• پنجشنبه / ۶ دی ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1403100604193
  • خبرنگار : 71402

چالش نظامی چین، محور مذاکره دیپلمات‌های توکیو و پکن

چالش نظامی چین، محور مذاکره دیپلمات‌های توکیو و پکن

در تازه‌ترین دور از گفت‌وگوها، وزیر امور خارجه ژاپن در دیدار با همتای خود در پکن، «نگرانی‌های جدی» در مورد افزایش تقویت نظامی چین را مطرح کرد.

به گزارش ایسنا، «تاکشی ایوایا» در اولین سفر خود به چین از زمان انتخاب شدن به عنوان دیپلمات ارشد ژاپن در اوایل سال جاری، به «وانگ یی» وزیر خارجه چین گفت که توکیو به دقت وضعیت تایوان و تحولات نظامی اخیر را زیر نظر دارد.

تاکشی ایوایا در ملاقات روز چهارشنبه با وانگ در پکن، همچنین نگرانی‌های جدی خود را در مورد وضعیت دریای چین شرقی، از جمله در اطراف جزایر سنکاکو و افزایش فعالیت نظامی چین ابراز کرد.

وزیر خارجه ژاپن همچنین خواستار «آزادی سریع» اتباع ژاپنی بازداشت‌شده توسط مقامات چینی شد. او هشدار داد: «شفاف بودن قوانین ضد جاسوسی باعث می‌شود ژاپنی‌ها در مورد بازدید از چین ۲ بار فکر کنند.»

اما این ۲ وزیر همچنین توافق کردند که برای سفر وانگ به ژاپن در اولین زمان ممکن در سال آینده کار کنند.

به گزارش خبرگزاری ژاپنی کیودو، ایوایا پیش از این با «لی چیانگ» نخست‌وزیر چین ملاقات کرد و موافقت کرد که برای یک رابطه «سازنده و پایدار» کار کند.

چین و ژاپن شرکای تجاری کلیدی هستند، اما افزایش اصطکاک بر سر مناطق مورد مناقشه و هزینه‌های نظامی، روابط را در سال‌های اخیر به هم ریخته است. در همین حال، حضور قاطعانه‌تر پکن در اطراف مناطق مورد مناقشه در منطقه، خشم توکیو را برانگیخته و باعث تقویت روابط امنیتی با متحد اصلی آمریکا و سایر کشورها شده است.

در ماه اوت، یک هواپیمای نظامی چینی اولین نفوذ تایید شده چین به حریم هوایی ژاپن را انجام داد و هفته‌ها بعد یک کشتی جنگی ژاپنی برای اولین بار از تنگه تایوان عبور کرد. پرتاب آزمایشی نادر یک موشک بالستیک قاره پیما توسط پکن به اقیانوس آرام در اواخر سپتامبر هم اعتراض شدید توکیو را برانگیخت و گفت از قبل به آن اطلاع داده نشده بود.

تنش‌ها بین ۲ طرف در سال گذشته هم به دلیل تصمیم ژاپن برای آغاز رهاسازی آب خنک‌کننده راکتور به اقیانوس آرام که پس از سونامی ۲۰۱۱ جمع‌آوری شده بود، شعله‌ور شد. چین این اقدام را «خودخواهانه» نامید و تمام واردات غذاهای دریایی ژاپن را ممنوع کرد، اما در ماه سپتامبر اعلام کرد تجارت را «به تدریج» از سر خواهد گرفت.

روز چهارشنبه، وزیران امور خارجه چین و ژاپن بر حمایت خود از این طرح تاکید کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha