• شنبه / ۸ دی ۱۴۰۳ / ۱۶:۲۰
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1403100805803
  • خبرنگار : 71381

اخبار سیاسی ۸دی؛ فرصت‌های کولبری و ته‌لنجی برای کشور/انصراف ایران از اکسپوی ژاپن

اخبار سیاسی ۸دی؛ فرصت‌های کولبری و ته‌لنجی برای کشور/انصراف ایران از اکسپوی ژاپن

«دیدار رئیس جمهور با اعضای انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها»،‌ «جدیدترین استفتائات از دفتر رهبری انقلاب»،‌ «انصراف ایران از اکسپوی ژاپن»، «جزییات مراسم بزرگداشت ۹ دی» و ... از موضوعات مهم خبری هشتم دی ۱۴۰۳ حوزه سیاست بود که می‌توانید در گزارش زیر مشروح آنها را بخوانید.

به گزارش ایسنا،‌ رئیس جمهور صبح امروز، در دیدار اعضای فعلی و ادوار انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها در سخنانی، ضمن اعلام آمادگی دولت در راستای فراهم کردن بسترهای لازم برای دانشگاه‌ها جهت مشارکت و نقش‌آفرینی در حل مسائل کشور گفت‌: اگر دانشگاه‌ها با ظرفیت‌های بالای خود به میدان بیایند و هریک به تناسب رشته‌های تخصصی، موضوعات مرتبط را مشخص و برای آن راهکار اجرایی و عملیاتی احصا کنند، بخش قابل توجهی از مشکلات کشور حل خواهد شد.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه آینده کشور به نوع نگرش و عملکرد امروز ما بستگی دارد، گفت‌: کشور ما به ویژه در مناطق مرزی به رغم برخورداری از ظرفیت‌ها و منابع فراوان، همچنان با مشکلاتی همچون فقر مواجه است و از سوی دیگر با سوءمدیریت پدیده‌هایی همچون کولبری، سوخت‌بری و ته‌لنجی را به جای فرصت به تهدید برای کشور تبدیل کرده‌ایم. اگر ما از ظرفیت مرزها بدرستی استفاده کنیم، بخش قابل توجهی از اثرات تحریم‌ها خنثی خواهد شد و در این رابطه نیز دانشگاه‌ها می‌توانند چه در زمینه ارائه راهکار و چه در زمینه اجرا به دولت کمک کنند.

مسعود پزشکیان همچنین به عنوان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده «لزوم عدم مغایرت مفاد مقررات پشتیبان مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی با اصل مصوبات» که در جلسه۹۰۹ مورخ ۱۴۰۳/۰۹/۱۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌تصویب رسیده است، را برای اجرا ابلاغ کرد.

سخنگوی دولت هم از انصراف ایران از شرکت در اکسپوی ژاپن خبرداد و افزود: در نتیجه بررسی های همه جانبه داخلی در مورد شرایط شرکت در اکسپو در ژاپن و محدودیت‌های مربوطه، بنا به نظر متولی موضوع، نهایتا تصمیم بر انصراف قرار گرفت.

همچنین معاون اول رئیس‌جمهور در نشستی که  با جامعه‌شناسان، اساتید و اعضای هیات علمی برجسته و متخصصان علوم اجتماعی برای بررسی راهکارهای بهبود و ارتقای سرمایه اجتماعی داشت، با تاکید بر اینکه از هر راهکاری برای حفظ سرمایه اجتماعی نظام استقبال می‌کنیم، افزود: راه‌حل‌ها و راهکارهای حل مسائل کشور از سوی نخبگان اجتماعی و اقتصادی نباید صرفاً آکادمیک و دانشگاهی بلکه با رویکرد اقدامات و نگاه میدانی انجام شود.

محمدرضا عارف «ماندگاری اقدامات و دستاوردها» را راهبرد دولت چهاردهم عنوان و تاکید کرد: به جای راهکارهای مقطعی و «مُسکن پروری» به دنبال درمان ریشه‌ای هستیم و با توجه به «سرمایه اجتماعی رئیس‌جمهور» و طرح گفتمان وفاق ملی یک فرصت تاریخی در اختیار کابینه و دولت چهاردهم قرار گرفته است که باید از این فرصت طلایی برای اصلاح برخی روندهای غلط گذشته و نیل به توسعه پایدار اقتصادی بهره گرفت.

در پی طرح موضوع احتمال شکل‌گیری استان‌های جدید در دولت چهاردهم نیز معاون سیاسی وزیر کشور در این باره گفت که پرونده‌ زیاد داریم از ادوار مختلف و دولت‌های مختلف پرونده‌های روی میز داریم، ولی در حال حاضر تا سه چهار ماه آینده ما فقط در حال بررسی و بازبینی همه آن طرح‌ها هستیم و اگر شرایط لازم داشته باشند در دستور کار می‌آوریم.

علی زینی‌وند خاطرنشان کرد: تقسیمات کشوری یک حوزه مهم است قبل از این که به فکر این باشیم که یک استان جدید درست کنیم، یک شهرستان جدید درست کنیم، یک مرزی را جابه جا کنیم اول شاخص‌های دقیق قانونی بعد هم فرهنگی و اجتماعی آن منطقه بررسی دقیق شود که این تقسیمات کشوری شاخصه‌های لازم برای تحول، توسعه، همگرایی، و وحدت در آن منطقه داشته باشد و کار بسیار حساسی است.

همچنین در اولین سالگرد شهادت سید رضی موسوی از مستشاران نظامی ایران که در امامزاده صالح برگزار شد، امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به ادعای خلاف واقع دشمن در جنگ روانی گفت: ما در جبهه جنگ سخت مشکلی نداریم و هر طور شده قدرت سازی می کنیم و آماده خواهیم شد و از شنبه هم سلسله رزمایش هایی در نیروهای مسلح آغاز می شود و خواهید دید که قدرت تهاجمی و دفاعی ما کم نشده است.

****

در ادامه پاسخ به سوالات پر تکرار و شرعی هم‌وطنان، مدیر دفتر استفتائات و مطالعات فقهی مقام معظم رهبری به سوالی درباره «دریافت سود از پول قرض یا امانت داده شده به بانک و اشخاص» پاسخ داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد رضایی به تشریح نظر فقهی مقام معظم رهبری درباره «دریافت سود از پول قرض یا امانت داده شده به بانک و اشخاص» پرداخت و گفت: گرفتن سود از پول قرض داده شده اگر بیش از نرخ تورم نباشد مشکلی ندارد، اما اگر سود بیش از نرخ تورم باشد این سود نوعی «ربا»ست و حرام است.

****

به مناسبت سالروز۹ دی، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با صدور اطلاعیه‌ای از مردم برای شرکت در مراسم بزرگداشت یوم‌الله ۹ دی که با محوریت «بصیرت‌افزایی» و «پاسداری از ارزش‌های انقلاب» در دو بخش تبیینی و میدانی در سراسر کشور برگزار می‌شود، دعوت کرد.

این مراسم در تهران، روز یکشنبه-۹ دی ۱۴۰۳ از ساعت ۱۵:۰۰ در میدان آئینی امام حسین (علیه‌السلام) با سخنرانی دکتر حشمت الله قنبری و حضور گسترده مردم انقلابی، مسئولان و شخصیت‌های برجسته برگزار خواهد شد.

به همین مناسبت، ستاد کل نیروهای مسلح با صدور بیانیه‌ای ضمن ارج نهادن به دهه بصیرت (نهم تا نوزدهم دی‌ماه) و گرامیداشت پنجمین سالگرد شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، به ملت قهرمان و همواره بیدار ایران اسلامی اعلام کرد که نیروهای مسلح مقتدر جمهوری اسلامی ایران با تمام توان و آمادگی کامل با بهره‌گیری از همه تجارب و آخرین دستاوردهای دفاعی و پشتیبانی مردم عزیز، مؤمن و انقلابی از کوچکترین تلاشی در جهت دفاع مقتدرانه و حفظ امنیت این مرز و بوم دریغ نکرده و همواره آماده پاسخگویی قاطع و کوبنده به هرگونه تهدید و تجاوز دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی می‌باشند.

در بخشی از بیانیه ارتش جمهوری اسلامی ایران به مناسبت «روز بصیرت و میثاق امت با ولایت» نیز آمده است: وقایع امروز منطقه که با توطئه آمریکای جنایتکار و رژیم کودک کش صهیونیستی با هدف ایجاد هرج ومرج و حاکم نمودن رژیم های وابسته در منطقه دنبال می‌شود، ضرورت هوشیاری و بصیرت آحاد امت اسلامی را دوچندان کرده است.

همچنین در مراسم اختتامیه پنجمین دوره جشنواره شهید مدرس(ره)، رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به ۹ دی گفت: تأکید رهبر معظم انقلاب بر جهاد تبیین به خصوص در زمانی که دشمن با تمام ابزار خود تلاش دارد در جنگ نابرابر ترکیبی و شناختی که راه انداخته است، ذهن ملت ایران و امت اسلام را از باورها و ارزش‌های خود دور نگاه دارد، نشان می‌دهد که امروز بیش از هر زمان دیگری به «بصیرت» نیازمندیم.

محمدباقر قالیباف در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به اینکه در همه جوامع از سطح خانواده گرفته تا ملی در حوزه اداری یا میدان رزم، اعتماد بزرگ‌ترین سرمایه است، عنوان کرد: همه ما باید تلاش کنیم تا سرمایه اعتماد را در جامعه افزایش دهیم؛ همین اعتماد رمز موفقیت در دوران دفاع مقدس بود. اگر این اعتماد وجود داشته باشد، سایر ویژگی‌های بعدی نیز به دنبال آن خواهد آمد اما زمانی که اعتماد در یک جامعه از بین برود، محبت، گذشت، انسجام، رابطه عاطفی و خیر و برکت از بین خواهد رفت و در کنار آن سختی، بی انگیزگی، اختلاف، سرخوردگی، غیبت و دروغ به وجود می‌آید.

****

امروز همچنین مرکز ارتباطات، رسانه و امور فرهنگی مجلس شورای اسلامی با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که پایگاه رسمی مجلس با عنوان پارلیران به نشانی parliran.ir تنها مرجع رسمی دریافت اطلاعات حضور و غیاب و آرای نمایندگان مجلس در راستای اجرای قانون شفافیت قوای سه‌گانه، دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها است و اعتبار اطلاعات بارگذاری شده در دیگر رسانه‌ها، تارنماهای خبری و غیرخبری که با نام‌های نزدیک به مجلس فعالیت می‌کنند، هیچ ارتباطی با مجلس ندارد وموثق و قابل استناد نیست.

خبرگزاری خانه ملت به نشانی icana.ir  نیز تنها رسانه قوه مقننه در ساختار رسانه‌ای کشور و ذیل قانون مطبوعات است که اخبار مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مردم را منتشر می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha