• یکشنبه / ۹ دی ۱۴۰۳ / ۱۲:۲۳
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 1403100906342
  • خبرنگار : 71567

معاون آموزشی وزارت بهداشت:

۳۰ هزار پزشک عمومی در هیچ جایی مشغول فعالیت نیستند/ مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی ۱۴۰۴ به پایان می‌رسد

۳۰ هزار پزشک عمومی در هیچ جایی مشغول فعالیت نیستند/ مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی ۱۴۰۴ به پایان می‌رسد

معاون آموزشی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه ما کمبود پزشک در کشور نداریم، گفت: بر اساس آماری که دریافت کردیم ۳۰ هزار پزشک عمومی هیج جا فعالیت نمی‌کنند؛ بر این اساس سال ۱۴۰۴ پایان مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی خواهد بود.

به گزارش ایسنا، جلیل حسینی در نشست خبری با اصحاب رسانه که امروز در ساختمان مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد، گزارشی از وضعیت فعلی آموزش دانشگاه های علوم پزشکی ارائه داد و گفت: آموزش پزشکی کشور ما با یک سری فشارها و چالش ها مواجه است و متاسفانه این عوامل اساتید را بی انگیزه کرد. بر این اساس سعی وزارت بهداشت این است با برنامه ریزی های وزیر بهداشت و سیاست های رییس جمهور، مشکلاتی که سر راه دانشجویان و دانشگاه هاست را تسهیل کند و بتواند محیط‌ شاد و پر انگیزه را برای اساتید داشته باشد. تا در نهایت به ارتقای علم و مهارت های فراگیران دانشگاه ها برسیم و بیش از گذشته گروه های پزشکی ما که همیشه سرآمد دانش در منطقه بودند همچنان این شرایط را حفظ کنند.

وی در ادامه تصریح کرد: در مسیر حل چالش های آموزش پزشکی با یک سری معضلات و برنامه هایی مواجه بودیم که به ترتیب در حال پیگیری و رفع این مسائل هستیم. یکی از مهم ترین این مشکلات افزایش ۲۰ درصدی گروه پزشکی است که سال ۱۴۰۰ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و از سال ۱۴۰۱ اجرایی شد.

حسینی تاکید کرد: بر اساس مصوبه فوق قرار بود هر سال ۲۰ درصد ظرفیت پذیرش پزشکی افزایش یابد. علاوه بر این ۲۰ درصد، با توجه به یک سری اتفاقات میزان افزایش پذیرش در رشته دندانپزشکی به ۷۶ درصد و در پزشکی ۷۴ درصد رسید؛ این در حالی است که شرایط مناسبی در دانشگاه ها برای این افزایش پذیرش وجود نداشت و کلاسی که باید با ۵۰ نفر تشکیل می شد، با ۲۰۰ نفر تشکیل شد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: دانشگاه های علوم پزشکی مجبور بودند شرایط افزایش ظرفیت پذیرش را که  برای آنها تحمیل شده بود را تحمل کنند؛ در حالی که ۸ هزار پذیرش داشتیم این آمار با اجرای مصوبه فوق به بیش از ۱۵ هزار رسید.

معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی از سال آینده متوقف خواهد شد؛ بنابراین ۱۴۰۴ اتمام این افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی است.

به گفته حسینی، مصوبه ۲۰ درصد همراه با تامین منابع برای تامین زیرساخت بوده است؛ این میزان در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ فراهم نشد و در ۱۴۰۳ کمتر از ۱۰ درصد از بودجه تامین شد که البته تمامی این بودجه نیز پرداخت نشده است. در واقع در مجموعه ۲۸ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان برای تامین زیرساخت ها نیاز داشتیم.

وی تاکید کرد: ما ۷۴ هزار دانشجوی پزشکی در حال تحصیل و حدود ۹۰ هزار دانشجو در کل دوره آموزش پزشکی مشغول تحصیل داریم. با اطلاعاتی که از سازمان نظام پزشکی گرفتیم از مجموع پزشکان ما ۳۰ هزار پزشک عمومی در هیچ جا فعالیت نمی‌کنند. بنابراین ما مشکلی برای تامین پزشک عمومی نداریم؛ بلکه باید پزشکان را متقاعد کنیم در مناطقی که مورد نیاز آنهاست مشغول فعالیت شوند.

حسینی با بیان اینکه حدود ۲۵ هزار تخت آموزشی کم داریم، گفت: علاوه بر این تعداد ۲۹۰۰ استاد علوم پایه و۲۳۰۰ استاد بالینی برای آموزش این دانشجویان نیاز داریم.

معاون آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: ما افزایش پذیرش دانشجویان تخصصی را تا ۱۲ درصد داریم؛ حتی در رشته های دستیاری هم افزایش ظرفیت داریم. اما دانشجویان ما رشته هایی مثل زنان، بیهوشی، کودکان و طب اورژانس را انتخاب نمی کنند و در این رشته ها با کمبود نیرو مواجه هستیم.

وی با تاکید بر اینکه فدراسیون جهانی آموزش پزشکی آموزش های ما را تا ۱۰ سال تایید کرده است، گفت: بر این اساس ایران می تواند دانشکده های پزشکی منطقه را ارزیابی کنند.

حسینی با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی حقوق دستیاران تخصصی و فوق تخصص و۱۰۰ درصدی کارورزان تاکید کرد:
در حوزه هیات علمی مجوز جذب ۵۰۱ اعضای هیات علمی دانشگاه ها را گرفتیم در توزیع متخصصی که رتبه های ۵ تا ۱۰ درصد را دارند می‌توانند در جاهایی که علاقه داشتند توزیع شوند.

به گفته معاون آموزشی وزارت بهداشت، حدود ۳۰۰ نفر نیروی فوق تخصصی در کشور در حال توزیع هستند. همچنین فلوشیپ های ناباوری در گروه زنان یا ناباوری مردان را افزایش دادیم. دانشگاه سبطین در عراق با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال ایجاد است در کشور غنا و گرجستان در حال تاسیس هستیم.

وی با اشاره به تحصیل ۱۰ هزار دانشجوی خارجی از ۶۰ کشور در ۴۶ دانشگاه علوم پزشکی کشور گفت: گزارش ها نشان می دهد اساتید ما به علل مختلف دچار بی انگیزگی در امور اجرایی خود هستند؛ بر این اساس برنامه داریم با ایجاد ارتباط مستقیم در قالب پلتفرمی با ۲۲ هزار هیات علمی ارتباط بگیریم تا مشکلات آنها را بشنوم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۱۰-۰۹ ۱۴:۱۳

نوبت بچه‌ها ی ما که می رسه چیزهای خوب تموم میشه رتبه 5هزار پزشکی قبول شده ولز سال 1405 رتبه زیر هزار هم قبول نمیشه

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۰۹ ۱۶:۰۱

همچین آش دهان سوزی نیس رشته پزشکی رشته های پایین تر کارایی زیاد تر و درآمد بیشتر دارن

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۰۹ ۲۳:۵۲

کسی که بخواد طبابت بکنه می‌کنه . این افراد پزشک نیستند فارغ‌التحصیل پزشکی هستند که با کارانه دویست میلیونی هم ازشون پزشک در نمیاد.

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۰ ۰۴:۵۸

به قرآن که حتی اگه بدونی شرایط پزشک بودن و شیفت دادن و تحمل فشار روحی و جسمی چیه اگه مردی یه بار فقط ۳۳ ساعت بیدار بمون ببینم چیکار میکنی؟؟؟

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۰ ۱۴:۲۳

بله ، مشکل از نظام و جامعه پزشکی و کم و زیاد شدن بودن پزشک نیست ، مشکل از بی سواد ی برخی پزشکان و جو هیجانی پزشک شدن و ... است ، وگرنه ما پزشک عمومی داریم که خیلی خوب داره کار و طبابت می کنه ، نمیشه به زور هر کسی را مدرک پزشکی داشت به مردم قالب کرد

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۰ ۰۲:۰۱

این انصاف نیست اشنای ما با رتبه ۸ هزار پزشکی اوردع ، حالا دقیقا نوبت ما که رسید کشور پر شده از پزشک ؟ اخه چقد بی عدالتی ؟ یعنی ما اگه یه سال زودتر به دنیا میاومدیم همه چی حل میشد ؟

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۰ ۰۴:۱۳

ما نفهمیدیم ؛ کمبود پزشک دا یم یا مازاد پزشک ؟! ۳۰هزار (سی هزار )پزشک هیچکاری نمی کنند !؟یعنی سواد ندارند : پزشک با سواد جاش و کارش همه جا هستش

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۰ ۰۶:۳۸

آقا تمومش کنید این مسخره بازی افزایش ظرفیت رو.جو دانشکده های پزشکی افتضاحه.اصلا کمبود وجود نداره.مگر از هر کسی با هر رتبه ای پزشک درمیاد؟؟؟!!

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۰ ۰۸:۳۶

سلام اگر طرح پزشک خانواده اجرا شود، هیچ پزشک عمومی بیکار نمی ماند. مشکل از وزارت بهداشت یا پزشکان متخصص است که نمی گذارند طرح پزشک خانواده اجرا شود. اگر طرح پزشک خانواده اجرا شود معلوم می شود که تعداد سرانه پزشک در کشور بسیار پایین است.

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۰ ۰۹:۴۵

همین الان برا یه نوبت پزشک باید سه ماه تو نوبت باشیم وای به روزی که دهه شصتی ها پیر بشن باید چندسال تو نوبت پزشک‌ها باشیم

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۰ ۱۱:۵۹

پزشکی هم آش دهان سوزی نیست فشار روانی زیادی داره

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۰ ۱۲:۳۵

پسرمن دانشجو پزشکی هستن ودرکلاسهای ۱۶۰ نفری درس میخونن وواقعا شرایط بدی روتجربه میکنن پزشکی خودش چالشهای زیادی داره و با امکانات کم واموزش کم فکر نمیکنم کارایی داشته باشن بهتره فکراساسی بشه

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۰ ۱۵:۱۶

اگر سهمیه ها نبودن ،خیلی بهتر بود بچه ها با درصد های بالا و تزار خوب رتبه های خیلی بدی می گیرند ،سهمیه ها رو حذف کنید بعد ظرفیت پزشکی رو کم کنید

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۰ ۱۷:۰۴

وقتي هزينه پزشكي نسبت به درامد افراد جامعه اينقدر بالاست فردا متخصصان هم بيكار مي شوند چون مردم توان پرداخت هزينه پزشكي را ندارند

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۰ ۲۱:۴۲

تا پزشک را چه تعریف کنیم و چگونه پزشک شده باشند و چه پزشکی باشند و در حرفه ی پزشکی چه بجویند.

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۰ ۲۱:۴۹

32 سال پیش با رتبه 1800 منطقه ی 1 ، در کنکور پزشکی پذیرفته نشدم، گفتند اگر میخواهی خدمت کنی پرستاری بخوان, در پرستاری دولتی تحصیل کردم. اکنون دوران بازنشستگی را می گذرانم. خوشحالم که مسئولیت سنگین طبابت بر دوشم نیست

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۱ ۰۰:۱۵

سلام ۳۰ هزار پزشک بیکار یعنی چه

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۱ ۱۰:۳۲

کاملا موافق هستیم چرا جوانان کشور را بی انگیزه میکنید با این افزایش الکی

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۱ ۱۲:۰۶

۳۰ هزار پزشک بیکار،اینها مخواستند فقط مدرک پزشکی داشته باشند پز پزشکی بدهند و الا اگر باسواد و،اهل کار بودند که مشعول بکار میشدند اینها ناز پرورده هایی هستند که حاضر نیستند هیچ نوع سختی را در زندگی تحمل کنند.

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۱ ۲۲:۰۴

ربطی نداره عزیزم من خودم اصفهانم تو اکثر شهرهای بزرگ انقد متخصص زیاده کسی پیش پزشک عمومی نمیره تقصیر پزشک عمومی هم نیس چون بلاخره هر چقدرم درس بخونه تو یه رشته مث متخصصش که نمیشه پزشک عمومی میشناسم قبلا سرش خیلی شلوغ بوده الان روزی دو سه تا مریض داره