• چهارشنبه / ۵ دی ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1403100503604
  • خبرنگار : 71983

عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق:

ثبات به‌ بازار ارز برمی‌گردد

ثبات به‌ بازار ارز برمی‌گردد

عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق ضمن اشاره به اهمیت تک‌نرخی شدن ارز و نقش موثر آن در مدیریت بازار و فراهم شدن زیرساخت‌های راه‌اندازی یک بازار ارز رسمی گفت: افزایش ۲۵ درصدی نرخ دلار بازار غیررسمی علی‌رغم اتفاقات خاص منطقه و آغاز سال میلادی و نرخ تورم ۳۷ درصدی عجیب نیست و با کاهش ریسک‌های سیاسی ثبات در بازار برقرار خواهد شد.

شعبان فروتن - عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق - در گفت وگو با ایسنا، گفت: اکنون که زیرساخت‌های لازم ایجاد شده و ثبات نسبی بر بازارهای مالی حاکم است، شرایط برای حرکت به سمت تک‌نرخی کردن ارز و کاهش نقش بازار غیررسمی ارز به‌عنوان یکی از عوامل موثر بر تورم، فراهم شده است.

وی تاکید کرد: بازار ارز توافقی تصمیم بسیار مثبت و موثری است، مشروط بر اینکه توسط واردکنندگان، صادرکنندگان و فعالان اقتصادی نرخ‌گذاری شود. البته معاملات باید در مراکزی مانند مرکز مبادله ایران به‌طور رسمی انجام شود و رسمیت داشته باشد. بی تردید این بازار می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی در مدیریت نرخ ارز و کاهش نوسانات ارزی داشته باشد.

این عضو اتاق بازرگانی با بیان اینکه تک‌نرخی شدن ارز باید زودتر اجرایی می‌شد، افزود: اگر دولت و بانک مرکزی سیاست‌های مؤثری در این زمینه اتخاذ می‌کردند، تاکنون به این هدف دست یافته بودیم. تک‌نرخی شدن ارز علاوه بر کاهش رانت و فساد، می‌تواند نقش بازار غیررسمی ارز را در نوسانات ارزی به حداقل برساند.

فروتن تصریح کرد: وجود چند نرخ ارز در یک بازار به‌طور حتم مشکلات متعددی ایجاد می‌کند. اما با تک‌نرخی شدن، بسیاری از این مشکلات برطرف شده و مدیریت مؤثرتری در بازار اعمال خواهد شد.

وی با اشاره به نقش تک‌نرخی شدن ارز در شفافیت و پیش‌بینی‌پذیری بازار خاطرنشان کرد: انتقال معاملات نیما به بازار توافقی، به‌ویژه در آستانه سال میلادی که تقاضای ارز افزایش می‌یابد، می‌تواند عرضه ارز را بیشتر کرده و به مدیریت بازار کمک کند. همچنین، استفاده از بازار ارز توافقی نرخ ارز را پیش‌بینی‌پذیر می‌کند و از جهش‌های ناگهانی و نابسامانی در بازار ارز و طلا جلوگیری خواهد کرد.

فروتن اظهار کرد: اگر روند بازار به دست فعالان اقتصادی، صادرکنندگان و واردکنندگان سپرده شود و معاملات در محل‌هایی مانند مرکز مبادله صورت گیرد از مشکلات احتمالی در معاملات جلوگیری خواهد شد. بانک مرکزی نیز می‌تواند نقش فرماندهی و نظارتی بر این روند داشته باشد تا در صورت بروز مشکلات، آن‌ها را رفع کند.

وی در ادامه با تأکید بر مزایای تک‌نرخی شدن ارز گفت: این سیاست علاوه بر کمک به رونق صادرات و تولید، می‌تواند بازار سرمایه را نیز تقویت کرده و در نهایت به مدیریت منابع ارزی و ثبات بازارهای مالی منجر شود. فعالان اقتصادی با پیش‌بینی‌پذیری نرخ ارز قادر خواهند بود تصمیمات بهتری برای آینده خود اتخاذ کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha