکتهای که سازمان نظام مهندسی به سمت آن رفته استفاده از آبهای خاکستری است. یعنی اینکه ما بتوانیم از بخشی از آبهای هدررفته قسمتهای شستوشو منازل را استفاده کنیم.
او با اشاره به اینکه بحث گاز مهمترین بخشی است که در سازمان نظام مهندسی میتواند در آن تاثیرگذار باشد، اظهار کرد: در مدیریت مصرف گاز چندین روش وجود دارد که در بخش معماری شامل استفاده از مصالح مناسب برای استانداردسازی دیوارهای پیرامونی.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان زنجان با تاکید به اینکه مصارف خانگی تاثیر زیادی در بحث کنترل مصرف انرژی دارند، گفت: هدف از برگزاری سمینارهای مرتبط ایجاد دغدغهمندی است و اینکه مردم بدانند در کشوری زندگی میکنیم که ناترازی انرژی گریبانگیر همه مردم خواهد شد.
وی فرهنگسازی را مهمترین عامل در کنترل مصرف انرژی دانست، گفت: وقتی اقشار مختلف جامعه را درگیر این موضوع بکنیم در اثربخشی آن تاثیرگزار خواهد بود.
نظری در مورد تاسیس سازمان نظام مهندسی، بیان کرد: براساس اتفاقات و بلایای طبیعی که در کشور وجود داشت و زلزلههای که اتفاق افتاده بود و کشتهها و تخریبهایی که وحود داشته کشور به این نتیجه رسیده است که نیاز به سازمان نظام مهندسی بود.
او ادامه داد: نتیجه تاسیس سازمان نظام مهندسی این بوده است که پس از گذشت ۳۰ سال امروزه نگرانی از بابت زلزله و خرابی وجود ندارد و اگر زلزله هم اتفاق بیافتد ساختمان سرپا میماند و خسارت جانی و مالی به طرز قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: امروزه وظیفه دیگری برای سازمان متصور است. عمر ساختمانهای ما با عمر ساختمانهای استاندارد جهان فاصله زیادی دارد و از سازمان نظام مهندسی انتظار میرود این فاصله را کاهش بدهد.
انتهای پیام
نظرات