مرتضی اماندادی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه بر اساس آمارهای موجود ولادت در این شهرستان روند کاهشی داشته و وضعیت فوت شدگان تغییر چندانی به نسبت مدت مشابه سال قبل نداشته است، گفت: به دلیل کاهش ولادتها اکنون نمودارهای ولادت و فوت در حال نزدیک شدن به یکدیگر هستند.
وی با اشاره به اینکه در ۸ ماهه امسال ۴۷۶ واقعه ولادت در شهرستان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۵۲۷ مورد بوده روند کاهشی دارد، بیان کرد: در ۸ ماهه ابتدای امسال به نسبت مدت مشابه سال گذشته میزان ولادت ۹.۶۸ درصد کاهش داشته که این آمار بسیار زیادی است.
رئیس اداره ثبتاحوال درگز همچنین با اعلام اینکه بر اساس نمودار ۱۰ ساله وضعیت ولادتها کاهش دارد، به وضعیت واقعه وفات در شهرستان اشاره کرد و افزود: در ۸ ماهه سال گذشته متأسفانه در شهرستان ۳۶۳ نفر فوت کردند که این آمار در امسال ۳۵۷ مورد بوده است.
وی تصریح کرد: گرچه آمار وفات تفاوت چندانی نداشته اما در مقایسه با آمار ولادت زنگ خطری برای آینده شهرستان است، چون بیشتر سن فعال کشور و منطقه دهه شصتی هستند و اکنون دهه چهارم زندگی خود را سپری میکنند عملاً در ۲۰ سال آینده به سن سالمندی خواهند رسید.
اماندادی با بیان اینکه با رسیدن به سن کهولت نیاز به هزینههای درمانی، مراقبت و از سویی به دلیل کاهش فرزند آوری نیاز به خانه سالمندان افزایش پیدا میکند، خاطرنشان کرد: گرچه قبلاً به ازاء هر ۴ نفری که در سطح جامعه فعالیت داشتند یک نفر بازنشسته داشتیم اما اکنون به ازای هر دو نفر بازنشسته یک نفر فعالیت دارد.
وی با اشاره به اینکه البته این آمار بر اساس پیشبینیها بوده و امیدواریم به واقعیت نپیوندد، بیان کرد: امیدواریم نرخ زاد و ولد در شهرستان و کشور افزایش یابد و وارد چاله جمعیتی نشویم.
کاهش ۷ درصدی ازدواج و صعود طلاق
رئیس اداره ثبتاحوال درگز همچنین به وضعیت ازدواج و طلاق در شهرستان اشاره کرد و گفت: در ۸ ماهه امسال ۳۳۶ مورد و در مدت مشابه سال گذشته ۳۶۲ مورد ازدواج به ثبت رسیده که کاهش ۷ درصدی را نشان میدهد.
وی اظهار کرد: خوشبختانه آمار طلاق امسال به نسبت سال گذشته تغییری نداشته است، گرچه سال قبل ۱۸۰ مورد و امسال نیز ۱۷۴ مورد واقعه طلاق به ثبت رسیده اما پس از بررسی آمار ۱۰ ساله ازدواج در این شهرستان کاهش و طلاق نیز صعود چشمگیری داشته است.
اماندادی با توضیح اینکه آمار طلاق در شهر بدتر و وضعیت روستاها بهتر است، گفت: همچنین سن ازدواج در روستاها به نسبت شهر پائینتر است و روستاها شرایط بهتری در ازدواج دارند.
سهیم، سامانهای برای رفتن به سمت دولت الکترونیک
وی در ادامه از سامانه سهیم به عنوان سامانهای که سازمان ثبتاحوال از آن در زمینه دولت الکترونیک استفاده میکند نام برد و افزود: با توجه به اینکه تمامی افراد کشور احراز هویت شده و دارای کد ملی هستند به مرور به سمت حذف سندهای کاغذی خواهیم رفت.
رئیس اداره ثبتاحوال درگز با بیان اینکه اکنون گواهیهای ولادت به صورت الکترونیک صادر میشود، گفت: هر شخص میتواند با ورود به سامانه سهیم شجرهنامه خود را ببیند و نامهایی را که میخواهند انتخاب و یا نام جدید ایرانی اگر هست را برای بررسی در کمیسیون و تصویب آن پیشنهاد بدهند.
وی با اشاره به اینکه همچنین تعویض شناسنامه و ... را میتوان از طریق این سامانه انجام داد، بیان کرد: با راهاندازی کامل این سامانه مردم دیگر نیازی نخواهند داشت که به ثبتاحوال مراجعه کنند.
اماندادی با اعلام اینکه اکنون فقط از قسمتهای نامگذاری و تعویض شناسنامه این سامانه برای مواردی که سببی و نسبی انجام شده باشد میتوان استفاده کرد، تصریح کرد: همه روزه بخشهای جدیدی به این سامانه افزوده میشود.
برترین نامها
وی در ادامه گفت: معمولاً ۴۹ درصد متولدین پسر و ۵۱ درصد دختر هستند، اما در وفات چون سوانح و حوادث برای مردان بیشتر است آمار فوت شدگان بیشتر از زنان است.
رئیس اداره ثبتاحوال درگز همچنین از فاطمه، زهرا و نازنین زهرا برای دختران و از امیرعلی، محمد، ابوالفضل، امیرحسین و علی برای پسران به عنوان برترین نامهایی که در یک دهه اخیر توسط خانوادهها برای فرزندانشان انتخاب شده است نام برد.
وی با بیان اینکه اکنون ۹۹.۶ درصد ولادتها در مهلت قانونی ثبت میشود، افزود: در حال حاضر بیشتر جمعیت بین ۳۰ تا ۵۰ سال است.
بیش از ۹۵ درصد شهروندان دارای کارت هوشمند ملی هستند
اماندادی در ادامه با اشاره به اینکه خوشبختانه بیش از ۹۵ درصد شهروندان دارای کارت هوشمند ملی هستند و باقی هم تاکنون مراجعهای نداشتهاند، گفت: تاکنون در ثبتاحوال از نظر هویتی و زیرساختی برای دولت الکترونیک و هوشمندسازی دولت کارهای مهمی انجام شده است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه اگر کشوری بخواهد به سمت دولت الکترونیک برود نیازمند اطلاعاتی است، میطلبد شهروندان و مسئولان ادارات نگاه بهتری را نسبت به این سازمان داشته باشند و وظیفه ثبتاحوال را فقط در صدور شناسنامه و کارت ملی نبینند.
رئیس اداره ثبتاحوال درگز گفت: اگر زیرساختهایی که برای هویت جامعه لازم است مد نظر قرار گیرد بسیاری از مشکلات آینده از طریق همین سامانهها و زیرساختهایی که برای دولت الکترونیک در حال انجام است رفع میشود.
وی با بیان اینکه تاکنون در راستای فرهنگسازی و اطلاعرسانی درست از طریق تریبون نماز جمعه و... اقدامات بسیاری انجام شده است، افزود: ثبتاحوال شهرستان درگز در پاسخگویی به موقع به شهروندان از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.
شهرستان مرزی، کوهستانی و ۷۵ هزارنفری درگز در ۲۵۴ کیلومتری شمال مشهد و در جوار مرز ایران و ترکمنستان علاوه بر چهار شهر درگز، لطفآباد، نوخندان و چاپشلو، ۱۳۶ روستا دارد که ۱۱۰ روستای آن دارای جمعیت بیش از ۲۰ خانوار است.
انتهای پیام
نظرات