جواد جعفری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه ۳ میلیون و ۴۷۰ هزار تن ترانزیت کالا در خراسان رضوی صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۴۵ درصدی داشته است.
وی در رابطه با عملکرد ۹ ماهه تجارت خارجی گمرکات استان افزود: در این مدت در زمینه صادرات کالا از ۵ گمرک استان با یک میلیارد و ۵۶۷ میلیون دلار شاهد رشد ۳۱ درصدی صادرات به لحاظ ارزی بودیم؛ همچنین از ابتدای سال جاری تاکنون به لحاظ وزنی نیز با صادرات ۲۵۳۰ تن کالا، رشد ۲۱ درصدی صادرات استان رقم خورده است.
رشد وزنی ۱۶ درصدی واردات در خراسان رضوی
ناظر گمرکات خراسان رضوی تصریح کرد: طی ۹ ماهه سال جاری ۵۰۲ میلیون دلار واردات در استان داشتهایم که نسبت به سال گذشته ۴ درصد کاهش داشته و از نظر وزنی با ۲۱۲ هزار تن واردات شاهد رشد ۱۶ درصدی بودهایم.
جعفری ادامه داد: مهمترین اقلام وارداتی در گمرک خراسان رضوی پنبه حلاجینشده، نخ پنبه، طلا به شکل خام (شمش)، برنج و تلفن همراه بوده که از کشورهای امارات، چین، ازبکستان، تاجیکستان و ترکیه وارد شده است. مهمترین اقلام صادراتی استان نیز شامل کامپاند پلیاتیلن، پسته، محصولات فلزی، کفپوشهای غیر مخملی و زعفران است که بیشترین میزان صادرات از استان به کشورهای افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان و هنگ گنگ صورت میگیرد.
مسائل بانکی و ثبت سفارش؛ مهمترین چالشهای گمرکی استان
وی یادآور شد: در بحث تشریفات گمرکی با توجه به اینکه واردات گمرک استان اغلب شامل مواد اولیه، ماشینآلات و کالاهای اساسی است یکی از مشکلات ایستایی کالا و عدم ترخیص آن از گمرک، مسائل بانکی و ثبت سفارش است که بحث ارزی مربوط به بانک مرکزی بوده و موضوع ثبت سفارش در حیطه وظایف اداره صمت است اما چون کالا در گمرک دپو میشود، گلایهها به سمت گمرک مطرح میشود.
ناظر گمرکات خراسان رضوی با بیان اینکه امکانات مناسبی در گمرکات مرکزی ایجاد شده و اصلاحاتی در گمرک دوغارون با افزایش ساعت کاری از ۷ صبح تا ۱۱ شب صورت گرفته و افزایش ساعت کاری در گمرک سرخس اتفاق افتاده است، گفت: در حوزه ریلی، ترانزیت به کشورهای آسیای میانه و بالعکس از شهریورماه در گمرگ انجام میشود و در گمرک لطفآباد نیز با توجه به افزایش سطح کاربری گمرک از ۱۸ هکتار به ۸۰ هکتار شاهد توفیقات خوبی بودهایم.
جعفری عنوان کرد: بیشترین مشکلات واحدهای تولیدکننده و واردکننده که در حوزه گمرک نمود دارد مربوط به وظایف سازمانهای دیگر است که منجر به افزایش زمان پاسخگویی به مراجعهکنندگان میشود وگرنه در حوزه گمرک مشکل خاصی از ناحیه ما وجود ندارد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر اگر فردی بهعنوان واردکننده یا صادرکننده به گمرک مراجعه کند در صورتی که تمام مجوزهای لازم در خصوص ثبت سفارش کالا و سایر مجوزهای سازمانهای دیگر از قبیل استاندارد و قرنطینه و بهداشت را داشته باشد در خصوص صادرات حداکثر ۲ تا ۳ ساعت زمان در گمرک لازم دارد اما اگر برای صادرات کالایی نیاز به اخذ مجوز از طریق سازمانهای دیگری باشد مسائل از حیطه گمرک خارج میشود.
ناظر گمرکات خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در حوزه واردات نیز در صورتی که تمام مجوزها دریافت شده باشد جهت انجام تشریفات گمرکی و دریافت حقوق ورودی و حقوحقوق دولت ۲۴ تا ۴۸ طول میکشد که قدری زمانبر است.
انتهای پیام
نظرات