عباسعلی زمانی امروز (پنجشنبه ۲۲ آذر ماه) در حاشیه بازدید از ششمین رویداد ملی تولید محتوای دیجیتال بسیج استان زنجان، اظهار کرد: استان زنجان از لحاظ کشوری در خصوص شرکتهای دانشبنیان رتبه ۱۵ را در بین ۳۲ استان دارد که جایگاه خوبی است.
وی با بیان اینکه ۱۱۹ شرکت دانشبنیان در استان زنجان و در کشور ۱۰ هزار و ۴۰ شرکت ثبت شده است، افزود: این شرکتها توسط معاونت امور فنآوری داوری و ثبت شدهاند.
رئیس پارک علم و فناوری است زنجان با اشاره به اینکه ۷۷ مورد از این شرکتها در اکوسیستم علم و فنآوری استان، در پارک دانشگاه علوم پایه، مرکز رشد دانشگاه زنجان، پارک سلامت و تعداد کمی در مراکز نوآوری واقع هستند، تصریح کرد: این موضوع نشاندهنده این است که پارکها و مراکز نوآوری نیاز به توجه بیشتری دارد.
وی با بیان اینکه استانهای تهران، اصفهان، خراسان رضوی و البرز رتبههای بالاتری دارند، عنوان کرد: استان زنجان با استانهای سمنان، کرمان و مازندران تقریباً در یک رده است و چند شرکت با هم فاصله دارد.
زمانی اظهار کرد: استانهایی که در ردههای بالاتری هستند پارکهای علم و فنآوری را در سال ۷۸ تأسیس کردند، درحالیکه پارک علم و فنآوری استان زنجان در سال ۹۶ شکل گرفته است و تقریباً ۲۰ سال ما از این استانها عقب هستیم.
او اضافه کرد: در خصوص شرکتهای دانشبنیان سه نوع شرکت نوپا، نوآور و فنآور وجود دارد. شرکتهای نوپا که تازه شکل گرفتند و ۷۶ درصد از شرکتهای استان نوپا هستند و آمار کشوری نیز ۶۷ درصد است. ۱۷ درصد شرکتهای استان نوآور، کشوری ۲۴ درصد و شرکتهای فنآور استانی ۸ درصد و کشوری ۹ درصد است، شرکتهایی که در پارکها مستقر میشود فنآور نامیده میشوند.
رئیس پارک علم و فناوری است زنجان با توضیح اینکه شرکتهای دانشبنیان استان زنجان در حوزههای مختلفی ثبت میشوند، متذکر شد: در استان زنجان، ۲۴ درصد شرکتهای دانشبنیان را حوزه ماشینآلات و تجهیزات پیشرفته را تشکیل میدهند که در سطح کشور این میزان ۲۱ درصد است و استان زنجان در این حوزه جلو است.
وی ادامه داد: در حوزه فنآوری، اطلاعات و ارتباطات در استان ۱۴ درصد و در کشور ۲۱ درصد، در حوزه مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فنآوری شیمیایی ۲۴ درصد، کشوری ۱۵ درصد است که در این حوزه نیز استان زنجان پیشرو بوده است، در برق و الکترونیک ۲۹ درصد و کشور ۲۲ درصد، در فنآوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی در زنجان ۶ درصد و در کشور ۵ درصد شرکتهای دانشبنیان را تشکیل میدهد.
او با اشاره به اینکه استان زنجان در حوزه تشکیل شرکتهای دانشبنیان دارو، عقب است، تأکید کرد: زمانیکه پارک سلامت شکل بگیرد پیشرفت خواهیم کرد و در حوزه شرکتهای دانشبنیان در حوزه علوم انسانی نیز نیاز به توجه بیشتری دارد و ۱۰ شرکت فنآور در حوزه رسانه، محتواسازی فعالیت دارند.
زمانی عنوان کرد: در حوزه شرکتهای دانشبنیان باید پیچیدگیهای علمی وجود داشته باشد و در سطح کشور امکان کپی وجود نداشته باشد و به غیر از پارکهای علم و فنآوری، کارخانجات و مراکز رشد و فنآوری نیز وجود دارند که میتوانند خصوصی و یا دولتی باشند و در این زمینه فعالیت دارند.
رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان عنوان کرد: ما سعی میکنیم با فضاهایی که جوانان میتوانند در آنها کسب و کار ایجاد کنند تعامل داشته باشیم.
زمانی بیان کرد: گردش مالی شرکتهای دانشبنیان استان زنجان در سال گذشته ۱۱۲۹ میلیارد تومان بوده و تعداد نیروی انسانی شاغل در این شرکتها ۱۱۱۹ نفر است.
وی خاطرنشان کرد: در ابهر، خرمدره، قیدار، طارم شرکتهای دانشبنیان وجود دارد و همه سعی ما در این است که برای همه درخواستکنندگان شرایط لازم را فراهم کنیم، ۱۸ مرکز نوآوری و رشد که در زمینههایی مختلف وارد شدهاند در این زمینه در حال فعالیت است و در مرکز نوجوان، دانشآموزان از همان زمان که وارد میشوند محصول تولید میکنند. قصد داریم که به این محصولات ارزشافزوده نیز اضافه کنیم و همچنین تلاش داریم کارخانه کبریت استان زنجان را به کارخانه نوآوری مدیریت شهری تبدیل کنیم.
انتهای پیام
نظرات