نوید رضا فرهانی امروز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: ۱۵۸ واحد پرورش قارچ خوراکی در استان که بیشتر به صورت کوچک و خانگی هستند با سطحی حدود ۸۸ هزار مترمربع فعالیت میکنند و در یک سال گذشته ۱۷۰۰ تن قارچ خوراکی دکمهای و صدفی تولید و روانه بازار کردند.
وی افزود: دوره پرورش قارچ حدود دو تا سه ماه است و هر کارگاه میتواند سالی چهار تا پنج دوره تولید داشته باشد.
فرهانی با بیان اینکه هر متر مربع حدود یک میلیون تومان درآمد دارد، گفت: بیشتر کارگاههای پرورش قارچ خانگی در گرگان، آق قلا و گنبدکاووس قرار دارند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: این کارگاهها با مجوز و ارایه تسهیلات بانکی در قالب مشاغل خانگی با کمک اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: اسپان و کمپوست مورد نیاز برای ایجاد بستر پرورش قارچ در گلستان از استانهای دیگر مانند البرز و تهران خریداری میشود و در اختیار تولیدکنندگان این ماده پروتئینی قرار میگیرد.
فرهانی افزود: دسترسی به بازار استانهای همجوار و حتی کشورهای آسیای میانه، ظرفیت منحصر به فردی برای سرمایهگذاری به شیوه صنعتی در حوزه پرورش قارچ خوراکی و ایجاد فرصت شغلی جدید در گلستان ایجاد میکند.
به گزارش ایسنا، قارچ سرشار از فیبرهای غذایی به نام کیتین و بتاگلوکان، پتاسیم و ترکیبات مختلف آنتیاکسیدانی است که هر دو پایین آورنده کلسترول بوده و به حفظ سلامت قلب و کنترل فشار خون کمک میکنند و در پیشگیری از بروز بیماریهای سرطانی و بیماریهای قلبی و عروقی موثر هستند.
همچنین قارچها به سبب تابش اشعه فرابنفش، منبع طبیعی و غیرحیوانی ویتامین D۲ هستند که در افزایش غلظت سرمی ویتامین دی موثر است.
انتهای پیام
نظرات