حجت الاسلام وحید احمدی، امروز(۲۲ آذر) در نشست شورای اداری استان که با حضور رئیس قوه قضاییه برگزار شد، با اشاره به مشکلات این استان در قبل و بعد از انقلاب، اظهار کرد: وضعیت این استان طی دهههای گذشته بگونهای رقم خورده که علیرغم اینکه کارهایی صورت گرفته، اما آنگونه که شایسته و بایسته است به مردم آن خدمات رسانی نشده است.
وی افزود: سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی به کرمانشاه در سال ۹۰ نقطه عطفی برای استان بود، چراکه این سفر مصوبات بسیار خوبی را بدنبال داشت، اما متاسفانه به دلایلی هنوز بسیاری از این مصوبات عملیاتی نشده است.
نماینده مردم صحنه، هرسین و کنگاور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروز هم شرایط کشور بگونهای است که دولت از نظر اقتصادی توان انجام اقدامات بزرگ را در استان ندارد، لذا ضرورت دارد با کمک گرفتن از بخش خصوصی، مولفههای توسعه استان را بهبود ببخشیم.
احمدی با بیان اینکه کمک گرفتن از بخش خصوصی به تشویق و حمایت نیاز دارد، عنوان کرد: دستگاه قضایی در این زمینه میتواند بسیار کمک کننده باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر ۷۰ درصد از شهرکهای صنعتی کرمانشاه تعطیل هستند، گفت: علت تعطیلی واحدهای تولیدی این است که ورشکسته دست بانکها هستند که نتیجه این اتفاق، بالا رفتن آمار بیکاری است.
رییس مجمع نمایندگان استان یادآور شد: توقع میرود که بخش قضایی در کنار ما و بخش اقتصادی قرار گیرد تا فعالین این بخش برای تولید و اشتغال ترغیب شوند.
محسن دارابی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه نیز خواستار در نظر گرفته شدن مشوقهای معنادار برای کرمانشاه و استانهای محروم منطقه زاگرس شد و گفت: متاسفانه پیچیدن یک نسخه واحد در سطح کلان برای همه استانها توسط سیاستگذاران باعث شده تا مشکلات مناطق مختلف دیده نشود، لذا بنظر میرسد که باید برای هر استان براساس اقتضائات آن یک سیاستگذاری صورت گیرد.
وی در ادامه خواستار حل مشکل ناترازی انرژی به عنوان یکی از مهمترین مشکلات واحدهای تولیدی در کرمانشاه شد.
رامین الماسی مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه نیز در این نشست به وجود ۲۱۰۰ هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد در سطح استان اشاره کرد و گفت: از این میزان حدود ۱۲۰۰ هکتار آن در سطح شهر کرمانشاه است که منجر به شکل گیری ۳۵ محله حاشیه نشین شده که تلاش کردیم با اجرای طرحهای نهضت ملی مسکن در این مناطق، زمینهای برای آبادسازی و ایجاد فضاهای عمومی در آنها فراهم شود.
وی افزود: یکی از مشکلات موجود پیش روی احیاء این بافتها، قولنامهای بودن حدود ۶۵۰ هکتار از این اراضی است که شهرداری نمیتواند برای اینگونه اراضی صدور پروانه داشته باشد، لذا این مشکل با کمک مسئولین قضایی قابل حل شدن است.
نادر نوروزی شهردار کرمانشاه نیز با بیان اینکه کرمانشاه نهمین کلانشهر ایران است، گفت: متاسفانه این شهر با جمعیت بیش از یک میلیون نفری، گردش مالی بسیار پایینی دارد و درآمد شهرداری هم بسیار پایین است.
وی افزود: هرچند که شهرداری وظایف بسیار متنوعی دارد، اما میزان اختیارات آن با وظایفش همخوانی ندارد، چراکه قانونی که در خصوص شهرداریها نوشته شده مربوط به ۷۰ سال قبل است و اکنون این قانون خلاءهای زیادی دارد که باعث شده شهرداری در انجام وظایف خود با مشکل مواجه شود. مانند بحث رفع سد معبر که ما ضمانت قانونی برای اجرای این وظیفه را نداریم، به همین منظور به پشتیبانی دستگاه قضایی نیاز است.
انتهای پیام
نظرات